HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vintips till sommarens fester

Mitt i högsommaren bestämmer du dig för att ha fest. Grillat, skaldjur eller buffé må vara detsamma. Men vilket vin är det då som gäller?
Vinguiden vägleder, denna gång med hjälp av vår stjärnsommelier Niklas Nordlander, som kommer med sina personliga tips.

Grillfesten

När det är grillfest blir det ofta många smaker som blandas. Nöt, fläsk och kyckling samsas på samma tallrik. Då gäller det att hitta ett vin som inte bråkar så mycket i munnen. Ett bra allroundvin helt enkelt. Då blir det ofta att blickarna dras till Côtes-du-Rhône. En syrahdominerad Côtes-du-Rhône från producenten Guigal. Smak av mörka bär, inslag av björnbär, körsbär, lagerblad och peppar.
750 ml - 14% -
135 kr

Trädgårdsfesten

En trädgårdsfest påminner ofta om ett mingel. Då tycker jag man ska satsa på ett mousserande vin. Varför inte en bättre Crémant? Den här från Clotilde Davenne är knastertorr med inslag av citrus, gröna äpplen, mineral och lättrostat bröd.
750 ml - 12% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
150 kr

Skaldjurspartyt

Naturella skaldjur och chablis blir aldrig fel. Här väljer jag en chablis från kooperativet La Chablisienne. Doft och smak går hand i hand med citrus, lätt rökig mineralitet, gröna äpplen och lite omogen galiamelon.
750 ml - 12.5% -
179 kr

Bufféfesten

En bufféfest innehåller även den många olika smaker så här gäller det att hitta ett vin som passar både den grillade kycklingen och rostbiffen. Valet blir en rosé och då en lite kraftigare stil från området Tavel. Örtig, fruktig och rödbärig med inslag av hallon och jordgubbar. Finns även en lite bitter grapebeska i avslutet.
750 ml - 14.5% -
139 kr


Niklas Nordlander

Du kanske även vill läsa dessa