HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Ändrade öppettider för Systembolaget

Nu får coronaviruset påverkan på Systembolagets öppettider och sortiment. Alla butiker i Stockholm och Gotland öppnar först klockan 12 och många butiker kan stänga en timme senare. Anledningen är personalbrist.

Systembolaget meddelade under fredagen att de ändrar sina öppettider. På grund av personalbrist öppnar alla butiker i Stockholms län och på Gotland först klockan 12 från och med måndag 23 mars. Dessutom kan många butiker i hela landet stänga tidigare eller ha extra lunchstängt, uppger Systembolaget.

Dessutom stänger Systembolaget sitt tillfälliga sortiment från beställning från och med lördag 21 mars. Sortimentet Lokalt & Småskaligt kommer också att stängas för beställningar men från och med onsdag 25 mars.

För den som beställt hemleverans går det bra att signera digitalt i stället för med handen. Du kan också visa legitimationen via ett fönster för att undvika smittorisk.

Systembolaget har vidtagit flera försiktighetsåtgärder i butikerna. Alla medarbetare som är minsta förkylda får stanna hemma, och personalen är noga med handhygienen. De uppmanar också kunder som har förkylningssymptom att stanna hemma. Försök att hålla en meters avstånd i köer och till personal,


Du kanske även vill läsa dessa