HEM

Aktuellt

Vem får Svenska Kocklandslaget enda flaska glögg?

Vem som helst kan krydda upp ett vin och kalla det glögg, men när Svenska Kocklandslaget ger sig på att göra glögg kan du vara säker på att det blir något alldeles extra. Med ett noggrant utvalt Grand Cru vin från Bordeaux och saffran från Österlen är det en helt unik produkt. Att den dessutom bara säljs i ett enda exemplar den 7 december bidrar till dess exklusivitet!

Exklusivitet i varje led

Tillsammans med glöggtillverkaren Tegnér & Son har Svenska Kocklandslaget nu gett sig på att skapa sin egen glögg. Vinet är ett slottsvin, ett så kallat Grand Cru, från Bordeaux. Det har smaksatts med lagerblad, krossade kakaobönor, citrus och svenskodlad saffran från Österlen. Glöggen tappades på fem stycken handblåsta flaskor från ett konstnärskollektiv i Gustavsberg och har sedan “varsamt förslutits” i varsin handgjord eklåda med inredning i läder från Tärnsjö Garveri. Resultatet är en smakupplevelse olika vanlig glögg, med stor komplexitet och kraftiga apelsintoner.

– Fransmännen gillar inte riktigt att vi kokar ett så exklusivt vin som ett Grand Cru i kastrull här uppe i Sverige, men ambitionen från vår sida har varit att ta glöggens smakupplevelse till sin absoluta spets, säger Kocklandslagets coach Marie Skogström i en kommentar.

Endast en flaska kvar att sälja

Trots att glöggen gjorts i fem flaskor kommer endast en att erbjudas till försäljning via Systembolaget. En har redan använts till provsmakning, en kommer att finnas till försäljning per centiliter på Operakällaren och två kommer att sparas för framtiden meddelar Adrian Berggren på Tegnér & Son.

Den sista flaskan kommer att säljas på Systembolaget för 399 kr, med säljstart den 7:e december. Kommer du som vi att hänga på låset?


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Glöggölen är tillbaka

Glöggölen är tillbaka

Trenden med glöggöl håller i sig. Nu finns två sorter för dig som inte vill välja mellan glögg och öl. Förra året släpptes julöl som är glögg och och öl på samma gång. Det blev en succé och nu komm..

Läs mer
Blossa lanserar mousserande glögg

Blossa lanserar mousserande glögg

”Glubbel” är nya trenden inför julens glöggfester. Bubbelvin gifter ihop sig med glögg och skapat ett nytt juligt mousserande vin. Blossa släpper nu ett mousserande vin med härlig glöggsmak. Nu komm..

Läs mer
Vi avslöjar årets glögg 2022

Vi avslöjar årets glögg 2022

Snart är det äntligen dags för årets glöggfest! Varje år lanserar flera tillverkare smakrika och innovativa kreationer och i år ser inte ut att bli något undantag. Både Blossa och Saturnhus har håll..

Läs mer
Årets snaps till julbordet

Årets snaps till julbordet

Julsnapsen är för många pricken över i:et på julbordet – en liten nubbe förhöjer upplevelsen av julmaten. I år släpps fem speciella julsnapsar på Systembolaget – men storsäljarna kommer från d..

Läs mer
Adventskalendern med rött vin som gör succé

Adventskalendern med rött vin som gör succé

Vi är många vuxna som också vill ha en julkalender. Det finns bara en sak som kan slå en chokladkalender: En adentskalender laddad med 24 flaskor gott rödvin. Ännu har ingen släppt en julkalender me..

Läs mer
Här är årets första glöggnyheter

Här är årets första glöggnyheter

Redo för julen? Det är i alla fall glöggtillverkarna, som nu släppt de första flaskorna på Systembolagets beställningssortiment. Här är Blossas och Saturnus bidrag till årets dryck vid julbordet. De..

Läs mer