HEM

Aktuellt

Grodvinet hoppar in i sortimentet igen

Grodvinet Frog’s Leap Chardonnay gjorde succé och sålde slut i våras. Nu kommer vinet tillbaka.
– Napas viner kostar generellt skjortan, så här gör du ett klipp”, skrev SvD i somras.

Årgång 2017 av Frog’s Leap Chardonnay bjuder på eleganta och friska mineraltoner, inslag av vit persika, rostade hasselnötter och en liten svag ton av tropisk frukt. Efter att ha sålt slut gör vinet nu comeback.

”Ett stilfullt vin från ekologiske filosofen John Williams i Rutherford. Napas viner kostar generellt skjortan, så här gör du ett klipp”, skrev Anders Melldén i SvD i somras.

Bakom Frog’s Leap står grundaren och entusiasten John Williams. Han är även en av de stora filosoferna till att arbeta ekologiskt och hållbart. För John Williams handlar det om sunt förnuft. När han beskriver vinrankan med en personlighet låter det som en självklarhet. Låter man bara naturen sköta vädret utan konstbevattning kommer vinrankans rötter att söka sig ner i marken vilket ger en rikare fyllighet i druvan och den blir mer tålig vid perioder av torrt klimat.

Druvorna pressas i hela klasar och musten börjar jäsa på nya franska ekfat i 4-5 dagar. Därefter flyttas vinet över till betongkärl där jäsningen avslutas och vinet får ligga på sin jästfällning i 10 månader före buteljering. Det ger ett vin som symboliserar stilen hos Frog’s Leap med balans, återhållsamhet och terroir.

Frog's Leap Chardonnay
Frog's Leap Chardonnay
750 ml - 13.1% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
339 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Magisk chardonnay från andra sidan jordklotet

Magisk chardonnay från andra sidan jordklotet

En entusiastisk guru och en perfekt plats för vinodling – och vips, här är resultatet från Nya Zeeland. – River Delta Chardonnay är ett riktigt litet charmtroll förpackat i en modern design. V..

Läs mer
Världens bästa vitvinsdruva

Världens bästa vitvinsdruva

Den lever på sin storhet, denna världens mest kända vitvinsdruva. Storhet så till vida att flera vinproducenter runt om i världen anstränger sig extra med den. Och gör stora viner. Men allt stort be..

Läs mer
Mest populära vita vinerna 2022 – vi har topplistan!..

Mest populära vita vinerna 2022 – vi har topplistan!..

Vilka var egentligen de mest populära vita vinerna förra året? Gör dig redo för hämndlystna bläckfiskar, Rieslingfeber och – mera fisk. Vitt vin mitt under den kallaste av vårvinter? Ja, varför inte..

Läs mer
Vårens vintrender – ripasso och smörig chardonnay är..

Vårens vintrender – ripasso och smörig chardonnay är..

Håll koll på vårens vintrender. Våren 2024 har CD-skivan fått en rejäl revival och närmar sig den redan återupptäckta vinylskivan i försäljning. Kanske är det samma nostalgiska återblick vi ser i vi..

Läs mer
Bästa 10 viner på Chardonnay

Bästa 10 viner på Chardonnay

Det finns nästan 800 viner på Chardonnay på Systembolaget. Hur navigera och hitta den rätta? För en fantastisk druva är den, även en av de mest odlade. Och då inte bara för att den är relativt lätto..

Läs mer
5 vintrender att ha koll på 2024

5 vintrender att ha koll på 2024

Vintrender kommer och vintrender går, men kvalitetsviner består. Det kanske inte är ett gammalt ordspråk, men ändå ett talesätt som vi tycker är bra. Här är fem vintrender inför 2024 som det är bra ..

Läs mer