HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar sig

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier och producenter – som redan tappat sin restaurangförsäljning.
– Vi gläds åt att även fortsatt kunna erbjuda Lokalt & Småskaligt fullt ut, men vår leveranskapacitet kan komma att påverkas framåt, meddelar Systembolaget på hemsidan.

Även Systembolaget har påverkats av coronakrisen och dragit ner på sina öppettider samt stängde på måndagen sortimentent ”Lokalt & Småskaligt” från beställning. Men stängningen blev kortvarig. Redan på tisdagen öppnade Systembolaget för beställning igen – så nu är det återigen möjligt att beställa lokala och hantverksmässigt producerade drycker, främst gäller det öl från mindre lokala bryggerier.

Beskedet var på väg att slå stenhårt mot många små bryggerier som redan tappat en stor del av sin restaurangförsäljning. Dessutom har många bryggare laddat upp med påsköl – som var på väg att tappa sin enda försäljningskanal.

Det tillfälliga sortimentet är fortfarande inte möjligt att beställa ifrån sedan i lördags, däremot går det att handla dryckerna som vanligt från butiker som har dem i lager. Systembolaget har dessutom öppnat för butiker att ta hem tillfälligt sortiment till hyllorna om det finns kunder som efterfrågar dem.

– Systembolaget har sedan förra veckan arbetat fram en ny logistiklösning som i kombination med färre sjukskrivningar och nya rekryteringar gör att kunder har fortsatt möjlighet att beställa produkter ur det lokala och småskaliga sortimentet, säger pressekreteraren Sofia Brännborn.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa