HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ned i korgen

Älskar du en trevlig picknick? Markera den 18 juni i kalendern för då är det nämligen dags att fira internationella picknickdagen. Här är våra bästa tips till din dag i det gröna.

Chablis By Passy le Clou
2020
Chablis By Passy le Clou
Den här flaskan med Chablis från Frankrike lyfter picknicken till festliga höjder. Vinet är fruktigt och friskt med smak av gröna äpplen, mineral, krusbär, bivax samt grapefrukt. Det passar utmärkt i solskenet, som sällskapsdryck eller till en fräsch sallad.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 69 kr.
250 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
79 kr

Prosecco Pizzolato
Prosecco Pizzolato
Vill du ha något bubblande i picknickkorgen? Då ska du prova det här mousserande vinet från Italien. Vinet är fruktigt med toner av honungsmelon, päron, krusbär och citrus.

Finns i Systembolagets sortiment och kostar 43 kr.
200 ml - 11% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
49 kr

Wine Urban Park Rosso biologico
2021
Wine Urban Park Rosso biologico
Wine Urban Park är ett nylanserat rött vin från Italien som passar till vegetariskt, bufférätter eller till ljust kött. Vinet har en örtig, mjuk och bärig karaktär. Smaknyanserna är körsbär, svarta vinbär, vitpeppar och granatäpple.

Vinet kostar 39 kr och finns i Systembolagets sortiment.
250 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
46 kr

Kiviks Ekologisk Äppelcider Torr
Kiviks Ekologisk Äppelcider Torr
Denna torra ekologiska cider passar perfekt en solig sommardag. Drycken är fruktig med toner av rött äpple, gråpäron och örter. Den passar både som sällskapsdryck och till en god sallad.

Denna cider finns i Systembolagets sortiment och kostar 19,40 kr.
330 ml - 4.5% - Sockerhalt 2.2 g per 100 ml
20 kr

1664 Blanc
1664 Blanc
Denna ljusa veteöl är som en kylig och lätt sommarvind. Den fruktiga smaken har en tydlig karaktär av citron och koriander. Ölet lämpar sig väl som sällskapsdryck, till vegetariskt och kryddstarka rätter. Finns även som alkoholfri.

Ölen finns i Systembolagets sortiment och kostar 17,90 kr.
330 ml - 5% -
18.90 kr

Breezer Raspberry & Yuzu
Breezer Raspberry & Yuzu
Breezer Raspberry & Yuzu innehåller 275 ml ren sommar – bubblig, fräsch och en suverän törstsläckare. Denna söta blanddryck med tydlig smak av hallon och yuzu passar helt klart bra i picknickkorgen.

Finns i Systembolagets sortiment och kostar 20,90 kr.
275 ml - 4% - Sockerhalt 6.2 g per 100 ml
21.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Hylla Kebabens dag med vin från Georgien

Hylla Kebabens dag med vin från Georgien

Kebabtallrik, kebabrulle eller kebabsallad är några varianter av mångas favoriträtt.  Om du tycker att kebab är värd att fira kan du redan nu se fram emot den 11 september för då är det Kebabens dag..

Läs mer
Det drack gästerna på Nobelfesten 2019

Det drack gästerna på Nobelfesten 2019

En Taittinger-champagne, ett italienskt rödvin och ett Eiswein från Österrike Dryckerna höll toppklass på Nobelbanketten 2019. Vi berättar mer om flaskorna – och vilka du kan beställa på Syste..

Läs mer
5 fakta om naturkorkar

5 fakta om naturkorkar

Om du älskar vin så har du säkerligen dragit ur en och annan vinkork i dina dagar. I dag finns ju både plastkorkar och skruvkorkar av metall att tillgå, men vanligast är ändå den klassiska naturkork..

Läs mer
Ny forskning: Billigt vin godare med högre pris

Ny forskning: Billigt vin godare med högre pris

Billiga viner blir godare när vi köper dem till högre pris. Forskarna lurade vinprovare med falska prislappar att vissa viner var dyrare än i verkligheten. När priset höjdes satte vindrickarna högre..

Läs mer
Succén: norrländska viner på blåbär och lingon

Succén: norrländska viner på blåbär och lingon

De är envisa norrlänningar som vill visa världen att kvalitetsvin kan göras på blåbär och lingon. I år satsas det mer än någonsin i vineriet i Norsjö – 40.000 flaskor ska ut på marknaden. – De..

Läs mer
Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Gör någon du tycker om extra glad på Alla hjärtans dag. Här är sex ädla drycker som gör Valentindagen till en oförglömlig kärlekshögtid. För vem vill inte både få och dricka ”Love You Bunches” den 1..

Läs mer