HEM

Aktuellt

Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ned i korgen

Älskar du en trevlig picknick? Markera den 18 juni i kalendern för då är det nämligen dags att fira internationella picknickdagen. Här är våra bästa tips till din dag i det gröna.

Chablis By Passy le Clou
2022
Chablis By Passy le Clou
Den här flaskan med Chablis från Frankrike lyfter picknicken till festliga höjder. Vinet är fruktigt och friskt med smak av gröna äpplen, mineral, krusbär, bivax samt grapefrukt. Det passar utmärkt i solskenet, som sällskapsdryck eller till en fräsch sallad.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 69 kr.
250 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
85 kr

Prosecco Pizzolato
Prosecco Pizzolato
Vill du ha något bubblande i picknickkorgen? Då ska du prova det här mousserande vinet från Italien. Vinet är fruktigt med toner av honungsmelon, päron, krusbär och citrus.

Finns i Systembolagets sortiment och kostar 43 kr.
200 ml - 11% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
49 kr

Wine Urban Park Rosso biologico
2021
Wine Urban Park Rosso biologico
Wine Urban Park är ett nylanserat rött vin från Italien som passar till vegetariskt, bufférätter eller till ljust kött. Vinet har en örtig, mjuk och bärig karaktär. Smaknyanserna är körsbär, svarta vinbär, vitpeppar och granatäpple.

Vinet kostar 39 kr och finns i Systembolagets sortiment.
250 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
47 kr

Kiviks Ekologisk Äppelcider Torr
Kiviks Ekologisk Äppelcider Torr
Denna torra ekologiska cider passar perfekt en solig sommardag. Drycken är fruktig med toner av rött äpple, gråpäron och örter. Den passar både som sällskapsdryck och till en god sallad.

Denna cider finns i Systembolagets sortiment och kostar 19,40 kr.
330 ml - 4.5% - Sockerhalt 2.2 g per 100 ml
20 kr

1664 Blanc
1664 Blanc
Denna ljusa veteöl är som en kylig och lätt sommarvind. Den fruktiga smaken har en tydlig karaktär av citron och koriander. Ölet lämpar sig väl som sällskapsdryck, till vegetariskt och kryddstarka rätter. Finns även som alkoholfri.

Ölen finns i Systembolagets sortiment och kostar 17,90 kr.
330 ml - 5% -
18.90 kr

Breezer Raspberry & Yuzu
Breezer Raspberry & Yuzu
Breezer Raspberry & Yuzu innehåller 275 ml ren sommar – bubblig, fräsch och en suverän törstsläckare. Denna söta blanddryck med tydlig smak av hallon och yuzu passar helt klart bra i picknickkorgen.

Finns i Systembolagets sortiment och kostar 20,90 kr.
275 ml - 4% - Sockerhalt 6.2 g per 100 ml
21.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa boxvinerna till buffén

Bästa boxvinerna till buffén

En buffé är alltid lika spännande, speciellt när du har ett fullt hus. Men vad ska du bjuda på för viner? För att göra beslutet lätt har vi valt ut några underbara boxviner som kompletterar ditt tem..

Läs mer
3 spännande viner till svamp

3 spännande viner till svamp

Svampsäsongen är här! Äntligen kan vi njuta av fantastiska måltider tillagade med färska kantareller, soppar och champinjoner. Och visst smakar maten alltid lite extra gott när man själv tagit svamp..

Läs mer
Sulfiter och tanniner i vin – så här påverkas du!

Sulfiter och tanniner i vin – så här påverkas du!

Sulfit luktar illa, eller hur var det nu igen? Oavsett så spelar sulfiterna en viktig roll i hela vinmakeriet – både i naturligt och tillsatt tillstånd. Ämnet tillsätts bland annat för att skydda dr..

Läs mer
Nytt förslag: ”Hämt-vin och öl från restauranger”..

Nytt förslag: ”Hämt-vin och öl från restauranger”..

Hämtmat från krogen – tillsammans med en god flaska vin. Nu vill Moderaterna göra det möjligt att köpa med sig alkohol hem från restauranger. – De här förändringarna, som nu föreslås, gör att det ko..

Läs mer
5 tips för hur du bäst lagrar vin

5 tips för hur du bäst lagrar vin

För att få fram de bästa smakerna ur ett vin är det viktigt att det förvaras på rätt sätt. Här är fem saker att tänka på när du ska lagra ditt vin. 1. Är vinet redan färdiglagrat? Många gånger säljs..

Läs mer
Svenskens vinfavoriter sommaren 2017

Svenskens vinfavoriter sommaren 2017

Detta drack vi i Sverige sommaren 2017. Vinguiden har listan över de populäraste vinerna och inte överraskande är det Italien i fokus. Vinkonsumtionen förändras av förklarliga skäl under sommaren. E..

Läs mer