HEM

Vinets Värld – Mousserande viner, avsnitt 3

I episoden om de mousserande vinerna gästas Jamie Sallmén av Daniella Lundh Egenäs, en relativt nybliven sommelier med skyhöga krav på sig själv. Förutom att blogga på Allt om Vin, hålla föreläsningar och vinprovningar med mera så har hon haft ett av Stockholms finaste sommelierjobb, som vinansvarig på den internationellt erkända restaurangen Frantzén i Gamla Stan i Stockholm.

I denna episod berättar Daniella bland annat om varför hon själv gillar champagne så mycket. Vad det är som gör champagne till det bästa mousserande vinet. Hur själva processen går till när man framställer champagne. Kombinationen champagne och mat. Vilka mousserande viner skulle Daniella själv välja till fest och servering av plockmat? Vilket champagneglas ska man välja för att få den ultimata smakupplevelsen? Den typen av frågor, ihop med många andra, får du svar på i Vinets Värld.

Fler klipp i serien

Programserier

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.