HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Läskigaste ölen du kan köpa till halloween

Vem har sagt att halloween bara är en högtid för barnen? Bryggerier runt om i världen gör också sitt bästa för att skapa rätt stämning. Här är det läskigaste som finns att köpa på Systembolaget till Alla helgons dag.

En dubbel IPA med den kanske saftigaste designen: en blodtörstig djävul. Men amerikanare kan ju fira halloween bäst av oss alla. Du känner ingen blodsmak – däremot tydlig beska och inslag av apelsinskal, rågbröd, farinsocker, torkad frukt, färska örter och knäck.
473 ml - 8.7% -
53.90 kr

En Double India Pale Ale från Tyskland och ett bryggeri med passande halloweennamn: Sudden Death Brewing Company. Beskrivs av recensenter som god och välgjord med en aning citrus i smaken.
440 ml - 8% -
65 kr

Visst är det stora mytomspunna fjällmonstret Yeti passande på halloween? Och här får du en öl med mycket smaker, inte minst pumpa: rostad, söt smak med inslag av pumpernickel, kaffe, kanel, mörk choklad, kryddnejlika, russin, vanilj, peppar och lakritsfudge.
355 ml - 9.5% -
49.90 kr

En äkta Berliner Weisse i skräckinjagande paketering – med brödig, syrlig smak och inslag av knäckebröd, örter och citron.
330 ml - 4.7% -
24.90 kr

I Kristinehamn vill Hans och Christina Skan skapa rätt spökstämning. Wermlands Brygghus har tagit fram ”Spökbjörnen”, en öl med inslag av apelsin, knäckebröd, honung och aprikos.
330 ml - 5% -
24.90 kr

Skåningarna på South Plains Brewery satsar på brinnande häxor. En black IPA som ger rostad smak och tydlig beska, dessutom inslag av torkad frukt, ingefära, kaffe, apelsin, choklad och mynta. South Plains vision är att skapa uttrycksfulla ale i amerikansk stil, fulla med smak och humle. Man kan lugnt säga att de har lyckats här.
330 ml - 7.1% -
21.90 kr

Ida Engström och Peter Robertsson på Brewtrade utanför Göteborg har skapat en imperial porter – med inslag av pumpernickel, katrinplommon, kokos, kaffe, choklad och farinsocker.
330 ml - 10.7% -
39.70 kr

En black IPA – med svart själ – och inslag av kaffe, charkuterier, mörk choklad, färska örter och apelsin. Den Bryggande Holländaren har skapat en läskig ale brittisk-amerikansk stil.
330 ml - 5.3% -
29.50 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa