HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Arvingarna släpper både öl och sommarlåt

Arvingarna är rejält i hetluften i sommar. Bara dagarna innan inspelningen av ”Så mycket bättre” drar i gång släpper gruppen sin egen öl.
– Vi har länge velat ha en egen öl så det känns riktigt bra. Många säger att de gillar den, säger Casper Janebrink till Vinguiden.

Förra sommaren firade Arvingarna 30 år, men en viss pandemi gjorde att firandet fick inhiberas. Men det tar gruppen igen med råge – i år är Arvingarna mer aktuella än när de vann Melodifestivalen med låten Eloise, år 1993.

Gruppen återupptar sin jubileumsturné, en ny skiva är på väg ut och frontfiguren Casper Janebrink representerar Arvingarna i TV4-succén ”Så mycket bättre”. Som kronan på verket släpps och också en egen ölsort: Arvingarna Lager.

Vinguiden får tag på Casper Janebrink precis innan han kliver in i ”Så mycket bättre”-huset på Gotland.
– Vi har länge velat ha en egen öl och vi fick en väldigt bra kontakt med Odd Island Brewery, som förstod vad vi ville. Efter en hel del ölprovning kom vi fram till en speciell lageröl som vi är stolta över.

Arvingarnas Lager verkar kunna bli en riktig hit direkt.
– Det har känts riktigt bra och den sålde slut på onlinelagret redan första dagen, men nu har det fyllts på. Det är många som säger att de plockat sista burken på hyllan och gillar ölen.

Ölet är en ofiltrerad lager som kom till efter ett antal ölprovningar där Arvingarna tog fram den smakprofil de ville ha. Casper Janebrink själv hade kunnat tänka sig en IPA eller APA, men fick vika sig för majoriteten i bandet.
– Vi dricker ofta lager, så det passar bäst. En ofiltrerad lager med naturlig kolsyra är en riktig smakupplevelse, du känner allt som är i ölen. Det går inte att jämföra med vanlig Svensson-öl.

Även burken är en upplevelse. Från början är det en stor tavla av Kattis Palmnäs som sedan digitaliserats och tryckts upp på burkar. Både ölen och etiketten är ett konstverk, enligt Casper Janebrink.

Just i detta nu kliver Casper Janebrink in i ”Så mycket bättre”-huset på Gotland. Snart får vi höra andra artister sjunga hits som ”Eloise” och ”I Do” samt Arvingarnas tolkningar av andra artisters verk.

För den som vill ha en dos Arvingarna utan att köpa öl eller vänta på ”Så mycket bättre” har gruppen precis släppt en ny singel på Spotify. ”Sommar igen” heter låten, något Casper Janebrink tycker passar perfekt nu när coronapandemin börjar ebba ut.
– Förra sommaren gick inte att räkna, men nu är det på gång att bli som det varit förut och det är det vi vill säga.

Arvingarna
Arvingarna
Maltig smak med tydlig beska, inslag av ljust knäckebröd, honung, ananas, grapefrukt och apelsin.
330 ml - 5.6% -
29.60 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Fenomenet med kändisviner har varit större i Sverige än någon annanstans. Men nu börjar Hollywood-stjärnorna vakna. Sarah Jessica Parker gillade drinken Cosmopolitan när hon spelade i Sex and the C..

Läs mer
Edward Bloms 5 bästa sommartips

Edward Bloms 5 bästa sommartips

Gastronomen och mathistorikern Edward Bloms egna viner har hittat sina fans som köper dem – år efter år. Och på ett Systembolag i Sverige finns de att köpa direkt från hyllan. Här bjuder Edwar..

Läs mer
3 goda tips på ljus sommar-öl

3 goda tips på ljus sommar-öl

Ljus lager behöver inte vara blaskig eller sakna karaktär. Här har du en italienare, en tysk och en svensk som vågar sticka ut. Läs Vinguidens tips på tre spännande sommar-öl. Lager är världens över..

Läs mer
Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Jodå, kändisviner kan faktiskt få recensenter att jubla. Leif Mannerströms nya Côtes-du-Rhône har fått toppbetyg de senaste veckorna. ”Man riktigt glad när man upptäcker ett kändisvin, som int..

Läs mer
6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa. Öltrenden tar aldrig slut — den har slag..

Läs mer
Krämiga öler – höstens trend

Krämiga öler – höstens trend

Milkshake- och smoothieöl är nya trenden i höst. Två nya öl med shakekänsla släpps nu på Systemet. ⁣- Uppkom under en helt vanlig milkshake- och lemonadpaus i bryggeriet, säger Nya Carnegiebryggerie..

Läs mer