HEM

Aktuellt

Strunta i köphetsen – njut av Black Friday-viner

Black Friday innebär numera köphysteri och köer i butiker. Men Vinguiden vill göra den dagen till något annat – en mysig stund i soffan med ett mörkt vin. Här rekommenderar vi några passande flaskor.

Black Friday är USA:s största shopping- och readag och sedan 2013 har den traditionen smittat av sig även på oss svenskar. För många amerikaner har dagen varit starten för att juldekorera och shoppa. Många besöker föräldrar eller andra släktingar under Thanksgiving, vilket ofta innebär en resa, och de arbetar därför inte på fredagen, utan kan till exempel ägna sig åt shopping. Men jag, Magnus Bergqvist, föreslår ett bättre sätt att ägna en fredag, strax före julhetsen: sätt dig hemma i soffan och njut av ett glas gott och mörkt vin.

Här är mina Black Friday-tips:

Diablo Black
2018
Diablo Black
I vinter och mörker behöver vi antioxidanter. Diablo Black är full med toner av mörka svarta vinbär och björnbär. Borde därför kunna vara en hälsokur – om man dricker måttfullt.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 5 g/l
119 kr

Irony Pinot Noir
2022
Irony Pinot Noir
Mjuka tanniner och kryddig eftersmak. Hög wow faktor! Värmen i Russian River i Kalifornien ger druvan en mulligare och fruktig framtoning
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
169 kr

Palmer Blanc de Noirs
Palmer Blanc de Noirs
Blanc de Noirs – vitt på mörkt. Alltså champagne på endast Pinot Noir druvan. Balanserat bärig doft, inslag av frysta jordgubbar, bär, citrus, apelsin och liten brödig, rostad ton med medellång eftersmak i balanserad stil.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
569 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Vinnarna i Sveriges största vintävling korade

Vinnarna i Sveriges största vintävling korade

Nu är vinnarna i den stora svenska vintävlingen Vinordic Wine Challenge 2021 korade. Årets tävling slog rekord med 1078 deltagande viner. De mest prisvärda vinerna i 12 kategorier korades – totalt d..

Läs mer
Jorden runt på 8 viner

Jorden runt på 8 viner

Många längtar efter att komma ut i världen och resa. Men covid-19-viruset reser hinder. Vilken tur då att du kan åka världen runt med hjälp av spännande viner. Häng med på en jorden runt-resa via 8 ..

Läs mer
Det drack gästerna på Nobelfesten 2019

Det drack gästerna på Nobelfesten 2019

En Taittinger-champagne, ett italienskt rödvin och ett Eiswein från Österrike Dryckerna höll toppklass på Nobelbanketten 2019. Vi berättar mer om flaskorna – och vilka du kan beställa på Syste..

Läs mer
5 tips för hur du bäst lagrar vin

5 tips för hur du bäst lagrar vin

För att få fram de bästa smakerna ur ett vin är det viktigt att det förvaras på rätt sätt. Här är fem saker att tänka på när du ska lagra ditt vin. 1. Är vinet redan färdiglagrat? Många gånger säljs..

Läs mer
Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Älskar du en trevlig picknick? Markera den 18 juni i kalendern för då är det nämligen dags att fira internationella picknickdagen. Här är våra bästa tips till din dag i det gröna. [product] 163425 ..

Läs mer
Varning för brist på vissa vinsorter

Varning för brist på vissa vinsorter

Nu varnar leverantörer och producenter för en kommande brist på vissa vinsorter. Den dåliga skörden gör att världsproduktionen är den lägsta sedan krisåret 2017. – Det är lite för tidigt att veta än..

Läs mer