HEM

#Mändrickerrosé

Våren 2019 är inget undantag: när termometern stiger förvandlas vi vanliga medelålders män till altankillar: med urtvättade shorts och t-shirt med tryck. Praktiskt – ja. Stiligt – knappast.

Själv har jag sedan jag läste Anton Tjechovs Körsbärsträdgården fullständigt kantrat över till en hopplös längtan efter ljusa linnekostymer och hattar av halm. Där får gärna finnas en cigarill, krinolin och vita parasoll. Solen skiner jämt och huset är alldeles för stort. Familjen är på väg att ruinera sig på dyra nöjen och ungdomarna vill bara ägna sig åt lek. Ungefär som i en roman av Tjechov.

Jag har redan beställt måttsydd och alldeles för dyr linnekostym, och bunkrat upp i vinkylen med fyra riktigt bra roséviner som ska räcka hela sommaren och täcka stora geografiska områden: Argentina, Italien och så Frankrike.

Nu ska bara skapas stämning av frasande kjolar och barn som fångar fjärilar med hov. En hund som nosar i skuggan, och någon äldre man (kan vara jag) som sover middag i skuggan under ett vitt parasoll, med en bok – av Tjechov.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Elegant och torrt. Med smak av hallon, citrus och mandel. Fin fyllighet. Välbalanserade syran och torr avslutning – precis som det ska vara.

Art.nr: 77209 - Pris: 89 kr

Susana Balbo Signature Rosé

Susana Balbo Signature Rosé 2018

Välbalanserad, fräsch och snygg. Ungefär som de flesta vill att en partner ska vara. Härliga toner av röda bär, mineral och vita blommor. Med smak av solmogna jordgubbar och saftiga körsbär. Lång och elegant finish.

Druva: Malbec, Pinot Noir

Art.nr: 90393 - Pris: 149 kr

Rock angel Château d'Esclans

Rock angel Château d'Esclans 2017

Hela sommaren och långt in i hösten. Fantastiskt rosévin med inslag av smultron, röda bär och enbär. Det finns eld i paletten – och en lätt pepprig eftersmak.

Druvor: Grenache, Rolle

Art.nr: 72509 - Pris: 299 kr

JP Chenet Rosé

JP Chenet Rosé 2018

Kraftfull, balanserad och inte för söt. Sinnebilden av en man anno 2019. Det här rosévinet kan avnjutas som det är eller att kombinera till en mängd olika maträtter, till exempel grillat, skinka och sallader. Tidningen Allt om Vin gav betyget BÄSTA KÖP.

Druvor: Grenache, Rolle

Art.nr: 71469 - Pris: 69 kr

Klicka för att dela på facebook

Du kanske även vill läsa dessa

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.