HEM

Aktuellt

Arvingarna släpper både öl och sommarlåt

Arvingarna är rejält i hetluften i sommar. Bara dagarna innan inspelningen av ”Så mycket bättre” drar i gång släpper gruppen sin egen öl.
– Vi har länge velat ha en egen öl så det känns riktigt bra. Många säger att de gillar den, säger Casper Janebrink till Vinguiden.

Förra sommaren firade Arvingarna 30 år, men en viss pandemi gjorde att firandet fick inhiberas. Men det tar gruppen igen med råge – i år är Arvingarna mer aktuella än när de vann Melodifestivalen med låten Eloise, år 1993.

Gruppen återupptar sin jubileumsturné, en ny skiva är på väg ut och frontfiguren Casper Janebrink representerar Arvingarna i TV4-succén ”Så mycket bättre”. Som kronan på verket släpps och också en egen ölsort: Arvingarna Lager.

Vinguiden får tag på Casper Janebrink precis innan han kliver in i ”Så mycket bättre”-huset på Gotland.
– Vi har länge velat ha en egen öl och vi fick en väldigt bra kontakt med Odd Island Brewery, som förstod vad vi ville. Efter en hel del ölprovning kom vi fram till en speciell lageröl som vi är stolta över.

Arvingarnas Lager verkar kunna bli en riktig hit direkt.
– Det har känts riktigt bra och den sålde slut på onlinelagret redan första dagen, men nu har det fyllts på. Det är många som säger att de plockat sista burken på hyllan och gillar ölen.

Ölet är en ofiltrerad lager som kom till efter ett antal ölprovningar där Arvingarna tog fram den smakprofil de ville ha. Casper Janebrink själv hade kunnat tänka sig en IPA eller APA, men fick vika sig för majoriteten i bandet.
– Vi dricker ofta lager, så det passar bäst. En ofiltrerad lager med naturlig kolsyra är en riktig smakupplevelse, du känner allt som är i ölen. Det går inte att jämföra med vanlig Svensson-öl.

Även burken är en upplevelse. Från början är det en stor tavla av Kattis Palmnäs som sedan digitaliserats och tryckts upp på burkar. Både ölen och etiketten är ett konstverk, enligt Casper Janebrink.

Just i detta nu kliver Casper Janebrink in i ”Så mycket bättre”-huset på Gotland. Snart får vi höra andra artister sjunga hits som ”Eloise” och ”I Do” samt Arvingarnas tolkningar av andra artisters verk.

För den som vill ha en dos Arvingarna utan att köpa öl eller vänta på ”Så mycket bättre” har gruppen precis släppt en ny singel på Spotify. ”Sommar igen” heter låten, något Casper Janebrink tycker passar perfekt nu när coronapandemin börjar ebba ut.
– Förra sommaren gick inte att räkna, men nu är det på gång att bli som det varit förut och det är det vi vill säga.

Arvingarna
Arvingarna
Maltig smak med tydlig beska, inslag av ljust knäckebröd, honung, ananas, grapefrukt och apelsin.
330 ml - 5.6% -
29.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tutti Frutti – ölet med sex olika frukter

Tutti Frutti – ölet med sex olika frukter

Öl fullpackad med frukt är supertrendigt just nu. Hur många frukter måste ett öl innehålla för att kallas Tutti Frutti? frågade sig bryggarna på Dugges. Svaret blev: alla. Eller i alla fall sex olik..

Läs mer
Välj rätt öl till din egen Oktoberfest

Välj rätt öl till din egen Oktoberfest

Världens största ölfestival har tyvärr ställts in. Men kommer det att hindra dig från att ha en egen Oktoberfest hemma med vännerna? Det finns många oktoberfest-öl att välja på – här ger vi di..

Läs mer
Ölkalendern för ett nytt sundare år

Ölkalendern för ett nytt sundare år

Här är ölkalendern för alla som ska ge ett nyårslöfte om att minska alkoholintaget. Heineken har tagit fram en alkoholfri öl, men vill att öl-fantaster ska få få njuta av smaken i alla fall. En del ..

Läs mer
Påskölet fyller 30 – fira med 75 sorter

Påskölet fyller 30 – fira med 75 sorter

Påsköl är en ung men kär tradition som många tagit till sina hjärtan.I år firar påskölen 30 år i Sverige. Du välja bland hela 75 olika sorter – 15 nationella och 60 lokala. Ägg, lax, sill, köttbull..

Läs mer
Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin t..

Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin t..

Snart är våren här och vad passar inte bättre under varma och blomsterrika vårkvällar än ett glas välkyld cava? Den folkkäre trädgårdsprofilen och floristen Karl Fredrik Gustafsson lanserar nu sitt ..

Läs mer
Påsköl 2023 – här är sorterna du inte får missa

Påsköl 2023 – här är sorterna du inte får missa

Trött på påskmusten? Lägg alla ägg i en korg i år och gå all-in med ljuvlig öl istället. Påskharen står redo med en mängd fantastiska påsköl, som bara väntar på att få dina smaklökar att skutta av g..

Läs mer