HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vin som julklapp

Har du slut på julklappsidéer? Det är hög tid att tänka på de sista klapparna. Och visst är det svårt att komma på något annat att ge till sina släktingar än ännu ett par strumpor? Men lugn bara lugn, här kommer Vinguiden med fyra bombsäkra julklappstips – som alla fastrar, svärföräldrar, syskon, kusiner och bryllingar verkligen kommer uppskatta!

Klassisk Bordeaux i presentförpackning

Château Morillon Cuvée Jardin Royal Organic

Château Morillon Cuvée Jardin Royal Organic 2019

Sedan Systembolaget tog bort trälådorna första september i år har vi inte sett så många presentförpackningar. Men nyligen dök den här klassikern upp i trälådeförpackning vid köp om en flaska. Perfekt som present!
Art.nr: 74729 - Pris: 159 kr

Lagringsbart från Piemonte

Barolo Albe G.D. Vajra

Barolo Albe G.D. Vajra 2018

Det är väldigt fint att skriva ”öppnas om fem år, när du och jag firar 15 år ihop”, ”fint vin blir bättre med åren – detsamma gäller dig!” eller liknande till en vän eller käresta. Ska du ge bort en vinflaska som ska lagras bör den framför allt ha hög syra, eftersom det är syran (och tanninerna i röda viner) som minskar över tid. Så en champagne eller ett rött vin gjort på druvan Nebbiolo till exempel klarar lagring med bravur – och blir dessutom bättre med åren!
Art.nr: 2398 - Pris: 279 kr

Sött och festligt

JP Chenet Peach

JP Chenet Peach

Lagom prisklass men väldigt gullig gest att ge bort de här söta flaskorna till vännerna eller kollegorna innan man skiljs åt för julledighet.
Art.nr: 74397 - Pris: 33 kr

Imponera med champagne

Charles Heidsieck Brut Réserve

Charles Heidsieck Brut Réserve

Vill man slå på stort ska man helt klart slå in en champagne, där vinner du garanterat många poäng hos den lycklige julklappsmottagaren!

Charles Heidsieck Brut Réserve är alltid ett säkert (och riktigt exklusivt) kort.

Art.nr: 77522 - Pris: 489 kr


Du kanske även vill läsa dessa