HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt vin

Kan man göra ett kriminaldrama av ett rödvin? Ja, det tyckte regissören Felix Herngren och lät Leif GW Persson vara sig själv i filmen.
– Jag har aldrig filmat med en professor i huvudrollen förut, men Leif hanterade det precis som jag tycker att man ska göra med humorfilm, nämligen med ett stort allvar och precision, säger Felix Herngren.

För något år sedan gjordes en stor undersökning bland svenska folket om vilka kändisar man helst vill se som frontfigur i en reklamkampanj. Gissa vem som toppade den listan? Folkkäre Leif GW Persson förstås. Och nu har det äntligen blivit dags för kriminalprofessorn att göra debut i sin första reklamfilm, ett kriminaldrama för det nya rödvinet GW:s LÅDA.

Se reklamfilmen här >>

Leif GW Persson spelar alltså sig själv i reklamfilmen som är regisserad av ingen mindre än jaktkamraten Felix Herngren.

– Jag har aldrig filmat med en professor i huvudrollen förut men Leif hanterade det precis som jag tycker att man ska göra med humorfilm, nämligen med ett stort allvar och precision, säger Felix Herngren.

I centrum av reklamfilmen står GW:s LÅDA, ett nytt rödvin som lanseras tillsammans med Tegnér Spirits & Wine. GW:s LÅDA beskrivs som ett smakfullt, mellanfylligt vin från Portugal gjort på traditionella lokala druvor.

– Jag har fått många erbjudanden om reklamfilm. Men skulle aldrig göra reklam för något jag inte står för. Jag har själv valt vinet i GW:s LÅDA för att jag gillar det och jag sätter gladligen mitt namn på det, säger Leif GW Persson.

GW :s Låda
2021
GW :s Låda
Doft: Doftrikt fruktigt vin med toner av mogna björnbär, körsbär, plommon, lakrits, tobak och fat.

Smak: Smakrikt och fruktigt vin med toner av körsbär, björnbär, fat och vanilj.

3000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
249 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Hans cava har blivit en riktig hit – nu släpper Måns Zelmerlöw sitt eget rödvin. MZ Raval är en förförisk spanjor med intensiva toner av frukt och kryddighet. – Jag är väldigt stolt över den här lan..

Läs mer
Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Camilla Läckberg: Förälskad i gott vin och god mat

Kändisviner har blivit rejält i ropet igen. Nu släpper författaren Camilla Läckberg tre nya boxviner. – Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i Romagna är en dröm som går i uppfyllels..

Läs mer
Jill Johnson: Valde ut  mitt vin tre gånger om

Jill Johnson: Valde ut mitt vin tre gånger om

Sångerskan och programledaren Jill Johnsons vinintresse och engagemang är på blodigt allvar. Hon provsmakade över 60 viner innan hon valde ut sitt röda vin ”Nashville Stories”. Tre gånger om gjorde ..

Läs mer
Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Svenska folket gillar Jill Johnsons musik – och nu också även hennes vin. I fjol lanserade hon sitt röda vin ”Nashville Stories” och på bara några månader sålde det 29.000 liter på..

Läs mer
Kriminologiprofessor bakom ny vinsuccé

Kriminologiprofessor bakom ny vinsuccé

Leif GW Perssons röda vin blev en omedelbar succé. Nu tar han nya tag och lanserar ett vitt vin, på box. Framgången är stakad. Eller? Vinguiden har träffat kriminologiprofessorn för att snacka vin. ..

Läs mer
Ernsts vinsuccé – så många flaskor ökade tv-pr..

Ernsts vinsuccé – så många flaskor ökade tv-pr..

Trots glöggflaskor som exploderade inför julen gör programledaren Ernst Kirchsteiger ett rekordår. Efter att hans viner ökat till över 200 000 sålda flaskor slog tv-stjärnans bolag rekord ifjol. Vin..

Läs mer