HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vin som julklapp

Har du slut på julklappsidéer? Det är hög tid att tänka på de sista klapparna. Och visst är det svårt att komma på något annat att ge till sina släktingar än ännu ett par strumpor? Men lugn bara lugn, här kommer Vinguiden med fyra bombsäkra julklappstips – som alla fastrar, svärföräldrar, syskon, kusiner och bryllingar verkligen kommer uppskatta!

Klassisk Bordeaux i presentförpackning

Château Morillon Cuvée Jardin Royal Organic
2019
Château Morillon Cuvée Jardin Royal Organic
Sedan Systembolaget tog bort trälådorna första september i år har vi inte sett så många presentförpackningar. Men nyligen dök den här klassikern upp i trälådeförpackning vid köp om en flaska. Perfekt som present!
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
159 kr

Lagringsbart från Piemonte

Barolo Albe G.D. Vajra
2019
Barolo Albe G.D. Vajra
Det är väldigt fint att skriva ”öppnas om fem år, när du och jag firar 15 år ihop”, ”fint vin blir bättre med åren – detsamma gäller dig!” eller liknande till en vän eller käresta. Ska du ge bort en vinflaska som ska lagras bör den framför allt ha hög syra, eftersom det är syran (och tanninerna i röda viner) som minskar över tid. Så en champagne eller ett rött vin gjort på druvan Nebbiolo till exempel klarar lagring med bravur – och blir dessutom bättre med åren!
750 ml - 14% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
279 kr

Sött och festligt

JP Chenet Peach
JP Chenet Peach
Lagom prisklass men väldigt gullig gest att ge bort de här söta flaskorna till vännerna eller kollegorna innan man skiljs åt för julledighet.
200 ml - 10% - Sockerhalt 5.2 g per 100 ml
39 kr

Imponera med champagne

Charles Heidsieck Brut Réserve
Charles Heidsieck Brut Réserve
Vill man slå på stort ska man helt klart slå in en champagne, där vinner du garanterat många poäng hos den lycklige julklappsmottagaren!

Charles Heidsieck Brut Réserve är alltid ett säkert (och riktigt exklusivt) kort.

750 ml - 12% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
519 kr


Stina Hübinette

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa bubblet just nu

Bästa bubblet just nu

Systembolagets sortiment med champagne är i ständig förändring. Nu lanseras en del spännande bubbel på monopolets beställningssortiment. Vinguiden provar kontinuerligt och tipsar om både gammalt och..

Läs mer
Stå inte tomhänt i sommar – vi guidar dig

Stå inte tomhänt i sommar – vi guidar dig

Under sommaren flyttar många ut till sina landställen, ofta långt bort från det egna Systembolaget. På olika orter kan sortimentet variera så därför är det en bra idé att beställa dina favoritviner ..

Läs mer
Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Januari är inte bara årets fattigaste månad. Det är också den månad vi är mest deprimerade. Och sista veckan före löning är den fattigaste veckan på hela året. Så varsågod – här är tre fyndvin..

Läs mer
Bästa vita viner från Spanien just nu

Bästa vita viner från Spanien just nu

Vitt vin från Spanien, kan det vara något? Jodå, om man vågar satsa lite, gå upp någon tia i pris och kryssa sig fram bland vindistrikten och druvorna. För här finns nu – äntligen – att hämta. Per d..

Läs mer
Tio vinfavoriter i oktober

Tio vinfavoriter i oktober

Över 2 000 viner i hyllan och närmare 12 000 diton om vi räknar med monopolets beställningssortiment. Vinguiden provar så mycket det bara går och tipsar om återkommande favoriter blandat med nya, in..

Läs mer
Vinguiden live på Fotografiska

Vinguiden live på Fotografiska

Vi på Vinguiden har glädjen att bjuda in dig till inspelning av säsongens sista avsnitt av vår podd ”Vinguiden pratar om…” – live på Fotografiska i Stockholm. Efter ett helt år och..

Läs mer