HEM

Aktuellt

Gin & Tonic – elegant drink med egen dag

Visste du att den klassiska drinken Gin & Tonic har en alldeles egen temadag i Sverige? Svenska Gin & Tonic-dagen infaller den 20 april och firas av alla ginfantaster. Men hur kom dagen till egentligen?

Den 20 april 2011 grundades destilleriet Hernö Gin. Företagets VD Jon Hillgren hade länge drömt om att starta ett eget gindestilleri och Svenska Gin & Tonic-dagen är ett minnesmärke för att drömmen blev verklighet. Hernö Gin tar fokus på ekologiska örter och kryddor i handslagna kopparpannor.

Det firas många Gin & Tonic-dagar över hela världen, men Jon Hillgren tyckte att Sverige skulle ha sin egen dag. Målet är att samla människor som på olika sätt har anknytning till gin för att dela recept, kunskap och tips.

Vad är Gin & Tonic?

Gin är en destillerad spritdryck smaksatt med enbär. Enbär måste ingå i receptet för att den ska få kallas gin. Tonic är däremot en dryck som smaksatts med bland annat kinin. För att kinins bitterhet inte ska ta överhanden tillförs ofta andra smakämnen. Var för sig är gin och tonic beska och bittra, men tillsammans blir det en frisk och syrlig drink med klös.

Somrig Gin & Tonic

Varför inte avrunda dagen med en elegant och läskande Gin & Tonic på balkongen? I det här receptet får du en klassisk drink, men med lite extra somrig touch.

4 cl gin
20 cl Elderflower Tonic från Fever Tree, kylt
En myntakvist
En citronskiva
Is efter smak

Blanda gin med tonic i ett highballglas. Fyll på med isbitar, sätt en citronskiva på kanten och dekorera med en myntakvist. Servera och njut!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Även om du avstår från alkohol kan du njuta av en sommardrink. Bartendern Calle Olson tipsar om några mocktails-recept gjorda på underbara, svenska råvaror. – Vi har så otroligt många, fina rå..

Läs mer
Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Låg halt av socker, kolhydrater och alkohol. Hard Seltzer är drycken som gjort stor succé i USA. – Men vi har sett en stor efterfrågan för den här produkten hos våra svenska konsumenter, säger Malen..

Läs mer
French 75 – årets festligaste drink

French 75 – årets festligaste drink

Champagne är för många den ultimata drycken till nyår – men går det att göra bubbel ännu festligare? Javisst! Om du inte har provat en French 75 ännu är den ett riktigt kanonförslag på en drink att ..

Läs mer
Påskens läckraste Prosecco-drink

Påskens läckraste Prosecco-drink

Prosecco + Nutella = sant. Här är påskens läckraste drink. Enkel och snabb att förbereda – här är drinken som kombinerar de härliga smakerna av Prosecco och Nutella i påsk. Den här drinken bli..

Läs mer
Veckans drink: Breezer Raspberry & Yuzu

Veckans drink: Breezer Raspberry & Yuzu

Breezer Raspberry & Yuzu – en frisk nyhet från Bacardi! Med sina nyanser av hallon, ros, asiatisk citrus och viol kommer drycken bli en självklar favorit. En Breezer är en färdigblandad dr..

Läs mer
Våga prova nya varianter av klassikern GT

Våga prova nya varianter av klassikern GT

Gin och tonic – eller bara GT – är en av Sveriges populäraste drinkar. Men känslan av en GT kan variera mycket beroende på vilken gin och tonic du väljer att kombinera. Tack vare nya gin..

Läs mer