HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Snart kan du äta roséglass i stora lass

Nu börjar glasstillverkarna förstå storheten med rosévin. Den amerikanska lyxglassen Häagen-Dazs har skapat en vinglass med en rosafärgad virvel, för att attrahera vuxna rosé-älskare. Namnet: Rosé & Cream.

För ett år sedan prövade glassmärket Häagen-Dazs att göra en rad ”alkoholglassar” med fantasifulla och lockande namn som Irish Cream Brownie, Bourbon Praline Pecan, Rum Tres Leches och Stout Chocolate Pretzel Crunch. Det blev succé snabbt – många ville kombinera en krämig glass med en gnutta lyxig alkoholkänsla under varma vår- och sommardagar. Så under vintern funderade Häagen-Dazs på ytterligare smaker som man kunde lansera som nyheter under 2020. Och vips – nu presenteras två nyskapande och spännande glassar: Rosé & Cream och Whiskey Hazelnut Latte.

Rosé & Cream-glassen har förstås en liten gnutta vin i sig, men så liten del att man kan köpa den i vilken matbutik som helst. Detsamma gäller för smaken Whiskey Hazelnut Latte. Hur de smakar? Tja, enligt en liten testpanel på den amerikanska sajten Food&Wine ansåg en del att roséglassen var väldigt söt. Men de flesta var överens om att den kunde göra succé som dessert på en middag, bara för att den smakar så pass annorlunda – och har en stänk rosévin.

Spirits Collection lanserades i USA i februari förra året, men har inte kommit till Sverige ännu. Och några planer på att lansera roséglassen här har heller inte kommunicerats från Häagen-Dazs.

FAKTA

Häagen-Dazs

Häagen-Dazs grundades 1961 av Reuben och Rose Mattus i Bronx i New York.

Den 15 november 1976 öppnade de sin första butik i Brooklyn och hade då endast tre smaker: vanilj, choklad och kaffe. Sedan dess har företaget vuxit rejält, och finns idag över hela USA, och i många andra länder över hela världen.
Reuben Mattus ansåg att Danmark var känt för sina mejeriprodukter och hade bra rykte i USA. På tidiga Häagen-Dazs-förpackningar användes konturerna av Danmark, och även namnet Copenhagen (Köpenhamn).

Men namnet Häagen-Dazs är påhittat i syfte att låta skandinaviskt - orden betyder ursprungligen ingenting.
Läs mer

Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa