HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar sig

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier och producenter – som redan tappat sin restaurangförsäljning.
– Vi gläds åt att även fortsatt kunna erbjuda Lokalt & Småskaligt fullt ut, men vår leveranskapacitet kan komma att påverkas framåt, meddelar Systembolaget på hemsidan.

Även Systembolaget har påverkats av coronakrisen och dragit ner på sina öppettider samt stängde på måndagen sortimentent ”Lokalt & Småskaligt” från beställning. Men stängningen blev kortvarig. Redan på tisdagen öppnade Systembolaget för beställning igen – så nu är det återigen möjligt att beställa lokala och hantverksmässigt producerade drycker, främst gäller det öl från mindre lokala bryggerier.

Beskedet var på väg att slå stenhårt mot många små bryggerier som redan tappat en stor del av sin restaurangförsäljning. Dessutom har många bryggare laddat upp med påsköl – som var på väg att tappa sin enda försäljningskanal.

Det tillfälliga sortimentet är fortfarande inte möjligt att beställa ifrån sedan i lördags, däremot går det att handla dryckerna som vanligt från butiker som har dem i lager. Systembolaget har dessutom öppnat för butiker att ta hem tillfälligt sortiment till hyllorna om det finns kunder som efterfrågar dem.

– Systembolaget har sedan förra veckan arbetat fram en ny logistiklösning som i kombination med färre sjukskrivningar och nya rekryteringar gör att kunder har fortsatt möjlighet att beställa produkter ur det lokala och småskaliga sortimentet, säger pressekreteraren Sofia Brännborn.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Så firar du internationella öldagen

Så firar du internationella öldagen

För ett par veckor sedan firades ”Ölets dag” i Sverige.  Fredagen 2 augusti är det dags för internationella öldagen. Syftet med agen: Samla goda vänner och fira med öl. Sveriges Bryggerier har utse..

Läs mer
Rosa hallonöl lagom till sommaren

Rosa hallonöl lagom till sommaren

Nu kommer den knallrosa hallonölen Halo från Nya Carnegiebryggeriet. – Det är helt otroliga mängder hallon i ölet, säger Lise Ljungman, provningsansvarig på bryggeriet. I går släpptes surölen Halo m..

Läs mer
Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Det är inte bara chokladägg och kycklingar som hör påsken till. I Sverige har även påsköl fått en stor plats på marknaden. Nedan har vi listat fem spännande påsköl, som alla finns i Systembolagets s..

Läs mer
Fira Ölets dag med Vinguiden

Fira Ölets dag med Vinguiden

Skål för ölets alldeles egna dag! Onsdag den 21 juli firas Ölets dag över hela Sverige. Den svenska ölkulturen blommar och idag är Sverige ett av länderna med flest bryggerier per capita. Över 450 ..

Läs mer
Därför stoppas vin i handväskor

Därför stoppas vin i handväskor

Man får inte paketera vin hur som helst. Därför stoppas lådviner som säljs i väsk- eller stugform på Systembolaget. – Det skapar osaklig uppmärksamhet kring alkohol, menar Patent- och marknadsöverdo..

Läs mer
Domstol i Tyskland klassar baksmälla som sjukdom

Domstol i Tyskland klassar baksmälla som sjukdom

Att drabbas av en baksmälla efter några öl för mycket är likställt med en sjukdom. Det har en domstol i Tyskland kommit fram till. Årets stora ölfest – oktoberfesten i München – har dragit igång och..

Läs mer