HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Efter succén: Karl Fredrik släpper rosé-prosecco

Efter vårens bubbliga succé släpper tv-profilen Karl Fredrik på Eklaholm nu en rosa uppföljare. Vinterrosén Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic är en ekologisk prosecco producerad i nordöstra Italien.
– Det är en ära att få lansera ännu en prosecco, denna gång min alldeles egna vinterrosé, säger Karl Fredrik Gustavsson.

Floristen och tv-profilen Karl Fredrik på Eklaholm har rönt stor uppskattning med sitt första bubbel. Därför lanserar han nu en uppföljare, Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic. Proseccon finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

– Det är en ära att få lansera ännu en prosecco, denna gång min alldeles egna vinterrosé. En lansering som sker precis i rätt tid och perfekt till vinterns alla högtider, middagar och andra tillställningar. Min prosecco Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic har en delikat och frisk smak, ljusrosa ton och rikt mousserande bubblor. Ett bubbel som vi tagit fram med kvalitet och kärlek i fokus, säger Karl Fredrik Gustavsson.

Lanseringen av Karl Fredriks första prosecco i våras blev rena rama succén och slog försäljningsrekord.

Karl Fredrik har jobbat länge för att hitta de rätta bubblorna och den perfekta blommiga smaken till sina två proseccos.
– Det ska bubbla rikligt, små delikata bubblor är fantastiska. Min prosecco är frisk och krispig med ett djup, berättar Karl Fredrik.

Floristen Karl Fredrik Gustafsson har snabbt blivit en tittarfavorit med sitt program ”Karl Fredrik på Österlen”. Där inspirerar han tittarna till nya nivåer av trädgårdsodling, blomsterarrangemang och vacker livsnjutning.

– Vi har tidigare rest runt mycket i Italien och vi älskar prosecco. Champagne går förstås alltid hem, men en prosecco är lite mer överkomlig, berättar Karl Fredrik.

Bakom framtagandet av Karl Fredriks prosecco ligger ett gediget arbete. Under ett helt år har Karl Fredrik och sambon Petter provsmakat mängder av olika viner.
– Min prosecco har både fruktighet och bra syra, den är inte bara frisk och krispig utan har ett djup. Det ska bubbla rikligt, med små delikata bubblor. Jag är i första hand en livsnjutare mer än vinexpert.

Den som sett Karl Fredriks tv-program vet hur intresserad floristen är av färg och form. Stor omsorg har lagts ner på detaljerna när det gäller flaskan och etiketterna.
– Jag ville att etiketten skulle vara klassisk och elegant, men inte prålig. Flaskan har en speciell form med en insvängd hals. Vill man återanvända den och spara den går det bra att sätta doftande kärleksgräs i den som torkar vackert, säger Karl Fredrik.

Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic har en delikat och frisk smak, ljusrosa ton och rikt mousserande bubblor.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa