HEM

Aktuellt

Leif GW: Här är mitt nya vin

Nu vill Leif GW Persson bejaka sin mjukare sida. Därför lanserar han ett rosévin lagom till sommaren.
– Äntligen sommar och hög tid att dricka att glas rosévin, enbart. För att bejaka min mjukare sida och hälsa solen, värmen och ljuset välkommen åter, säger han.

Folkkäre författaren och tv-profilen Leif GW Persson lanserar nu sitt tredje vin tillsammans med Tegnér Spirits & Wine. Namnet är ”GW:s rosa” och är ett klassiskt rosévin som kommer från regionen Pays D´Oc, ett område beläget på de franska sluttningarna nära Medelhavet. Det är gjort på druvorna Syrah och Grenache och har en ljus silverrosa färg. För att smakerna av färska hallon, grapefrukt och vita blommor ska komma till sin rätt rekommenderar Leif GW att vinet serveras vid en temperatur på cirka 10 grader.
– Jag äter räkor, grillad lax, en krispig sallad, färska hallon med lättvispad grädde. Och unnar mig ännu ett glas rosé, säger Leif GW Persson.

När Leif GW Persson i fjol lanserade sitt första vin, GW:s röda, blev det en snabb succé. Recensionerna var fina och redan tre veckor efter lansering var de 15 000 första flaskorna slutsålda på Systembolagets hyllor.

Kan hans rosévin bli en lika stor succé?

GW :s Rosa
2022
GW :s Rosa
GW:s ROSA är ett klassiskt rosévin som kommer från regionen Pays D´Oc, ett
område beläget på de franska sluttningarna nära Medelhavet. Det är gjort på druvorna Syrah och Grenache som ger vinet en friskhet och en balanserad sötma.
750 ml - 12% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
109 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Nya rosén – en hyllning till havet och kärleke..

Nya rosén – en hyllning till havet och kärleke..

Här är ett nytt italienskt rosévin som hyllar havet och kärleken. Aqua di Venus ska få oss att njuta extra mycket av sommaren, är det tänkt. – Eftersmaken stannar kvar länge i munnen för att påminna..

Läs mer
Leif GW: Jag har gärna  kvar Systembolaget

Leif GW: Jag har gärna kvar Systembolaget

Enligt en utredning som presenterades i våras ska Systembolaget läggas ner – och vin säljas överallt till högre pris. Trots att Systemet har högre förtroende än polisen hos svenska folket. – F..

Läs mer
Rosé i världsklass

Rosé i världsklass

Sommaren har varit präglad av lättsinniga, ljust rosa viner. Men nu är det dags att plocka fram den tunga arsenalen, de komplexa rosa vinerna med enastående finess. Sensommaren och hösten kommer med..

Läs mer
Leif GW:s jättesuccé: sålde 600.000 liter vin

Leif GW:s jättesuccé: sålde 600.000 liter vin

Svenskarna vill inte bara läsa hans böcker och höra hans åsikter i tv. Vi vill dricka hans viner också. Kriminologiprofessorn Leif GW Persson gör succé på Systembolaget. I fjol såldes inte mindre än..

Läs mer
Rosa bubbel älskar Pinot Noir

Rosa bubbel älskar Pinot Noir

Tidigare ansett som något närmast obskyrt har det rosa bubblet nu fått sin revansch. Aldrig tidigare har det nämligen producerats och konsumerats så bra rosébubbel som i detta nu. Vinguiden förklara..

Läs mer
Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Är du också trött på att svenska b-kändisar släpper viner? Superstjärnorna Brad Pitts och Angelina Jolies rosévin Studio by Miraval Rosé hyllas av testarna. Men vill du dricka Bon Jovis vin får du å..

Läs mer