HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt vin

Kan man göra ett kriminaldrama av ett rödvin? Ja, det tyckte regissören Felix Herngren och lät Leif GW Persson vara sig själv i filmen.
– Jag har aldrig filmat med en professor i huvudrollen förut, men Leif hanterade det precis som jag tycker att man ska göra med humorfilm, nämligen med ett stort allvar och precision, säger Felix Herngren.

För något år sedan gjordes en stor undersökning bland svenska folket om vilka kändisar man helst vill se som frontfigur i en reklamkampanj. Gissa vem som toppade den listan? Folkkäre Leif GW Persson förstås. Och nu har det äntligen blivit dags för kriminalprofessorn att göra debut i sin första reklamfilm, ett kriminaldrama för det nya rödvinet GW:s LÅDA.

Se reklamfilmen här >>

Leif GW Persson spelar alltså sig själv i reklamfilmen som är regisserad av ingen mindre än jaktkamraten Felix Herngren.

– Jag har aldrig filmat med en professor i huvudrollen förut men Leif hanterade det precis som jag tycker att man ska göra med humorfilm, nämligen med ett stort allvar och precision, säger Felix Herngren.

I centrum av reklamfilmen står GW:s LÅDA, ett nytt rödvin som lanseras tillsammans med Tegnér Spirits & Wine. GW:s LÅDA beskrivs som ett smakfullt, mellanfylligt vin från Portugal gjort på traditionella lokala druvor.

– Jag har fått många erbjudanden om reklamfilm. Men skulle aldrig göra reklam för något jag inte står för. Jag har själv valt vinet i GW:s LÅDA för att jag gillar det och jag sätter gladligen mitt namn på det, säger Leif GW Persson.

Doft: Doftrikt fruktigt vin med toner av mogna björnbär, körsbär, plommon, lakrits, tobak och fat.

Smak: Smakrikt och fruktigt vin med toner av körsbär, björnbär, fat och vanilj.

3000 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
249 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa