HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Grillsäsong… men vad ska vi dricka till?

Grillen är framme och nu står han där, den svenske mannen i sin träningsoverall och har tagit kommandot över grillen. Med vad är det egentligen han dricker? Och vad borde han dricka?

Grillsäsong och vi ser framför oss hur den svenske mannen står och grillar i sin luggslitna träningsoverall. Och det är klart han vet bäst, vet exakt när han ska vända steken, vilken innertemperatur den ska ha och hur han får den perfekta grillytan. Nu har han dessutom alla de tekniska hjälpmedel han behöver för att både vara övertygad och övertygande.

Så långt alla rätt. Men vad dricker han egentligen? Jo, öl, före grillningen, under och efter.

Vinet då? Det finns ju en uppsjö. Och nu när vi lärt oss grilla både fisk, halloumiburgare, sparris och skaldjur är det viktigt att vinet blir rätt. Vinguiden tipsar därför om fem riktigt bra grillviner som håller i – nästan – alla väder.

Vi vänder dessutom på steken; först vinet, sedan kan vi planera maten.

Vin till grillat

Doft- och smakrikt med toner av frukt, mogna körsbär, plommon, och en fint kryddig ton. Passar perfekt till grillad majskyckling med grillade rotfrukter och röd paprika med cous-cous och tsatsiki.
750 ml - 12.5% -
109 kr

Spännande vin med massor av härligt mörka bär, lite kaffetoner, choklad med inslag av vitpeppar. Perfekt till grillad hamburgare på högrev, serveras med chilibea och grönsallad.
750 ml - 14% -
139 kr

Läckert mineraligt med fint kryddig ton, bärigt med inslag av mogna bär, björnbär, viol, lätt pepprigt och skönt medelhavskryddigt.
Grilla en bit oxe, servera med grillad klyftpotatis och en örtig fet sås som bryter ner vinets strävhet.
750 ml - 15% -
236 kr

Elegant och varmfruktigt i samma klunk, bra bärighet, inslag av mogna hallon och med en lätt aniston i smak.
Förkoka ribs, låt grilla kort men intensivt, servera med inbakad potatis (på grillen!) och en fet örtig sås.
750 ml - 14.50% -
119.00 kr

Härliga röda bär, smultron, jordgubbar, hallon och lite röda äpplen i både doft och smak. Lägg torskrygg på grillen, servera med kokt färskpotatis, grillad salladslök och några skvättar wasabimajonnäs.
750 ml - 12.5% -
184 kr


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa