HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

#Mändrickerrosé

Våren 2019 är inget undantag: när termometern stiger förvandlas vi vanliga medelålders män till altankillar: med urtvättade shorts och t-shirt med tryck. Praktiskt – ja. Stiligt – knappast.

Själv har jag sedan jag läste Anton Tjechovs Körsbärsträdgården fullständigt kantrat över till en hopplös längtan efter ljusa linnekostymer och hattar av halm. Där får gärna finnas en cigarill, krinolin och vita parasoll. Solen skiner jämt och huset är alldeles för stort. Familjen är på väg att ruinera sig på dyra nöjen och ungdomarna vill bara ägna sig åt lek. Ungefär som i en roman av Tjechov.

Jag har redan beställt måttsydd och alldeles för dyr linnekostym, och bunkrat upp i vinkylen med fyra riktigt bra roséviner som ska räcka hela sommaren och täcka stora geografiska områden: Argentina, Italien och så Frankrike.

Nu ska bara skapas stämning av frasande kjolar och barn som fångar fjärilar med hov. En hund som nosar i skuggan, och någon äldre man (kan vara jag) som sover middag i skuggan under ett vitt parasoll, med en bok – av Tjechov.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry
Astoria Rosé Spumante Extra Dry
Elegant och torrt. Med smak av hallon, citrus och mandel. Fin fyllighet. Välbalanserade syran och torr avslutning – precis som det ska vara.

750 ml - 11% - Sockerhalt 1.5 g per 100 ml
89 kr

Susana Balbo Signature Rosé
2018
Susana Balbo Signature Rosé
Välbalanserad, fräsch och snygg. Ungefär som de flesta vill att en partner ska vara. Härliga toner av röda bär, mineral och vita blommor. Med smak av solmogna jordgubbar och saftiga körsbär. Lång och elegant finish.

Druva: Malbec, Pinot Noir

750 ml - 13.00% - Sockerhalt 6 g/l
149.00 kr

Rock angel Château d'Esclans
2017
Rock angel Château d'Esclans
Hela sommaren och långt in i hösten. Fantastiskt rosévin med inslag av smultron, röda bär och enbär. Det finns eld i paletten – och en lätt pepprig eftersmak.

Druvor: Grenache, Rolle

750 ml - 14.00% -
299.00 kr

JP Chenet Rosé
2018
JP Chenet Rosé
Kraftfull, balanserad och inte för söt. Sinnebilden av en man anno 2019. Det här rosévinet kan avnjutas som det är eller att kombinera till en mängd olika maträtter, till exempel grillat, skinka och sallader. Tidningen Allt om Vin gav betyget BÄSTA KÖP.

Druvor: Grenache, Rolle

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 5 g/l
49 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Rosévin

Rosévin

Rosévin är en egen vinkategori. Det är ett allt från mycket ljust rosa vin till ett lätt rött vin. Det ligger hos producenten att avgöra om det är vitt, rosé eller rött vin. Det finns fler metoder a..

Läs mer
Blush Pink Riesling – somrig nyhet för roséäls..

Blush Pink Riesling – somrig nyhet för roséäls..

Lundén Blush Pink Riesling är en efterlängtad nyhet för roséälskare. Vinet kommer med elegansen från riesling – i en läckert rosa skrud med en somrig doft av hallon och smultron. Bakom vinet ligger ..

Läs mer
3 goda Zinfandelvin värda att prova

3 goda Zinfandelvin värda att prova

Låt oss berätta lite mer om den mångsidiga druvan Zinfandel som ger allt ifrån smakrika och alkoholstarka rödviner till svala och lätta rosé. Vi passar även på att ge våra tre bästa tips på Zinfande..

Läs mer
Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Trenden är tydlig. Allt fler svenskar vill njuta av alkoholfritt vin – och drycken får gärna vara i miljövänlig förpackning. – Därför är det är fantastiskt att vi får vara först i Sverige med ..

Läs mer
Spännande rosé-nyheterna – från tre världsdela..

Spännande rosé-nyheterna – från tre världsdela..

Allt mer älskat, allt fler att välja på. Nya roséviner kommer i en strid ström till Systembolaget inför sommaren. Vinguiden tipsar om fyra spännande nyheter, från tre olika världsdelar. Picknickkorg..

Läs mer
Sommarens nya rosé – på burk

Sommarens nya rosé – på burk

Vad sägs om att dricka rosé ur aluminuimburk i sommar? Vinproducenten Dark Horse ligger bakom det annorlunda tillskottet till svenskarnas roséutbud. – Den friska aromen gör att vinet passar fint att..

Läs mer