HEM

Aktuellt

Tipsen & prylarna som håller dig sval i värmen

Är du redo för sommaren och värmeböljan? Här är tipsen och prylarna som håller både dryck och huvud kallt.

Få saker är lika härligt i värmen som en kall öl, drink eller ett glas kallt vin. Men det kan vara en utmaning att hålla drinkarna kalla i sommarhettan om det är riktigt varmt. Men det finns en hel del smarta tips och roliga prylar som ser till att du kan njuta av iskalla drycker hela sommaren.

Kreativa isbitar

En av de äldsta och säkraste metoderna är att använda isbitar i din drink. Ett tips är att använda stora eller sfäriska isbitar som smälter långsammare då kontaktytan mot vätskan blir mindre. För att göra det lite roligare finns det också gott om roliga former på isformarna. Ett annat roligt tips är att använda smaksatta isbitar. Isbitar av juice, saft, iste och kaffe kan ge nya smakdimensioner, men se upp så att du inte förstår din drink bara. Då känns frysta frukter som ett säkrare kort.

Använd frysen smart

Genom att kyla ner dina drycker och glas i frysen kan du få drinkarna att hålla sig svala längre. Starksprit fryser inte förrän temperaturen går ner mot -30 grader och de fungerar som ett effektivt kylmedel till dina drinkar. Även glasen kan förvaras i frysen och det fungerar bra till både öl, vin och drinkar.

Smarta prylar

När allt annat misslyckats och termometern står på över 30 grader i skuggan återstår det bara att ta hjälp av smarta och innovativa prylar. Med rätt utrustning kommer du att hålla både huvudet och drycken kalla genom värmeböljan.

Vad sägs om en snabbkylare för ölburkar och flaskor? Genom att spreja isvatten medan burken eller flaskan roterar kyler Cooper Cooler Drink Cooler ner drycken på bara några minuter.
Finns hos att köpa här.

För den som gillar att svalka sig med ett glas kallt vin på altanen kan det vara jobbigt att springa fram och tillbaka till kylskåpet. Då passar den här portabla vinkylen som rymmer sex flaskor mycket bättre.
Finns hos att köpa här.

Ibland har vi inte tillgång till elektricitet och då kan en flaskkylare vara räddningen. Den här läggs in i frysen innan du beger dig ut på picknick och håller champagnen kall en bra stund.
Finns hos att köpa här.

Riktig svalka får du från en drink med massor av krossad is. I stället för att krossa den för hand med hammare kommer en iskrossare väl till pass. Det är bara att lägga in iskuberna från frysen och trycka på knappen.
Finns hos att köpa här.

Vem orkar egentligen gå upp ur poolens sköna svalka för att hämta en öl eller drink? Då passar den här uppblåsbara poolkylaren i form av en palm perfekt. Bara fyll på med is och dryck och dagen är räddad.
Finns hos att köpa här.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Vi är många som minns hur härligt det var att gå på skolutflykt med ryggsäcken full av nygräddade pannkakor och tigermuffins. Men utflyktsdagarna är inte över. Varje år firar vi Picknickens dag den ..

Läs mer
Plocka fram barnasinnet till sommarens fester

Plocka fram barnasinnet till sommarens fester

Att sitta med ett glas rosé och titta på solnedgången är en mäktig känsla. Men ännu roligare blir det om du samlar ett gäng vänner en härlig sommarkväll för lite fest och lekar. Här har vi tagit fra..

Läs mer
7 bästa vinerna till midsommar 2022

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin ..

Läs mer
7 viner som passar utmärkt till din picknick

7 viner som passar utmärkt till din picknick

Äntligen verkar vårsolen vara här för att stanna, precis i tid till picknickens dag den 22/5. Vill du packa korgen full med godsaker, men slippa bära alltför tungt? Vinguiden tipsar om drycker i små..

Läs mer
Somriga drycker till picknicken – som också är lätta..

Somriga drycker till picknicken – som också är lätta..

Nu stundar sommarens första picknick. Men varför hörs det vare sig kling, klang eller kras inifrån den fullpackade picknickkorgen? Svalkande drycker på burk och pet-flaska är ett klimatsmart alterna..

Läs mer
Sveriges bästa uteserveringar

Sveriges bästa uteserveringar

Äntligen dags för uteserveringar! Fort går det och snart knackar sommaren på och säger hej. Passande nog har vi därför listat ett gäng härliga uteserveringar som vi varmt kan rekommendera inför den ..

Läs mer