HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ned i korgen

Älskar du en trevlig picknick? Markera den 18 juni i kalendern för då är det nämligen dags att fira internationella picknickdagen. Här är våra bästa tips till din dag i det gröna.

Chablis By Passy le Clou
2020
Chablis By Passy le Clou
Den här flaskan med Chablis från Frankrike lyfter picknicken till festliga höjder. Vinet är fruktigt och friskt med smak av gröna äpplen, mineral, krusbär, bivax samt grapefrukt. Det passar utmärkt i solskenet, som sällskapsdryck eller till en fräsch sallad.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 69 kr.
250 ml - 12.5% -
70 kr

Prosecco Pizzolato
Prosecco Pizzolato
Vill du ha något bubblande i picknickkorgen? Då ska du prova det här mousserande vinet från Italien. Vinet är fruktigt med toner av honungsmelon, päron, krusbär och citrus.

Finns i Systembolagets sortiment och kostar 43 kr.
200 ml - 11% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
43 kr

Wine Urban Park Rosso biologico
2021
Wine Urban Park Rosso biologico
Wine Urban Park är ett nylanserat rött vin från Italien som passar till vegetariskt, bufférätter eller till ljust kött. Vinet har en örtig, mjuk och bärig karaktär. Smaknyanserna är körsbär, svarta vinbär, vitpeppar och granatäpple.

Vinet kostar 39 kr och finns i Systembolagets sortiment.
250 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
40 kr

Kiviks Ekologisk Äppelcider Torr
Kiviks Ekologisk Äppelcider Torr
Denna torra ekologiska cider passar perfekt en solig sommardag. Drycken är fruktig med toner av rött äpple, gråpäron och örter. Den passar både som sällskapsdryck och till en god sallad.

Denna cider finns i Systembolagets sortiment och kostar 19,40 kr.
330 ml - 4.5% - Sockerhalt 2.0 g per 100 ml
19.90 kr

1664 Blanc
1664 Blanc
Denna ljusa veteöl är som en kylig och lätt sommarvind. Den fruktiga smaken har en tydlig karaktär av citron och koriander. Ölet lämpar sig väl som sällskapsdryck, till vegetariskt och kryddstarka rätter. Finns även som alkoholfri.

Ölen finns i Systembolagets sortiment och kostar 17,90 kr.
330 ml - 5% -
17.90 kr

Breezer Raspberry & Yuzu
Breezer Raspberry & Yuzu
Breezer Raspberry & Yuzu innehåller 275 ml ren sommar – bubblig, fräsch och en suverän törstsläckare. Denna söta blanddryck med tydlig smak av hallon och yuzu passar helt klart bra i picknickkorgen.

Finns i Systembolagets sortiment och kostar 20,90 kr.
275 ml - 4% - Sockerhalt 6.2 g per 100 ml
20.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Lev längre – med vin, kaffe och promenader

Lev längre – med vin, kaffe och promenader

Hur kan vi leva längre? Det är en fråga som debatterats sedan människan för första gången började tänka över sin existens. För att få fram svaren har ett forskningsteam på University of California k..

Läs mer
3 vintips till streamade serier

3 vintips till streamade serier

Våren 2020 har Vinguiden, som många andra, blivit tvingad att söka förströelse hos digitala streaming-tjänster såsom Netflix, HBO och C More mer flera. Det finns fler bra serier som innehåller scene..

Läs mer
Strunta i köphetsen – njut av Black Friday-viner

Strunta i köphetsen – njut av Black Friday-viner

Black Friday innebär numera köphysteri och köer i butiker. Men Vinguiden vill göra den dagen till något annat – en mysig stund i soffan med ett mörkt vin. Här rekommenderar vi några passande flaskor..

Läs mer
Ny uppfinning som sänker alkoholhalten i vin

Ny uppfinning som sänker alkoholhalten i vin

En ny uppfinning som sänker alkoholhalten i vin kommer från oväntat håll. Finländske uppfinnaren Sami Gauffin har skapat Winemill som på 15 minuter tar bort en stor del alkohol. – Vi kan ta bort en ..

Läs mer
7 viner som passar utmärkt till din picknick

7 viner som passar utmärkt till din picknick

Äntligen verkar vårsolen vara här för att stanna, precis i tid till picknickens dag den 22/5. Vill du packa korgen full med godsaker, men slippa bära alltför tungt? Vinguiden tipsar om drycker i små..

Läs mer
Vinflaskans olika former

Vinflaskans olika former

Det har väl knappast undgått någon att vin kommer i olika typer av flaskor, både i fråga om storlek, men även vad gäller färg och form. Men vad innebär de olika sorter som finns och vad kan vi lära ..

Läs mer