HEM

Aktuellt

Ändrade öppettider för Systembolaget

Nu får coronaviruset påverkan på Systembolagets öppettider och sortiment. Alla butiker i Stockholm och Gotland öppnar först klockan 12 och många butiker kan stänga en timme senare. Anledningen är personalbrist.

Systembolaget meddelade under fredagen att de ändrar sina öppettider. På grund av personalbrist öppnar alla butiker i Stockholms län och på Gotland först klockan 12 från och med måndag 23 mars. Dessutom kan många butiker i hela landet stänga tidigare eller ha extra lunchstängt, uppger Systembolaget.

Dessutom stänger Systembolaget sitt tillfälliga sortiment från beställning från och med lördag 21 mars. Sortimentet Lokalt & Småskaligt kommer också att stängas för beställningar men från och med onsdag 25 mars.

För den som beställt hemleverans går det bra att signera digitalt i stället för med handen. Du kan också visa legitimationen via ett fönster för att undvika smittorisk.

Systembolaget har vidtagit flera försiktighetsåtgärder i butikerna. Alla medarbetare som är minsta förkylda får stanna hemma, och personalen är noga med handhygienen. De uppmanar också kunder som har förkylningssymptom att stanna hemma. Försök att hålla en meters avstånd i köer och till personal,


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vad händer med gårdsförsäljningen?

Vad händer med gårdsförsäljningen?

Den 9:e december kom den tredje utredningen i frågan om gårdsförsäljning och denna gång verkar det bli av. Men det höjs flera röster både för och emot förslaget. Nedan kan du läsa en sammanfattning ..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Sommaren står i full blom och det har blivit dags att titta på vilka nya viner som släpps på Systembolaget i juli. Denna varma sommarmånad bjuder på charmigt bubbel, sardinska grillviner och elegant..

Läs mer
Spännande viner i beställningssortimentet

Spännande viner i beställningssortimentet

Vinguiden slår denna vecka åter ett slag för vinerna i Systembolagets beställningssortiment. Det finns många, men vi har vaskat fram guldkornen: fem vita, fem röda, alla riktigt prisvärda. Och mycke..

Läs mer
199 nyheter på Systembolaget i juni

199 nyheter på Systembolaget i juni

Snart är det juni och med det dags för Systembolagets andra uppdatering av det ordinarie sortimentet. Totalt får vi 199 nya viner, av vilka vi har valt att titta närmare på fyra spännande nyheter. ..

Läs mer
Systembolaget: ”Rosé, öl och bubbel slutsålda”

Systembolaget: ”Rosé, öl och bubbel slutsålda”

Systembolaget har sålt slut – vissa hyllor är tomma på vin och öl. Leverantörerna hinner inte med – främst är det rosévin, mousserande och öl som saknas i butikerna. – Det är säsongsbetonat. Vi har ..

Läs mer
Hemkört överallt via Systembolaget

Hemkört överallt via Systembolaget

Snart kan du få ditt vin hemkört av Systembolaget. Ja, hem till dörren alltså. För nu får hela landet tillgång till Systemets leveransservice. Men för att fortsätta vara relevanta måste också System..

Läs mer