HEM

Aktuellt

Här är GW:s nya vin: ”Okomplicerat och vänligt”

Leif GW Persson trappar upp sin satsning på vin. Nu kan du köpa GW:S LÅDA, som är ett portugisiskt vin gjort på traditionella druvor.
– Jag har själv valt det för att jag gillar det och jag sätter gladeligen mitt namn på det, säger Leif GW Persson.

Efter senaste årens vin-succé vågar folkkäre kriminologiprofessorn Leif GW Persson att utöka sitt sortiment. Från och med idag, 26 februari, säljs nämligen GW:s LÅDA på Systembolaget.

– Ett okomplicerat och vänligt vin som med sin karaktär kan få maten att smaka ännu bättre, beskriver den välkända TV-profilen och författaren själv det nya rödvinet. Att samlas kring matbordet är det bästa sättet att umgås med familjen, vänner och bekanta. Till vardags när vi är samlade kring bordet vill vi inte ha ett dyrt och komplicerat vin, istället dricker vi ett okomplicerat och vänligt vin som med sin karaktär kan få maten att smaka ännu bättre. Det röda vinet i GW:s LÅDA är ett sådant. Jag har själv valt det för att jag gillar det och jag sätter gladeligen mitt namn på det.

GW:s LÅDA beskrivs som ett smakfullt, mellanfylligt vin från Portugal som är gjort på traditionella lokala druvor. Vinet har en rubinröd färg och smak av färska röda bär med inslag av mineral och kryddiga toner. Detta eleganta vin visar en bra balans, med mjuka och mogna tanniner som resulterar i ett mycket angenämt och förlängt avslut, skriver Tegnér Spirits and Wine på sin hemsida.

– Vi sökte länge efter ett vin med bästa möjliga kvalitet utan att det blir för dyrt. GW:s LÅDA kommer inte från en bestämd region och därmed kunde vi erbjuda ett riktigt gott vin till ett bra pris. Det var viktigt för oss att bibehålla samma kvalitetsstandard som vi har haft för alla viner under GW-serien, säger Christer Tegnér, VD och ägare av Tegnér Spirits and Wine

I fjol såldes inte mindre än 604.000 liter av de tre olika GW-vinerna, GW:s röda, GW:s Vita och GW:s Rosa.

GW :s Låda
2022
GW :s Låda
3000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
269 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt..

Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt..

Kan man göra ett kriminaldrama av ett rödvin? Ja, det tyckte regissören Felix Herngren och lät Leif GW Persson vara sig själv i filmen. – Jag har aldrig filmat med en professor i huvudrollen förut, ..

Läs mer
David Beckhams nya passion: rosévin

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare ..

Läs mer
GW:s nya satsning: ett eget bubbel

GW:s nya satsning: ett eget bubbel

Först kom GW:s Röda, därefter ett vin och ett rosé. Nu drygar Leif GW Persson ut sin vinportfölj med ett bubbel. – GW:s Bubbel är ett vin avsett för det festliga tillfället, säger den folkkäre profi..

Läs mer
Leif GW: Här är mitt nya vin

Leif GW: Här är mitt nya vin

Nu vill Leif GW Persson bejaka sin mjukare sida. Därför lanserar han ett rosévin lagom till sommaren. – Äntligen sommar och hög tid att dricka att glas rosévin, enbart. För att bejaka min mjukare si..

Läs mer
Edward Bloms 5 bästa sommartips

Edward Bloms 5 bästa sommartips

Gastronomen och mathistorikern Edward Bloms egna viner har hittat sina fans som köper dem – år efter år. Och på ett Systembolag i Sverige finns de att köpa direkt från hyllan. Här bjuder Edwar..

Läs mer
Det här är ett riktigt Mannerström-vin

Det här är ett riktigt Mannerström-vin

Sauvignon Blanc på handplockade druvor från Loire – utvalt av Sveriges mest folkkäre gastronom. Kan det blir bättre? – Jag tycker att vi lyckats väl med att få fram ett riktigt läckert vitt vin som ..

Läs mer