HEM

Aktuellt

Vem får Svenska Kocklandslaget enda flaska glögg?

Vem som helst kan krydda upp ett vin och kalla det glögg, men när Svenska Kocklandslaget ger sig på att göra glögg kan du vara säker på att det blir något alldeles extra. Med ett noggrant utvalt Grand Cru vin från Bordeaux och saffran från Österlen är det en helt unik produkt. Att den dessutom bara säljs i ett enda exemplar den 7 december bidrar till dess exklusivitet!

Exklusivitet i varje led

Tillsammans med glöggtillverkaren Tegnér & Son har Svenska Kocklandslaget nu gett sig på att skapa sin egen glögg. Vinet är ett slottsvin, ett så kallat Grand Cru, från Bordeaux. Det har smaksatts med lagerblad, krossade kakaobönor, citrus och svenskodlad saffran från Österlen. Glöggen tappades på fem stycken handblåsta flaskor från ett konstnärskollektiv i Gustavsberg och har sedan “varsamt förslutits” i varsin handgjord eklåda med inredning i läder från Tärnsjö Garveri. Resultatet är en smakupplevelse olika vanlig glögg, med stor komplexitet och kraftiga apelsintoner.

– Fransmännen gillar inte riktigt att vi kokar ett så exklusivt vin som ett Grand Cru i kastrull här uppe i Sverige, men ambitionen från vår sida har varit att ta glöggens smakupplevelse till sin absoluta spets, säger Kocklandslagets coach Marie Skogström i en kommentar.

Endast en flaska kvar att sälja

Trots att glöggen gjorts i fem flaskor kommer endast en att erbjudas till försäljning via Systembolaget. En har redan använts till provsmakning, en kommer att finnas till försäljning per centiliter på Operakällaren och två kommer att sparas för framtiden meddelar Adrian Berggren på Tegnér & Son.

Den sista flaskan kommer att säljas på Systembolaget för 399 kr, med säljstart den 7:e december. Kommer du som vi att hänga på låset?


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vuxna glöggen för dig som vill ha mindre socker

Vuxna glöggen för dig som vill ha mindre socker

Nu släpps årgångsglöggen med rekordlite socker. 2019 års Tegnér & Son Torr Glögg har mindre än en tredjedel så mycket socker som vanlig glögg. – Vi har höga förväntningar på Torr Glögg, s..

Läs mer
Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Beställ och handla vin, öl, sprit och glögg inför jul och nyår i tid. Systembolaget manar kunderna till framförhållning för att slippa trängsel och minska smittorisken inför storhelgerna. – Blir det..

Läs mer
Gör egen glögg till jul – 3 goda recept

Gör egen glögg till jul – 3 goda recept

Briljera med egen glögg i jul. Julbordet brukar ofta vara fullt av godsaker men en sak kommer garanterat stå ut om du gjort den själv – glöggen. Att göra sin egen glögg kan vara både enkelt eller li..

Läs mer
Unika glöggen gjord på svensk björk

Unika glöggen gjord på svensk björk

Vill du smaka en riktigt speciell glögg i jul? Då ska du testa den jämtländska björksavsglöggen från Åre. Björksav kan faktiskt vara rena hälsokuren. Åre Glöd är en vit glögg som bäst kan beskrivas..

Läs mer
Årets snaps till julbordet

Årets snaps till julbordet

Julsnapsen är för många pricken över i:et på julbordet – en liten nubbe förhöjer upplevelsen av julmaten. I år släpps fem speciella julsnapsar på Systembolaget – men storsäljarna kommer från d..

Läs mer
Gin & tonic glöggen är här

Gin & tonic glöggen är här

Älskar du både glögg och gin och tonic? Här är den perfekta glöggen för dig? Swedish Tonic släpper en speciell Gin & Tonic-glögg. Årets stora trend är att släppa glögg med olika smakinfluenser...

Läs mer