HEM

Aktuellt

James Bonds bilmärke satsar på alkohol

Sugen på en Aston Martin-drink? Snart kommer du att kunna dricka högklassig alkohol med det brittiska bilmärket på flaskor.

James Bond, agent 007, har två tydliga kännetecken under sina drygt 50 år på bioduken. Han kör runt i en snygg Aston Martin och han dricker alkohol. Nu vill det brittiska bilmärket förknippas tydligare med alkohol och har därför registrerat sitt varumärke för att det ska kunna finnas på ett flertal olika spritflaskor.

Alkoholhaltiga drycker med Aston Martin-etiketter ska innefatta whisky, vodka, likör och vin. Men det är väl ingen vågad gissning att vi kommer kunna dricka Aston Martin-cocktails – och den bör nog vara skakad, inte rörd. Få drinkar har väl blivit lika kända genom historien som en skakad Vesper Martini. Alla skådespelare genom åren – från Sean Connery till Daniel Craig – har beställt drinken, som ursprungligen består av gin, vodka och Kina Lillet. Och glöm inte: den ska vara skakad, inte rörd!

Nu ska det sägas att det här är andra gången som Aston Martin ger sig in i alkoholbranschen och kapitaliserar på sin tydliga James Bond-profil. För några år sedan togs ett Martini-set i silver fram, komplett med två glas, två olivpinnar och en cocktail-shaker. Priset var nästan 100 000 kronor och det togs bara fram 100 enheter. Det är oklart om Aston Martin kommer att starta eget destilleri eller om andra aktörer får använda sig av namnet. En sak är dock Aston Martin tydliga med: det kommer inte blir några öl. Där går gränsen för James Bond.

I Ian Flemings första bok om James Bond är receptet på en Vesper Martini:

Tre delar gin
1 del vodka
1/2 del Lillet white

Skaka ordentligt – rör inte!


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrink..

Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrink..

Vårens och sommarens fräschaste vodkanyhet gör entré. Absolut Watermelon släpps med fruktiga och uppfriskande smaker – perfekt för drinkar. – Smakerna i Absolut Watermelon är naturligt utvunna, säge..

Läs mer
Dags för en GT? Här är ett höstligt recept!

Dags för en GT? Här är ett höstligt recept!

Dags för en GT! Den 19 oktober är det dags för den Internationella Gin & Tonicdagen, som händelsevis infaller precis ett halvår efter den svenska Gin & Tonicdagen. Det är en dag då ginentusi..

Läs mer
Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Absolut Vodka blir snart Absolut Papper. Nästa månad ska 2.000 flaskor av återvunnet papper testas. – Vi har kommit långt nu, från koncept till en prototyp som snart ska testas på konsumenter, säger..

Läs mer
French 75 – årets festligaste drink

French 75 – årets festligaste drink

Champagne är för många den ultimata drycken till nyår – men går det att göra bubbel ännu festligare? Javisst! Om du inte har provat en French 75 ännu är den ett riktigt kanonförslag på en drink att ..

Läs mer
Hurra – därför blir vin billigare i flera år

Hurra – därför blir vin billigare i flera år

Skål och grattis, vinälskare! Priserna på vin väntas framöver falla till de lägsta nivåerna på fem år – främst tack vare ett överskott på druvor från Kalifornien. Det är några lyckliga omständighete..

Läs mer
Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Svenskt, ekologiskt och helt hantverksmässigt producerat i en liten röd stuga. Snart lanseras nya First Gin från Sigtuna på Systembolaget. – Vi hittade brännpannan i det övergivna lilla huset och tä..

Läs mer