HEM

Aktuellt

Världens bästa vinsortiment

Okänt men ändå bara en beställning bort. Systembolagets beställningssortiment är ett av världens bästa vinsortiment med över 10 000 viner.

Säga vad man vill om monopolet, men vin, det har de. Nu är det inte bara vin i butikshyllorna som räknas. Här är det enstaka butiker runt om i Sverige som har fullsortiment, omkring 2000 olika viner. De flesta, har i sanningens namn, betydligt färre än så och utbudet kan vissa gånger kännas mycket begränsat.

Men då glömmer man beställningssortimentet. Här finns tusentals viner, så det är bara att leta sig igenom sortimentet och beställa, välja vilket bolag vinerna ska levereras till och sedan invänta ett SMS, vinerna finns för uthämtning.

Det finns emellertid en hake: Systembolaget skriver egentligen inget om vinerna på beställningssortimentet. Endast namn, årgång, ursprung, producent och pris informeras det om. Men väsentligheter om hur det hur det doftar och smakar, vad det passar till, hur strävt eller syrligt är, det utelämnar man. Det gör man för att vinerna inte provats av Systembolagets provningspanel.

Där kommer Vinguiden in. Vinguiden har i dagsläget provat närmare 1500 viner i beställningssortiment och det är man unik med. Det finns ingen annan redaktion eller sajt som har provat så många viner och som dessutom presenterar vinerna så utförligt med tydliga doft- och smaknoteringar, med information om vilka druvor vinet är tillverkat på eller hur mycket garvsyra och/eller smakintensitet vinet har.

Dessutom provar Vinguiden kontinuerligt nya viner på beställningssortimentet.

Allt detta gör vinguiden.com till den bästa sajt om man vill skaffa sig en riktigt bra uppfattning om vilka viner som är värda att inhandlas från Systembolaget. Man kan säga att Vinguiden gör det jobb Systembolaget borde göra.

Ambitionen med Vinguidens satsning är att prova så mycket vin som möjligt för att ge konsumenten den viktiga informationen. Och då inte riskera att köpa ett vin som mår bäst av att glömmas bort.


Johan Franco Cereceda

Populära viner just nu:

Du kanske även vill läsa dessa

Fira in oktober – med nya viner och öler

Fira in oktober – med nya viner och öler

Ta tillfället i akt och fira in höstens ankomst. Nu släpps många goda oktoberöl och viner som passar till mustig och smakrik höstmat. Oktoberfest räknas till en av världens största partyn och bruka..

Läs mer
Svenskarna bunkrar toapapper – men inte vin oc..

Svenskarna bunkrar toapapper – men inte vin oc..

Svenska folket bunkrar toalettpapper på grund av coronaoron – men märkligt nog inte öl, vin och sprit. Systembolaget vittnar om något fler kunder än normalt – men ingen hamstring. – Vi har sett ett ..

Läs mer
Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier ..

Läs mer
Hemkört överallt via Systembolaget

Hemkört överallt via Systembolaget

Snart kan du få ditt vin hemkört av Systembolaget. Ja, hem till dörren alltså. För nu får hela landet tillgång till Systemets leveransservice. Men för att fortsätta vara relevanta måste också System..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Äntligen dags för vinnyheter på Systembolaget. Aptitretare, det perfekta vinet till fredagskycklingen och vin mot elräkningsångest. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under oktober m..

Läs mer
Nya vinlanseringar i februari 2022

Nya vinlanseringar i februari 2022

Under februari lanseras inte mindre än 98 nya viner. Av dessa finner vi 65 stycken i det tillfälliga sortimentet, 29 på internet och 4 i sortimentet “lokalt och småskaligt”. Av dessa har vi valt ut ..

Läs mer