HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Arvingarna släpper både öl och sommarlåt

Arvingarna är rejält i hetluften i sommar. Bara dagarna innan inspelningen av ”Så mycket bättre” drar i gång släpper gruppen sin egen öl.
– Vi har länge velat ha en egen öl så det känns riktigt bra. Många säger att de gillar den, säger Casper Janebrink till Vinguiden.

Förra sommaren firade Arvingarna 30 år, men en viss pandemi gjorde att firandet fick inhiberas. Men det tar gruppen igen med råge – i år är Arvingarna mer aktuella än när de vann Melodifestivalen med låten Eloise, år 1993.

Gruppen återupptar sin jubileumsturné, en ny skiva är på väg ut och frontfiguren Casper Janebrink representerar Arvingarna i TV4-succén ”Så mycket bättre”. Som kronan på verket släpps och också en egen ölsort: Arvingarna Lager.

Vinguiden får tag på Casper Janebrink precis innan han kliver in i ”Så mycket bättre”-huset på Gotland.
– Vi har länge velat ha en egen öl och vi fick en väldigt bra kontakt med Odd Island Brewery, som förstod vad vi ville. Efter en hel del ölprovning kom vi fram till en speciell lageröl som vi är stolta över.

Arvingarnas Lager verkar kunna bli en riktig hit direkt.
– Det har känts riktigt bra och den sålde slut på onlinelagret redan första dagen, men nu har det fyllts på. Det är många som säger att de plockat sista burken på hyllan och gillar ölen.

Ölet är en ofiltrerad lager som kom till efter ett antal ölprovningar där Arvingarna tog fram den smakprofil de ville ha. Casper Janebrink själv hade kunnat tänka sig en IPA eller APA, men fick vika sig för majoriteten i bandet.
– Vi dricker ofta lager, så det passar bäst. En ofiltrerad lager med naturlig kolsyra är en riktig smakupplevelse, du känner allt som är i ölen. Det går inte att jämföra med vanlig Svensson-öl.

Även burken är en upplevelse. Från början är det en stor tavla av Kattis Palmnäs som sedan digitaliserats och tryckts upp på burkar. Både ölen och etiketten är ett konstverk, enligt Casper Janebrink.

Just i detta nu kliver Casper Janebrink in i ”Så mycket bättre”-huset på Gotland. Snart får vi höra andra artister sjunga hits som ”Eloise” och ”I Do” samt Arvingarnas tolkningar av andra artisters verk.

För den som vill ha en dos Arvingarna utan att köpa öl eller vänta på ”Så mycket bättre” har gruppen precis släppt en ny singel på Spotify. ”Sommar igen” heter låten, något Casper Janebrink tycker passar perfekt nu när coronapandemin börjar ebba ut.
– Förra sommaren gick inte att räkna, men nu är det på gång att bli som det varit förut och det är det vi vill säga.

Maltig smak med tydlig beska, inslag av ljust knäckebröd, honung, ananas, grapefrukt och apelsin.
330 ml - 5.6% -
30.70 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa