HEM

Aktuellt

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar sig

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier och producenter – som redan tappat sin restaurangförsäljning.
– Vi gläds åt att även fortsatt kunna erbjuda Lokalt & Småskaligt fullt ut, men vår leveranskapacitet kan komma att påverkas framåt, meddelar Systembolaget på hemsidan.

Även Systembolaget har påverkats av coronakrisen och dragit ner på sina öppettider samt stängde på måndagen sortimentent ”Lokalt & Småskaligt” från beställning. Men stängningen blev kortvarig. Redan på tisdagen öppnade Systembolaget för beställning igen – så nu är det återigen möjligt att beställa lokala och hantverksmässigt producerade drycker, främst gäller det öl från mindre lokala bryggerier.

Beskedet var på väg att slå stenhårt mot många små bryggerier som redan tappat en stor del av sin restaurangförsäljning. Dessutom har många bryggare laddat upp med påsköl – som var på väg att tappa sin enda försäljningskanal.

Det tillfälliga sortimentet är fortfarande inte möjligt att beställa ifrån sedan i lördags, däremot går det att handla dryckerna som vanligt från butiker som har dem i lager. Systembolaget har dessutom öppnat för butiker att ta hem tillfälligt sortiment till hyllorna om det finns kunder som efterfrågar dem.

– Systembolaget har sedan förra veckan arbetat fram en ny logistiklösning som i kombination med färre sjukskrivningar och nya rekryteringar gör att kunder har fortsatt möjlighet att beställa produkter ur det lokala och småskaliga sortimentet, säger pressekreteraren Sofia Brännborn.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Det är inte bara chokladägg och kycklingar som hör påsken till. I Sverige har även påsköl fått en stor plats på marknaden. Nedan har vi listat fem spännande påsköl, som alla finns i Systembolagets s..

Läs mer
Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälp..

Läs mer
Spännande nykomlingarna som släpps – på Ölets ..

Spännande nykomlingarna som släpps – på Ölets ..

Nu är det julafton för alla ölfantaster i Sverige. Den 15 juli hyllas ölet och bryggarna med en egen dag. Varför inte passa på att testa tre nykomlingar på Systembolaget? Ölets Dag blev en succé red..

Läs mer
Öl i pappersflaska – Carlsberg först ut

Öl i pappersflaska – Carlsberg först ut

Kan du tänka dig att dricka öl i pappersflaska? Carlsberg har släppt världens första ölflaska i papper – på försök. – Även om vi ännu inte har kommit i mål är prototyperna ett viktigt steg mot..

Läs mer
Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

En fårskalle, häxkittel, raket-öl från Kiruna eller tysk pilsner? Det är bara några av alla ölsorter som nu släpps på Systembolaget. Mikrobryggerier har varit trendigt i ganska många år och det finn..

Läs mer
Svenskarna bunkrar toapapper – men inte vin oc..

Svenskarna bunkrar toapapper – men inte vin oc..

Svenska folket bunkrar toalettpapper på grund av coronaoron – men märkligt nog inte öl, vin och sprit. Systembolaget vittnar om något fler kunder än normalt – men ingen hamstring. – Vi har sett ett ..

Läs mer