HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vintips till sommarens fester

Mitt i högsommaren bestämmer du dig för att ha fest. Grillat, skaldjur eller buffé må vara detsamma. Men vilket vin är det då som gäller?
Vinguiden vägleder, denna gång med hjälp av vår stjärnsommelier Niklas Nordlander, som kommer med sina personliga tips.

Grillfesten

Côtes-du-Rhône
2018
Côtes-du-Rhône
När det är grillfest blir det ofta många smaker som blandas. Nöt, fläsk och kyckling samsas på samma tallrik. Då gäller det att hitta ett vin som inte bråkar så mycket i munnen. Ett bra allroundvin helt enkelt. Då blir det ofta att blickarna dras till Côtes-du-Rhône. En syrahdominerad Côtes-du-Rhône från producenten Guigal. Smak av mörka bär, inslag av björnbär, körsbär, lagerblad och peppar.
750 ml - 14% -
135 kr

Trädgårdsfesten

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne
Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne
En trädgårdsfest påminner ofta om ett mingel. Då tycker jag man ska satsa på ett mousserande vin. Varför inte en bättre Crémant? Den här från Clotilde Davenne är knastertorr med inslag av citrus, gröna äpplen, mineral och lättrostat bröd.
750 ml - 12% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
150 kr

Skaldjurspartyt

Chablis Le Finage La Chablisienne
2020
Chablis Le Finage La Chablisienne
Naturella skaldjur och chablis blir aldrig fel. Här väljer jag en chablis från kooperativet La Chablisienne. Doft och smak går hand i hand med citrus, lätt rökig mineralitet, gröna äpplen och lite omogen galiamelon.
750 ml - 12.5% -
179 kr

Bufféfesten

Les Lauzeraies Tavel
2021
Les Lauzeraies Tavel
En bufféfest innehåller även den många olika smaker så här gäller det att hitta ett vin som passar både den grillade kycklingen och rostbiffen. Valet blir en rosé och då en lite kraftigare stil från området Tavel. Örtig, fruktig och rödbärig med inslag av hallon och jordgubbar. Finns även en lite bitter grapebeska i avslutet.
750 ml - 14.5% -
139 kr


Niklas Nordlander

Du kanske även vill läsa dessa

Vitt vin och räkor – så här ska du tänka

Vitt vin och räkor – så här ska du tänka

Att vitt vin och räkor passar bra ihop är inte direkt någon nyhet. Men vet du varför? Här får du lära dig mer om detta och vi tipsar även om några riktigt goda viner som matchar extra bra till nästa..

Läs mer
Viner och höstgrill

Viner och höstgrill

Sommaren och semestern är över för de flesta av oss, och denna sommar kommer inte att gå till historien som något att minnas, i alla fall inte vädermässigt. Men nu är vi svenskar ett tålmodigt folk ..

Läs mer
Skaldjursfavorit

Skaldjursfavorit

Alla älskar Albariño. Så brukar det låta när man pratar spanskt och portugisiskt vitt vin. Och nämner man skaldjur i samma andetag, då är saken avgjord. Visst brukar vi säga att vinindustrin är kons..

Läs mer
Grillning som social positionering

Grillning som social positionering

Att grilla har blivit lite av en social positionering: dyraste grillen, bästa redskapen, finaste styckdetaljerna och de mest exklusiva tillbehören. För att nu inte tala om vinet som ska konsumeras t..

Läs mer
Sommarens grillfavoriter

Sommarens grillfavoriter

Vin efter vin, grill efter grill. Men vi tröttnar aldrig, utan hittar nya kombinationer, nya goda viner och nya råvaror att slänga på grillen. Hela sommaren. Vi på Vinguiden vill ju inte vara sämre...

Läs mer
Bästa grillvinerna under hundringen

Bästa grillvinerna under hundringen

Grillsäsongen är i full gång och många passar på att ta ett glas vin till, såhär i semestertider. Men hur ska man tänka för att maximera smakupplevelsen av både mat och dryck? Här spelar både huvudi..

Läs mer