HEM

Aktuellt

3 vintips i tider av ”stugsittande”

Systembolaget håller öppet – så det finns egentligen ingen idé att bunkra mer vin än nödvändigt. Men det kanske kommer finnas en risk att vi inte vill eller orkar springa till bolaget på fredagarna framöver.

Ska vi då lagra vin hemma – inte för att dricka om flera år, utan för att ha i tider av stugsittande – då ska det vara viner av god kvalitet – till ett bra pris – som är stapelbart bland annan förnödenhet.

Jag röstar därför för bag in box!

Här är tre bra tips på bag in box som går att beställa just nu – vinerna anländer till din butik i en påse med ditt namn på – finns på plats när Systembolaget skickar SMS till dig och meddelar att ”nu finns din vara att hämta”.

Pietro Di Campo Barbera Silenzio
2020
Pietro Di Campo Barbera Silenzio
Riktigt bra italienare, från klassiska Piemonte. Vinet är gjort på druvan Barbera – som vi vet ger bra frukt och härligt örtiga viner. Ska vi stanna en stund hemma kan vi lika bra passa på att njuta av köttet som kanske sköts i fjol, såväl som det nyinskaffade i kylen. Då är ett vin på den klassiska druvan Barbera från Piemonte en bra matchning.

Läs mer om druvan Barbera här >>

3000 ml - 13% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
204 kr

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc
2021
Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc
Här har vi en smakexplosion av citrus, fläder och krusbär – som så ofta annars när det är druvan Sauvignon Blanc som pressats. Det här vinet håller vi kallt i kylen – sen serverar vi det med grillad fisk eller kyckling. Fruktsockret ligger på endast 2 gram per liter – och eftersom det är 3 liter i boxen innehåller hela boxen bara ca 6 gram socker, alltså mindre än 2 sockerbitar!

Läs mer om druvan Sauvignon Blanc här >>

3000 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
289 kr

GW :s Låda
2022
GW :s Låda
GW:s Låda är ett smakfullt, mellanfylligt vin från Portugal gjort på traditionella lokala druvor. Vinet har en rubinröd färg och smak av färska röda bär med inslag av mineral och kryddiga toner. Detta eleganta vin visar en bra balans, med mjuka och mogna tanniner som resulterar i ett mycket angenämt och förlängt avslut.
3000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
269 kr

Om tiden känns segt hemma i stugan tipsar vi här om att ni alltid kan förkovra er i en podcast eller webbTV med tema vin. Vi på Vinguiden har fler bra avsnitt där ni hittar en massa matnyttigt om vin. De punkiga inslagen Veckans Klonk har ju blivit legendariska, ni har väl inte missat dem?

Till Veckans Klonk >>


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Därför stoppas vin i handväskor

Därför stoppas vin i handväskor

Man får inte paketera vin hur som helst. Därför stoppas lådviner som säljs i väsk- eller stugform på Systembolaget. – Det skapar osaklig uppmärksamhet kring alkohol, menar Patent- och marknadsöverdo..

Läs mer
Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Kändisviner har blivit rejält i ropet igen. Nu släpper författaren Camilla Läckberg tre nya boxviner. – Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllels..

Läs mer
Vinboxen med dubbla  kranar – så funkar det

Vinboxen med dubbla kranar – så funkar det

Svårt att välja lådvin till sommarens läckerheter? Här är boxen för den rådville: Två kranar med olika sorters vin Idén med DuoBox kommer från den franska vinhandlaren Vin & Sprit France. De ko..

Läs mer
Bästa vinkällaren

Bästa vinkällaren

Att lagra vin har blivit allt vanligare. Inte bara för att många gärna vill ha en vinkällare i sin närhet, utan också för att fler och fler vinkonsumenter har insett tjusningen med ett lagrat vin. D..

Läs mer
Därför vill allt fler ha sitt vin i box

Därför vill allt fler ha sitt vin i box

Efterfrågan på vin i Bag-in-Box har ökat under pandemin, visar en ny undersökning. – Bag-in-Box erbjuder en mer hållbar, kostnadseffektiv och konsumentvänlig förpackningslösning. Det förklarar den e..

Läs mer
Små boxviner allt mer populära

Små boxviner allt mer populära

Vill du köpa praktiskt och klimatsmart lådvin – men tycker att tre liter är lite mycket? De nya mindre vinboxarna blir allt mer populära. – Vi ser en ökad efterfrågan på mindre boxar på cirka ..

Läs mer