HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Vintips till sommarens fester

Mitt i högsommaren bestämmer du dig för att ha fest. Grillat, skaldjur eller buffé må vara detsamma. Men vilket vin är det då som gäller?
Vinguiden vägleder, denna gång med hjälp av vår stjärnsommelier Niklas Nordlander, som kommer med sina personliga tips.

Grillfesten

Côtes-du-Rhône

Côtes-du-Rhône 2016

När det är grillfest blir det ofta många smaker som blandas. Nöt, fläsk och kyckling samsas på samma tallrik. Då gäller det att hitta ett vin som inte bråkar så mycket i munnen. Ett bra allroundvin helt enkelt. Då blir det ofta att blickarna dras till Côtes-du-Rhône. En syrahdominerad Côtes-du-Rhône från producenten Guigal. Smak av mörka bär, inslag av björnbär, körsbär, lagerblad och peppar.
Art.nr: 2011 - Pris: 129 kr

Trädgårdsfesten

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

En trädgårdsfest påminner ofta om ett mingel. Då tycker jag man ska satsa på ett mousserande vin. Varför inte en bättre Crémant? Den här från Clotilde Davenne är knastertorr med inslag av citrus, gröna äpplen, mineral och lättrostat bröd.
Art.nr: 7725 - Pris: 150 kr

Skaldjurspartyt

Chablis Le Finage La Chablisienne

Chablis Le Finage La Chablisienne 2019

Naturella skaldjur och chablis blir aldrig fel. Här väljer jag en chablis från kooperativet La Chablisienne. Doft och smak går hand i hand med citrus, lätt rökig mineralitet, gröna äpplen och lite omogen galiamelon.
Art.nr: 70631 - Pris: 159 kr

Bufféfesten

Les Lauzeraies Tavel

Les Lauzeraies Tavel 2019

En bufféfest innehåller även den många olika smaker så här gäller det att hitta ett vin som passar både den grillade kycklingen och rostbiffen. Valet blir en rosé och då en lite kraftigare stil från området Tavel. Örtig, fruktig och rödbärig med inslag av hallon och jordgubbar. Finns även en lite bitter grapebeska i avslutet.
Art.nr: 2724 - Pris: 129 kr


Du kanske även vill läsa dessa