HEM

Aktuellt

Ändrade öppettider för Systembolaget

Nu får coronaviruset påverkan på Systembolagets öppettider och sortiment. Alla butiker i Stockholm och Gotland öppnar först klockan 12 och många butiker kan stänga en timme senare. Anledningen är personalbrist.

Systembolaget meddelade under fredagen att de ändrar sina öppettider. På grund av personalbrist öppnar alla butiker i Stockholms län och på Gotland först klockan 12 från och med måndag 23 mars. Dessutom kan många butiker i hela landet stänga tidigare eller ha extra lunchstängt, uppger Systembolaget.

Dessutom stänger Systembolaget sitt tillfälliga sortiment från beställning från och med lördag 21 mars. Sortimentet Lokalt & Småskaligt kommer också att stängas för beställningar men från och med onsdag 25 mars.

För den som beställt hemleverans går det bra att signera digitalt i stället för med handen. Du kan också visa legitimationen via ett fönster för att undvika smittorisk.

Systembolaget har vidtagit flera försiktighetsåtgärder i butikerna. Alla medarbetare som är minsta förkylda får stanna hemma, och personalen är noga med handhygienen. De uppmanar också kunder som har förkylningssymptom att stanna hemma. Försök att hålla en meters avstånd i köer och till personal,


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Småpartier 20 oktober

Småpartier 20 oktober

När Systembolaget nu lanserar småpartier fredagen den 20 oktober är det klassikerna och Gamla världen som står i centrum. Men visst smyger sig ett eller annat vin från Nya världen in. Vinguiden tips..

Läs mer
Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer
Fem spännande viner på tillfälligt besök

Fem spännande viner på tillfälligt besök

En stilig fransman, en eldig spanjor och en spännande grek. Där har ni några av nyheterna i Systembolagets tillfälliga sortiment som släpps 27 mars. Vinguiden har valt ut fem viner från fem spännand..

Läs mer
Nyheter från Systembolaget under april

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i ..

Läs mer
”Systembolaget ska ha söndagsöppet”

”Systembolaget ska ha söndagsöppet”

Moderaterna vill ha söndagsöppet på Systembolaget. – Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol. Det är i grund och botten vår utgångspunkt, sä..

Läs mer
Hemkört överallt via Systembolaget

Hemkört överallt via Systembolaget

Snart kan du få ditt vin hemkört av Systembolaget. Ja, hem till dörren alltså. För nu får hela landet tillgång till Systemets leveransservice. Men för att fortsätta vara relevanta måste också System..

Läs mer