HEM

Aktuellt

Vårens och sommarens hetaste drinktrender

Med sol och värme kommer ofrånkomligen suget efter att sitta i en solstol och sippa goda drinkar. Men det går ständigt nya trender i drinkvärlden och det är inte alltid lätt att hänga med. I den här artikeln har vi samlat tre populära trender och även tagit fram förslag på passande drinkar.

1. Alkoholfritt är hett

En av de största trenderna just nu är alkoholsvaga eller helt alkoholfria drinkar. Under de senaste åren har ett flertal tillverkare börjat skapa spritsubstitut som idag börjar bli riktigt bra. Det går att hitta allt från gin och rom till whiskeys samt ett stort antal likörer som är helt alkoholfria.

Alkoholfri GT – en klassisk drink med en nykter touch

5 cl alkoholfri gin (exempelvis Ceder’s eller Lyre’s)
10-15 cl Tonic av hög kvalitet
Lämplig smaksättning, exempelvis citron, rosmarin eller en jordgubbe.

Fyll is i ett vinglas med stor kupa. Häll på alkoholfri gin, lägg ner smaksättningen och fyll upp med tonicvatten. Ofta tjänar en GT på att drickas långsamt, då fler smaker frigörs i takt med att isen smälter.

2. Klassiska drinkar gör comeback

Under kriser tenderar vi människor att söka oss till det som är välbekant och tryggt. Vi ser därför en renässans bland 90-talets stora hitdrinkar såsom Espresso Martini, Cosmopolitan och Rusty Nail. Vi lär få se fler “oldies but goodies” ta plats på drinklistorna under året.

Espresso Martini – “A drink that will wake you up, then f**k you up”

3 cl Vodka
3 cl Kaffelikör
3 cl Kallbryggt kaffe
3 kaffebönor till dekoration

Häll alla tre ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka kraftigt under 15-20 sekunder. Sila upp i ett kylt martiniglas och garnera med tre kaffebönor.

3. Unik alkohol i drinkarna

De traditionella drinkarna såsom Old Fashioned, Negroni och Margarita toppar alltjämt listorna över världens mest sålda drinkar. Vi ser däremot att allt fler är noga med vilket märke som används när drinken skapas. Det duger helt enkelt inte längre med vilken whiskey som helst, utan alkoholen ska utmärka sig med karaktär, historia eller hållbarhet.

Old Fashioned – the Old-fashioned way

6 cl Rittenhouse Rye Whiskey
1 cl Rårörsockerlag (2 delar rårörsocker till 1 del vatten)
2 dash Angostura Bitters
2 dash Angostura Orange bitters
1 stort apelsinskal
1 Maraschinokörsbär

Häll sockerlagen i ett selterglas, tillsätt några stänk bitters och blanda med en sked. Lägg i en stor isbit, häll på whiskyn och rör runt så att drinken blir ordentligt kyld. Pressa apelsinskalet över drinken och stick ner skalen i glaset. Lägg i ett maraschinokörsbär, servera och njut!

Rittenhouse Rye Bottled-In-Bond
Rittenhouse Rye Bottled-In-Bond
Kryddig, smakrik whisky med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, rågbröd, ceder, apelsinskal, smörkola, kanel, rosmarin och röda äpplen. Serveras rumstempererad, eventuellt med en skvätt vatten.
700 ml - 50% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
499 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

4 festliga drinkar till St. Patrick’s Day

4 festliga drinkar till St. Patrick’s Day

Snart är det St. Patrick’s Day – dags att klä dig i grönt och skråla irländska folkvisor medan du njuter av klassiskt irländska drycker. För många är det givetvis den världsberömda ölen Guinness som..

Läs mer
Klassiska sommardrinken – på många läckra sätt..

Klassiska sommardrinken – på många läckra sätt..

Enkel, fräsch och perfekt under sommaren. En av de kanske mest älskade drinkarna är mojito, som hållit sin popularitet i över 100 år. Här får du några tips på läckra varianter av klassikern. Tack va..

Läs mer
Äntligen fredag och lön – fira med en äppeldri..

Äntligen fredag och lön – fira med en äppeldri..

Äntligen första löningsfredagen efter semestern. Då passar det perfekt att fira med en god fredagsdrink – gärna med nyplockade äpplen. Här är fyra sensommardrinkar som förgyller helgen. Nu har de fl..

Läs mer
Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Nu kommer Hannah Graaf och Daniel Paris med sina egna drinkar hos Vau De Vill. Dessutom har stjärnkocken Erik Videgård komponerat en passande meny till drinkarna. Nu kan du dricka dem var du vill &#..

Läs mer
Goda kaffedrinkar för höstiga dagar

Goda kaffedrinkar för höstiga dagar

Äntligen är tiden inne för kaffedrinkar! Hösten är på intåg och luften är sådär ljuvligt frisk. Det är dags att plocka fram din mysigaste tröja och frossa i mängder av tända ljus – och njuta av en r..

Läs mer
Bålens Dag: Så njuter du med bubbeldrinkar

Bålens Dag: Så njuter du med bubbeldrinkar

Tänka sig, den 20 september har bålen fått en egen dag. Då kan vi passa på att njuta lite extra av den klassiska välkomstdrycken, som kan göras i oändliga kombinationer. Här är några tips på läckra ..

Läs mer