HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Gin & Tonic – elegant drink med egen dag

Visste du att den klassiska drinken Gin & Tonic har en alldeles egen temadag i Sverige? Svenska Gin & Tonic-dagen infaller den 20 april och firas av alla ginfantaster. Men hur kom dagen till egentligen?

Den 20 april 2011 grundades destilleriet Hernö Gin. Företagets VD Jon Hillgren hade länge drömt om att starta ett eget gindestilleri och Svenska Gin & Tonic-dagen är ett minnesmärke för att drömmen blev verklighet. Hernö Gin tar fokus på ekologiska örter och kryddor i handslagna kopparpannor.

Det firas många Gin & Tonic-dagar över hela världen, men Jon Hillgren tyckte att Sverige skulle ha sin egen dag. Målet är att samla människor som på olika sätt har anknytning till gin för att dela recept, kunskap och tips.

Vad är Gin & Tonic?

Gin är en destillerad spritdryck smaksatt med enbär. Enbär måste ingå i receptet för att den ska få kallas gin. Tonic är däremot en dryck som smaksatts med bland annat kinin. För att kinins bitterhet inte ska ta överhanden tillförs ofta andra smakämnen. Var för sig är gin och tonic beska och bittra, men tillsammans blir det en frisk och syrlig drink med klös.

Somrig Gin & Tonic

Varför inte avrunda dagen med en elegant och läskande Gin & Tonic på balkongen? I det här receptet får du en klassisk drink, men med lite extra somrig touch.

4 cl gin
20 cl Elderflower Tonic från Fever Tree, kylt
En myntakvist
En citronskiva
Is efter smak

Blanda gin med tonic i ett highballglas. Fyll på med isbitar, sätt en citronskiva på kanten och dekorera med en myntakvist. Servera och njut!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Svenska uppstickarens nya spännande shots

Svenska uppstickarens nya spännande shots

Polka the Pig och Lucyfur. Nu kan svenskarna testa två nya fantasifulla shots. – Det är en hyllning till Sverige och våra speciella vanor, säger Alexandra Rasmusson Rankloo. Nordic Beverage Company..

Läs mer
Absolut – nu blir drycken handsprit under coro..

Absolut – nu blir drycken handsprit under coro..

Från sprit i glaset till sprit på händerna. Nu kommer snart hjälp att fylla på förråden av handsprit från ganska oväntat håll. Både Absolut vodka, Bacardi och ginproducenter har bestämt sig för att ..

Läs mer
5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
Nu kommer fjolårets glögg-succé tillbaka

Nu kommer fjolårets glögg-succé tillbaka

I fjol sålde 9000 flaskor slut på några timmar. Nu släpps 2019 års upplaga av succéglöggen, Gin & Tonic Glöggen från Stockholms Bränneri – men med en ny smaktwist. – Förra årets intresse ..

Läs mer
Svensk bakom nya gin-trenden

Svensk bakom nya gin-trenden

Han är från Sydafrika, hon från Sverige. Nu har paret Craig Hutchison och Maria Sehlström skapat ett nytt och intressant ginkoncept. Gintrenden tycks vara här för att stanna, och som följd av det ha..

Läs mer
5 smarta dryckes-knep

5 smarta dryckes-knep

Vet du hur man snabbast kyler vinet, hur man får ut maximalt med saft från citrusfrukter eller att du kan skiva jordgubbar med en äggskärare? Vinguiden tipsar om fem smarta life hacks som underlätta..

Läs mer