HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Ändrade öppettider för Systembolaget

Nu får coronaviruset påverkan på Systembolagets öppettider och sortiment. Alla butiker i Stockholm och Gotland öppnar först klockan 12 och många butiker kan stänga en timme senare. Anledningen är personalbrist.

Systembolaget meddelade under fredagen att de ändrar sina öppettider. På grund av personalbrist öppnar alla butiker i Stockholms län och på Gotland först klockan 12 från och med måndag 23 mars. Dessutom kan många butiker i hela landet stänga tidigare eller ha extra lunchstängt, uppger Systembolaget.

Dessutom stänger Systembolaget sitt tillfälliga sortiment från beställning från och med lördag 21 mars. Sortimentet Lokalt & Småskaligt kommer också att stängas för beställningar men från och med onsdag 25 mars.

För den som beställt hemleverans går det bra att signera digitalt i stället för med handen. Du kan också visa legitimationen via ett fönster för att undvika smittorisk.

Systembolaget har vidtagit flera försiktighetsåtgärder i butikerna. Alla medarbetare som är minsta förkylda får stanna hemma, och personalen är noga med handhygienen. De uppmanar också kunder som har förkylningssymptom att stanna hemma. Försök att hålla en meters avstånd i köer och till personal,


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget: Fler kunder köper mer än normalt

Systembolaget märker nu ett ändrat köpbeteende hos svenskarna under coronakrisen. Antalet kunder i butikerna ökade förra veckan – och vi handlade mer varje gång. – Generellt så är det öl och vin som..

Läs mer
Systembolaget: ”Rosé, öl och bubbel slutsålda”

Systembolaget: ”Rosé, öl och bubbel slutsålda”

Systembolaget har sålt slut – vissa hyllor är tomma på vin och öl. Leverantörerna hinner inte med – främst är det rosévin, mousserande och öl som saknas i butikerna. – Det är säsongsbetonat. Vi har ..

Läs mer
10 dyraste flaskorna på Systembolaget

10 dyraste flaskorna på Systembolaget

Här är Systembolagets tio dyraste flaskor. En ny whisky sätter rekord och kostar 895 000 kronor. Aldrig tidigare har en så gammal single malt tappats på flaska. En 80 år gammal Glenlivet gör sensati..

Läs mer
Spännande nyheter dyker upp på Systemet

Spännande nyheter dyker upp på Systemet

Trött på ditt vanliga vin eller öl? Så gott som varje vecka släpper Systembolaget dussintals nyheter i det tillfälliga sortimentet. Dessutom släpps flera nyheter i beställningssortimentet. Här är nå..

Läs mer
Så höjs skatten på öl, vin och sprit

Så höjs skatten på öl, vin och sprit

Skatten på alkohol kommer att höjas – för att betala ett förstärkt svenskt försvar. Regeringen ska presentera förslag på höjningar som börjar gälla från 2023. Det är första gången sedan 2017 skatter..

Läs mer
Småpartier 17 november

Småpartier 17 november

Högt och lågt, dyrt och hyfsat överkomligt. Senaste släppet från Systembolaget erbjuder faktiskt denna gång något för alla. Det gemensamma? Stora upplevelser, faktiskt oavsett pris då många av viner..

Läs mer