HEM

Aktuellt

Snart kan du äta roséglass i stora lass

Nu börjar glasstillverkarna förstå storheten med rosévin. Den amerikanska lyxglassen Häagen-Dazs har skapat en vinglass med en rosafärgad virvel, för att attrahera vuxna rosé-älskare. Namnet: Rosé & Cream.

För ett år sedan prövade glassmärket Häagen-Dazs att göra en rad ”alkoholglassar” med fantasifulla och lockande namn som Irish Cream Brownie, Bourbon Praline Pecan, Rum Tres Leches och Stout Chocolate Pretzel Crunch. Det blev succé snabbt – många ville kombinera en krämig glass med en gnutta lyxig alkoholkänsla under varma vår- och sommardagar. Så under vintern funderade Häagen-Dazs på ytterligare smaker som man kunde lansera som nyheter under 2020. Och vips – nu presenteras två nyskapande och spännande glassar: Rosé & Cream och Whiskey Hazelnut Latte.

Rosé & Cream-glassen har förstås en liten gnutta vin i sig, men så liten del att man kan köpa den i vilken matbutik som helst. Detsamma gäller för smaken Whiskey Hazelnut Latte. Hur de smakar? Tja, enligt en liten testpanel på den amerikanska sajten Food&Wine ansåg en del att roséglassen var väldigt söt. Men de flesta var överens om att den kunde göra succé som dessert på en middag, bara för att den smakar så pass annorlunda – och har en stänk rosévin.

Spirits Collection lanserades i USA i februari förra året, men har inte kommit till Sverige ännu. Och några planer på att lansera roséglassen här har heller inte kommunicerats från Häagen-Dazs.

FAKTA

Häagen-Dazs

Häagen-Dazs grundades 1961 av Reuben och Rose Mattus i Bronx i New York.

Den 15 november 1976 öppnade de sin första butik i Brooklyn och hade då endast tre smaker: vanilj, choklad och kaffe. Sedan dess har företaget vuxit rejält, och finns idag över hela USA, och i många andra länder över hela världen.
Reuben Mattus ansåg att Danmark var känt för sina mejeriprodukter och hade bra rykte i USA. På tidiga Häagen-Dazs-förpackningar användes konturerna av Danmark, och även namnet Copenhagen (Köpenhamn).

Men namnet Häagen-Dazs är påhittat i syfte att låta skandinaviskt - orden betyder ursprungligen ingenting.
Läs mer

Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Sköna maj, välkommen! Bästa dryckerna att möta våren..

Sköna maj, välkommen! Bästa dryckerna att möta våren..

Sköna maj, välkommen! Till valborg och första maj passar det extra bra med friska och fräscha drycker. Många väljer mousserande – men det finns många andra viner som passar lika bra. Säg adjö till v..

Läs mer
”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

De slåss om sina barn och om pengar. Men när det gamla Hollywoodparet Brad Pitt och Angelina Jolie ska ge ut en ny champagne kan de faktiskt samsas. – Vi har kombinerat kunskapen från Provence med c..

Läs mer
Rosé och romantik

Rosé och romantik

Sommar är lika med semester och ledighet för de flesta av oss, en tid då vi äntligen hänger av oss arbetskläderna, går barfota i gräset eller borrar ner tårna i sanden. Sommarperioden är också den t..

Läs mer
Perfekta rosévinet – för en solig sommardag

Perfekta rosévinet – för en solig sommardag

Här är vinet som ordnar den perfekta sommardagen. Perfect Day Rosé är ett ypperligt laxrosa rosévin för sommarens höjdpunkter. Vinet har fått toppbetyg och passar lika bra som aperitif som till lätt..

Läs mer
3 vintips i trälåda

3 vintips i trälåda

Det infinner sig en extra lite lyxig känsla när vi tar fram ett vin som ligger i en trälåda – både om det är sex flaskor i lådan, eller endast en. Som present är det en given succé. Men även a..

Läs mer
Roséviner älskar vegetarisk mat

Roséviner älskar vegetarisk mat

Det rosa utbudet har aldrig varit så stort som det är nu. Men det kan samtidigt vara svårt att veta vad som ska avsmakas till det vegetariska matbordet. Vinguiden har provat roséviner under hela vår..

Läs mer