HEM

Aktuellt

Ändrade öppettider för Systembolaget

Nu får coronaviruset påverkan på Systembolagets öppettider och sortiment. Alla butiker i Stockholm och Gotland öppnar först klockan 12 och många butiker kan stänga en timme senare. Anledningen är personalbrist.

Systembolaget meddelade under fredagen att de ändrar sina öppettider. På grund av personalbrist öppnar alla butiker i Stockholms län och på Gotland först klockan 12 från och med måndag 23 mars. Dessutom kan många butiker i hela landet stänga tidigare eller ha extra lunchstängt, uppger Systembolaget.

Dessutom stänger Systembolaget sitt tillfälliga sortiment från beställning från och med lördag 21 mars. Sortimentet Lokalt & Småskaligt kommer också att stängas för beställningar men från och med onsdag 25 mars.

För den som beställt hemleverans går det bra att signera digitalt i stället för med handen. Du kan också visa legitimationen via ett fönster för att undvika smittorisk.

Systembolaget har vidtagit flera försiktighetsåtgärder i butikerna. Alla medarbetare som är minsta förkylda får stanna hemma, och personalen är noga med handhygienen. De uppmanar också kunder som har förkylningssymptom att stanna hemma. Försök att hålla en meters avstånd i köer och till personal,


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Beställ och handla vin, öl, sprit och glögg inför jul och nyår i tid. Systembolaget manar kunderna till framförhållning för att slippa trängsel och minska smittorisken inför storhelgerna. – Blir det..

Läs mer
Spännande nyheter dyker upp på Systemet

Spännande nyheter dyker upp på Systemet

Trött på ditt vanliga vin eller öl? Så gott som varje vecka släpper Systembolaget dussintals nyheter i det tillfälliga sortimentet. Dessutom släpps flera nyheter i beställningssortimentet. Här är nå..

Läs mer
Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget märker nu ett ändrat köpbeteende hos svenskarna under coronakrisen. Antalet kunder i butikerna ökade förra veckan – och vi handlade mer varje gång. – Generellt så är det öl och vin som..

Läs mer
Småpartier 17 november

Småpartier 17 november

Högt och lågt, dyrt och hyfsat överkomligt. Senaste släppet från Systembolaget erbjuder faktiskt denna gång något för alla. Det gemensamma? Stora upplevelser, faktiskt oavsett pris då många av viner..

Läs mer
Stor guide: Juninyheter på Systembolaget

Stor guide: Juninyheter på Systembolaget

Smakrikt bubbel från Frankrikes trendregion Jura, burkvin från Chabli och charmig nordspanjor. Det är några av nyheterna i Systembolagets fasta sortiment under juni månad. Här är några av pärlorna! ..

Läs mer
Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Nu på fredag den 8 september är det dags för lansering av viner under Systembolagets etikett småpartier. Och det är det ena lyxvinet efter det andra som nu finns tillgängligt. Dyrt, visst, men samti..

Läs mer