HEM

Aktuellt

Rosévinet som inspirerats av musik

Kan man jämföra vin med musik? Jo, om man är en gammal manager för rockband som blivit vinmakare.
– Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar vinet Band of Roses Rosé en färgstark och blommig melodi, förklarar Charles Smith.

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit utnämnd till ”Årets Vinmakare” i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bl a vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband.
Under en road trip råkar han på en vinmakare i Walla Walla som lyckades övertyga honom om att flytta dit och börja göra sitt eget vin. Sagt och gjort, Charles startade ”Charles Smith wines” med ambitionen att skapa viner av hög kvalitet, som är druvtypiska och sanna sitt ursprung – och som man kan njuta av utan att behöva lagra dem.

Och etiketterna är viktiga: danskan Rikke Korff, tidigare designchef för jeansvarumärket Levi Strauss, står för vindesignen. Vi svenskar känner till storsäljare som Kung Fu Girl Riesling och Boom Boom! Syrah. Nu kan Charles Smiths nya vin bli en ny favorit, den senaste årgången av rosévinet Band of Roses Rosé. ”Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar Band of Roses Rosé en färgstark och blommig melodi” förklarar Charles Smith.

Så om du provsmakar vinet kanske du känner av takten i allt från hip-hop och country till rock ’n’ roll. Band of Roses Rosé är gjort på Pinot Gris, en grön druva med färg i skalen, vilket ger vinet sin karaktäristiska rosa-orangea färg. Druvorna kommer från tre olika vingårdar i Washington State, USA, och odlas enligt hållbara principer.

Med varma dagar och svala nätter, i kombination med bra, väldränerad jord har Washington State en 200-dagars växtsäsong. Här har druvorna perfekta förutsättningar för att mogna långsamt, vilket ger dem intensiva och fylliga smaker. Druvorna pressas sedan försiktigt och skalen urlakas i musten 24-48 timmar innan jäsningen genomförs under cirka 20 dagar i rostfria ståltankar. Vinet lagras under 2 månader i tankarna med jästfällningen.

Band of Roses Rosé
2019
Band of Roses Rosé
 Smaken är fruktig med fin balans där man hittar persika, smultron, blommor, nashipäron och en fläkt av färska örter.
750 ml - 12.5% -
145 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Blev rik på auktioner – nu kommer hans hyllade..

Blev rik på auktioner – nu kommer hans hyllade..

Han blev stormrik på sitt auktionshus och startade en vinodling i Frankrike. Men det var faktiskt mest en slump att Bengt Sundström blev vinodlare. Nu kan du köpa hans hyllade rosévin från Provence ..

Läs mer
Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Är du också trött på att svenska b-kändisar släpper viner? Superstjärnorna Brad Pitts och Angelina Jolies rosévin Studio by Miraval Rosé hyllas av testarna. Men vill du dricka Bon Jovis vin får du å..

Läs mer
Hyllade italienaren Casanova vill förföra dig i somm..

Hyllade italienaren Casanova vill förföra dig i somm..

Vinet beskrivs som charmören från Toscana. Och visst, om man bär namnet Casanova så är det stor chans att du förälskar dig i sommar. Här är Il Rosé di Casanova av den italienska topproducenten La Sp..

Läs mer
Stor guide – vårens bästa roséviner

Stor guide – vårens bästa roséviner

Klassisk rosé från Provence, Måns rosé och roséprosecco. Våren närmar sig med stormsteg och det betyder att rosévinerna börjar ta plats på Systembolagets hyllor. Vi har valt ut hela 15 av årets bäst..

Läs mer
Sköna maj, välkommen! Bästa dryckerna att möta våren..

Sköna maj, välkommen! Bästa dryckerna att möta våren..

Sköna maj, välkommen! Till valborg och första maj passar det extra bra med friska och fräscha drycker. Många väljer mousserande – men det finns många andra viner som passar lika bra. Säg adjö till v..

Läs mer
Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw har haft stora framgångar med sina viner, och nu är det dags igen! Det nya vinet i hans populära MZ-kollektion är ett ljust och torrt rosévin – Hola MZ Rosé. Precis som tidigare komme..

Läs mer