HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vinerna som blir allt populärare: ”Fler vill njuta utan alkohol”

Bubblande, rött, vitt eller rosa. För dig som vill njuta av alkoholfria viner finns nu en hel serie att välja på.
– Försäljningen av alkoholfritt vin fortsätter öka i Sverige. Fler vill njuta fullt ut, men utan att kompromissa med vinupplevelsen, säger Anna Westermark, product manager för Pernod Ricard Sweden.

Jacob’s Creek har varit en av de främsta producenterna av alkoholfria viner i Sverige. Och nu ser man till att behålla greppet på marknaden genom att ”piffa upp” sitt alkoholfria vinsortiment, Jacob’s Creek UnVined. Ny design ska få fler svenskar att upptäcka fördelarna med alkoholfria viner. Och det ska finnas en smak som passar alla. Produktserien består av ett vitt-, en rosé-, ett rött- och ett mousserade vin tillverkade med både Riesling och Shiraz druvor.

– Trots en alkoholhalt på mindre än 0,5 procent har vinerna, genom hantverksmässighet och innovation, lyckats hålla druvornas unika profil och personlighet intakt, säger Anna Westermark, product manager för Pernod Ricard Sweden.

Allt fler svenskar väljer att köpa alkoholfria produkter. Enligt Systembolagets försäljningsstatistik har kategorin vuxit med nästan sju procent det senaste året. En liknande trend syns även i dagligvaruhandeln där försäljningen av alkoholfria viner ökar hos de största butikskedjorna.

– Men de alkoholfria vinerna konkurrerar inte ut vanligt vin. Det är snarare så att svenskarna inte kompromissar med vad de dricker utan vill dricka lyxigt och gott även när de inte vill eller kan dricka vin med alkohol. Då passar ett bra alkoholfritt vin perfekt, säger Anna Westermark.

Här är Jacob’s Creek UnVined-serien:

Ett balanserat och smakrikt, avalkoholiserat australiensiskt Riesling vin. Aromer med intryck av citrusblomma och grönt äpple. Smaken ger en livlig och frisk ton av limeskal som mynnar ut i en fräsch och krispig eftersmak.
750 ml - 0.5% - Sockerhalt 3.5 g per 100 ml
59 kr

Ett friskt medelfylligt alkoholfritt vin som bjuder in till söta fruktiga toner med en lång eftersmak. En komplex mix av plommon, björnbär och choklad. En mycket behaglig rundad palett som ger smaker av mörka bär och björnbärssylt kompletterad av mjuka tanniner.
750 ml - 0.5% - Sockerhalt 4.8 g per 100 ml
39 kr

Ett balanserat smakrikt, avalkoholiserat australiensiskt rosévin. Kryddiga aromer av hallon, jordgubbar och röda frukter. Ett mycket fylligt vin med smaker av boysenbär och halloncoulis med en lång eftersmak.
750 ml - 0.5% - Sockerhalt 4.3 g per 100 ml
49 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa