HEM

Aktuellt

Arvingarna släpper både öl och sommarlåt

Arvingarna är rejält i hetluften i sommar. Bara dagarna innan inspelningen av ”Så mycket bättre” drar i gång släpper gruppen sin egen öl.
– Vi har länge velat ha en egen öl så det känns riktigt bra. Många säger att de gillar den, säger Casper Janebrink till Vinguiden.

Förra sommaren firade Arvingarna 30 år, men en viss pandemi gjorde att firandet fick inhiberas. Men det tar gruppen igen med råge – i år är Arvingarna mer aktuella än när de vann Melodifestivalen med låten Eloise, år 1993.

Gruppen återupptar sin jubileumsturné, en ny skiva är på väg ut och frontfiguren Casper Janebrink representerar Arvingarna i TV4-succén ”Så mycket bättre”. Som kronan på verket släpps och också en egen ölsort: Arvingarna Lager.

Vinguiden får tag på Casper Janebrink precis innan han kliver in i ”Så mycket bättre”-huset på Gotland.
– Vi har länge velat ha en egen öl och vi fick en väldigt bra kontakt med Odd Island Brewery, som förstod vad vi ville. Efter en hel del ölprovning kom vi fram till en speciell lageröl som vi är stolta över.

Arvingarnas Lager verkar kunna bli en riktig hit direkt.
– Det har känts riktigt bra och den sålde slut på onlinelagret redan första dagen, men nu har det fyllts på. Det är många som säger att de plockat sista burken på hyllan och gillar ölen.

Ölet är en ofiltrerad lager som kom till efter ett antal ölprovningar där Arvingarna tog fram den smakprofil de ville ha. Casper Janebrink själv hade kunnat tänka sig en IPA eller APA, men fick vika sig för majoriteten i bandet.
– Vi dricker ofta lager, så det passar bäst. En ofiltrerad lager med naturlig kolsyra är en riktig smakupplevelse, du känner allt som är i ölen. Det går inte att jämföra med vanlig Svensson-öl.

Även burken är en upplevelse. Från början är det en stor tavla av Kattis Palmnäs som sedan digitaliserats och tryckts upp på burkar. Både ölen och etiketten är ett konstverk, enligt Casper Janebrink.

Just i detta nu kliver Casper Janebrink in i ”Så mycket bättre”-huset på Gotland. Snart får vi höra andra artister sjunga hits som ”Eloise” och ”I Do” samt Arvingarnas tolkningar av andra artisters verk.

För den som vill ha en dos Arvingarna utan att köpa öl eller vänta på ”Så mycket bättre” har gruppen precis släppt en ny singel på Spotify. ”Sommar igen” heter låten, något Casper Janebrink tycker passar perfekt nu när coronapandemin börjar ebba ut.
– Förra sommaren gick inte att räkna, men nu är det på gång att bli som det varit förut och det är det vi vill säga.

Arvingarna
Arvingarna
Maltig smak med tydlig beska, inslag av ljust knäckebröd, honung, ananas, grapefrukt och apelsin.
330 ml - 5.6% -
29.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tareq Taylor: ”Uppvaktad av fem vinbolag”

Tareq Taylor: ”Uppvaktad av fem vinbolag”

Tareq Taylor gör succé och vann en dubbelseger i tv-priset Kristallen: Årets tv-personlighet och Årets livsstilsprogram. Resan dit har varit lång och full av hårt arbete och motgångar. Nu är stjärnk..

Läs mer
Artisten Snoop Dogg släpper eget vin

Artisten Snoop Dogg släpper eget vin

Ett coolt vin från Australien och en av världens mest kända artister. Det är samarbetet som nu ska få fler att vilja dricka rödvin. – Jag är ett stort fan av 19 Crimes och väldigt exalterad över att..

Läs mer
Eminems svenska favoritöl – nu ett eget märke

Eminems svenska favoritöl – nu ett eget märke

Åbro kallades för Ey´Bro av världsartisten Eminem. Nu gör det svenska bryggeriet slag i saken och släpper en ny öl med namnet Ey´Bro. – Det är väldigt många som förknippar oss med videon där Eminem ..

Läs mer
Tallink lanserar nya skeppsviner, champagne och öl

Tallink lanserar nya skeppsviner, champagne och öl

Vinguiden blev inbjudna att närvara på Tallink Grupp lansering av Tallink & Silja Line Ship’s Wines and Beers 2022 – en exklusiv samling av fem egna märkesviner och två hantverksöl f..

Läs mer
Guinness hakar på glöggtrenden – med nya cocktails

Guinness hakar på glöggtrenden – med nya cocktails

Den irländska stouten Guinness ger sig in i julfirandet. Tillsammans med den prisbelönte bartendern Jens Dahlberg har Guinness tagit fram två moderna tolkningar av den klassiska glöggen – i cocktail..

Läs mer
Godaste ölen till kräftorna

Godaste ölen till kräftorna

Nu börjar äntligen kräftsäsongen, och till våra älskade kräftor vill vi gärna ha öl. Men det ska vara öl med karaktär! Smakrik öl som matchar kräftornas sälta och den lilla sötman som finns. Här kom..

Läs mer