HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar sig

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier och producenter – som redan tappat sin restaurangförsäljning.
– Vi gläds åt att även fortsatt kunna erbjuda Lokalt & Småskaligt fullt ut, men vår leveranskapacitet kan komma att påverkas framåt, meddelar Systembolaget på hemsidan.

Även Systembolaget har påverkats av coronakrisen och dragit ner på sina öppettider samt stängde på måndagen sortimentent ”Lokalt & Småskaligt” från beställning. Men stängningen blev kortvarig. Redan på tisdagen öppnade Systembolaget för beställning igen – så nu är det återigen möjligt att beställa lokala och hantverksmässigt producerade drycker, främst gäller det öl från mindre lokala bryggerier.

Beskedet var på väg att slå stenhårt mot många små bryggerier som redan tappat en stor del av sin restaurangförsäljning. Dessutom har många bryggare laddat upp med påsköl – som var på väg att tappa sin enda försäljningskanal.

Det tillfälliga sortimentet är fortfarande inte möjligt att beställa ifrån sedan i lördags, däremot går det att handla dryckerna som vanligt från butiker som har dem i lager. Systembolaget har dessutom öppnat för butiker att ta hem tillfälligt sortiment till hyllorna om det finns kunder som efterfrågar dem.

– Systembolaget har sedan förra veckan arbetat fram en ny logistiklösning som i kombination med färre sjukskrivningar och nya rekryteringar gör att kunder har fortsatt möjlighet att beställa produkter ur det lokala och småskaliga sortimentet, säger pressekreteraren Sofia Brännborn.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Belgiska superölet – kostar 119 kr/flaska

Belgiska superölet – kostar 119 kr/flaska

Får det lov att vara en stor stark för 119 kr? Men det belgiska ölet Rodenbach Caractère Rouge är inte vilken bärs som helst. Den har kallats världens bästa öl och vunnit mängder av priset. Den 2 au..

Läs mer
Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Förr i tiden var det en öl som dracks av belgare och i viss mån tyskar. Men 2020 är suröl ett av de trendigaste drycker du kan köpa på Systembolaget. Och svenska bryggerier skapar nya suröl med stor..

Läs mer
Nya fruktölet som är en ren förfriskning

Nya fruktölet som är en ren förfriskning

Här är nya fruktölet som är lika uppfriskande som en sommarcocktail. Rodenbach FruitAge är en blandning av öl, körsbär och fläder som ger syrliga och fruktiga toner. Ren förfriskning för såväl ölnör..

Läs mer
Hemkört överallt via Systembolaget

Hemkört överallt via Systembolaget

Snart kan du få ditt vin hemkört av Systembolaget. Ja, hem till dörren alltså. För nu får hela landet tillgång till Systemets leveransservice. Men för att fortsätta vara relevanta måste också System..

Läs mer
76 läckra vin-nyheter på Systembolaget

76 läckra vin-nyheter på Systembolaget

Grattis, alla vinälskare – nu kommer en rad spännande flaskor på Systembolagets tillfälliga sortiment. Vi ger en snabbguide till några udda rariteter. Varje månad släpper Systembolaget ett stö..

Läs mer
Svenskarna samlade in en miljon till sina stammiskro..

Svenskarna samlade in en miljon till sina stammiskro..

Vi svenskar bryr oss om våra stammiskrogar. Det visade kampanjen ”Stammisglaset” där en miljon kronor samlades in till totalt 816 restauranger i hela Sverige. – ”Stammisglaset̶..

Läs mer