HEM

Aktuellt

5 viner att avnjuta i vårsolen

Nu går vi äntligen mot varmare tider, dagarna blir längre och vi spenderar allt mer tid utomhus. Med sol och värme kommer suget efter friska, fruktiga viner som passar bra till en picknick eller att sippa på balkongen i gott sällskap. För många betyder våren rosé, mousserande och friskt vitt – vi håller med!

Här kommer våra bästa tips på goda vårviner

Mulderbosch Sparkling Rosé
2021
Mulderbosch Sparkling Rosé
Mulderbosch från Sydafrika är ett bärigt rosévin med inslag av färska örter, hallon, smultron och blodapelsin. Ett lättsamt och gott sällskapsvin.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
115 kr

CHILL OUT Riesling Pfalz Organic
2020
CHILL OUT Riesling Pfalz Organic
Ett friskt vitt vin som passar bra till fisk och skaldjur. Med andra ord är Chill Out perfekt till en räk- eller laxsallad i vårsolen. Vinet har inslag av päron, gröna äpplen och citron.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
59 kr

Barefoot White Zinfandel
Barefoot White Zinfandel
Klassiska Barefoot sitter aldrig fel. Ett lättdrucket rosévin med fruktiga toner. Här kommer det fram smaker av jordgubbar, vit persika och gelehallon. Mums!
750 ml - 8% - Sockerhalt 3.4 g per 100 ml
89 kr

Pizzolato Spumante d'Italia Pinot Grigio
Pizzolato Spumante d'Italia Pinot Grigio
Matcha vårpirret med en bubblig prosecco. Denna Pizzolato Spumante d’Italia Pinot Grigio är ett elegant och ekologiskt vin med fruktiga inslag av päron, honungsmelon, citrus och nektarin.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.6 g per 100 ml
99 kr

Stoneleigh Sauvignon Blanc
2022
Stoneleigh Sauvignon Blanc
En flaska Sauvignon Blanc i vårsolen? Ja tack! Stoneleigh är det perfekta vinet att ta med på en picknick. Med inslag av passionsfrukt, lime och krusbär passar det utmärkt till en fräsch sallad eller ostbricka.
750 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
119 kr

 

FAKTA

Vinguidens bästa picknick-tips:

Älskar också du en mysig picknick men orkar inte krångla med mat och dryck? Varför inte hålla det enkelt och fixa ihop en god ostbricka. Ost och charkuteri är lätt att packa med sig och duka upp – det passar även oerhört bra ihop med vin.

Generellt sett passar fylliga och smakrika vita viner bra tillsammans med hårdostar som cheddar och gruyère. För grön- och blåmögelostar är ett sött rödvin alltid ett säkert kort.
Läs mer

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vin som julklapp

Vin som julklapp

Har du slut på julklappsidéer? Det är hög tid att tänka på de sista klapparna. Och visst är det svårt att komma på något annat att ge till sina släktingar än ännu ett par strumpor? Men lugn bara lug..

Läs mer
Somriga drycker till picknicken – som också är lätta..

Somriga drycker till picknicken – som också är lätta..

Nu stundar sommarens första picknick. Men varför hörs det vare sig kling, klang eller kras inifrån den fullpackade picknickkorgen? Svalkande drycker på burk och pet-flaska är ett klimatsmart alterna..

Läs mer
Bästa proseccon

Bästa proseccon

Visst håller trenden i sig, proseccon i var mans bubbelglas. Men nu börjar vi – äntligen – ställa krav på bubblet. Inte lika sött, aningen mer friskhet och bort med piggelin-tonen… så blir det rikti..

Läs mer
Trenden som inte går att stoppa – LowLow väljer en u..

Trenden som inte går att stoppa – LowLow väljer en u..

Hard seltzers, den stora dryckestrenden från USA, har nog de flesta hört talas om vid det här laget. Den populära blanddrycken har fått genomslag i Sverige och försäljningen ökade med hela 70 procen..

Läs mer
4 tips på vin till chark

4 tips på vin till chark

Hur brukar du matcha vin till chark? En riktigt god charkbricka eller plockmat fungerar bra till egentligen vilken tillställning som helst. Och pricken över i:et måste ändå vara ett väl valt vin för..

Läs mer
Vin till lax

Vin till lax

Vin till lax kan ju inte vara så svårt. Vitt, ska det vara. Eller? Gärna, men vilket? Och hur tillagar vi laxen? Steker, kokar, eller ska den vara rå? Och vilka tillbehör? Vinguiden guidar i den – f..

Läs mer