HEM

Aktuellt

Alkoholfri prosecco – finns snart i din butik

Prosecco har blivit en världssuccé – och den är allra populärast bland 90-talister. Men många i generationen är nykterister. Nu utvecklar Bottega Prosecco en alkoholfri Prosecco. Vi vi tror att den kommer nästa år, säger producenten Sandro Bottega.

Fler och fler i den yngre generationen säger nej till alkohol Enligt försäljningssiffror från Storbritannien har marknaden för alkoholfri öl och cider ökat med 40 procent på bara ett år.

Prosecco-märket Bottega har bestämt sig för att kapa åt sig sin andel av den växande marknaden.

Hittills har alkoholfritt vin inte haft samma tillväxt som öl och cider, men kanske kan alkoholfri Prosecco ändra på den saken. Enligt Bottega är det inte klart om den får kallas Prosecco ännu, och den kommer vara extremt svår att utveckla om den ska ha den rätta smaken.

– Regleringarna på viner är mycket striktare än för öl. Vi får inte kalla det vin, och får inte använda namnet Prosecco, och vi får inte tillsätta socker. Dessutom så får vi inte använda riktigt vin och ta bort alkoholen, det är förbjudet. Men vi har någonting väldigt bra som vi kommer lansera nästa år.

Enligt lagen så måste Prosecco innehålla minst 11 procent alkohol. Redan i dag finns det ”Nosecco” att köpa på Systembolaget.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Årets drömjobb: Testare av rosa prosecco

Årets drömjobb: Testare av rosa prosecco

Gillar du att resa till Italien? Vill du testa rosa prosecco? Om svaren är ja kan du snart ha årets drömjobb. Nu söker en brittisk importör någon som vill testa en av världens första rosa proseccos...

Läs mer
Mest populära bubbel 2022 – topplistan är här!

Mest populära bubbel 2022 – topplistan är här!

Mest populära bubbel under 2022 – vilka var de egentligen? Det är ingen tvekan om saken. De mest populära mousserande vinerna 2022 kan egentligen sammanfattas med tre ord – cava, Måns och prisvänlig..

Läs mer
Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Snart är det Prosecco-dagen. Imorgon den 13 augusti firas världens populäraste bubbel lite extra. Men visste du det här om Prosecco? Prosecco har de senaste åren blivit världens populäraste moussera..

Läs mer
Prosecco eller spumante – vad är skillnaden?

Prosecco eller spumante – vad är skillnaden?

Bubbligt vin från Italien vin – varför kallas det egentligen, Spumante eller Prosecco, eller fungerar både och? Spumante Spumante, eller vini spumanti, används som en övergripande beskrivning av it..

Läs mer
Fixa bästa snacksen till bubblet – 3 favoriter

Fixa bästa snacksen till bubblet – 3 favoriter

Det är mellotider och dags för snacks och bubbel. Oavsett om du vill slå på stort eller ha ett firande i all enkelhet har vi lösningen för dig. Vi har valt ut en cava, en prosecco och en champagne o..

Läs mer
Grumligt mousserande vin, finns det?

Grumligt mousserande vin, finns det?

Skulle du kunna tänka dig att dricka grumligt gulaktigt mousserande vin? Nu har du chansen att prova Costadilla 330 SLM som tillfälligt dyker upp i beställningssortimentet. Vinet är gjort på prosecc..

Läs mer