HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

#Mändrickerrosé

Våren 2019 är inget undantag: när termometern stiger förvandlas vi vanliga medelålders män till altankillar: med urtvättade shorts och t-shirt med tryck. Praktiskt – ja. Stiligt – knappast.

Själv har jag sedan jag läste Anton Tjechovs Körsbärsträdgården fullständigt kantrat över till en hopplös längtan efter ljusa linnekostymer och hattar av halm. Där får gärna finnas en cigarill, krinolin och vita parasoll. Solen skiner jämt och huset är alldeles för stort. Familjen är på väg att ruinera sig på dyra nöjen och ungdomarna vill bara ägna sig åt lek. Ungefär som i en roman av Tjechov.

Jag har redan beställt måttsydd och alldeles för dyr linnekostym, och bunkrat upp i vinkylen med fyra riktigt bra roséviner som ska räcka hela sommaren och täcka stora geografiska områden: Argentina, Italien och så Frankrike.

Nu ska bara skapas stämning av frasande kjolar och barn som fångar fjärilar med hov. En hund som nosar i skuggan, och någon äldre man (kan vara jag) som sover middag i skuggan under ett vitt parasoll, med en bok – av Tjechov.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry
Astoria Rosé Spumante Extra Dry
Elegant och torrt. Med smak av hallon, citrus och mandel. Fin fyllighet. Välbalanserade syran och torr avslutning – precis som det ska vara.

750 ml - 11% - Sockerhalt 1.5 g per 100 ml
89 kr

Susana Balbo Signature Rosé
2018
Susana Balbo Signature Rosé
Välbalanserad, fräsch och snygg. Ungefär som de flesta vill att en partner ska vara. Härliga toner av röda bär, mineral och vita blommor. Med smak av solmogna jordgubbar och saftiga körsbär. Lång och elegant finish.

Druva: Malbec, Pinot Noir

750 ml - 13.00% - Sockerhalt 6 g/l
149.00 kr

Rock angel Château d'Esclans
2017
Rock angel Château d'Esclans
Hela sommaren och långt in i hösten. Fantastiskt rosévin med inslag av smultron, röda bär och enbär. Det finns eld i paletten – och en lätt pepprig eftersmak.

Druvor: Grenache, Rolle

750 ml - 14.00% -
299.00 kr

JP Chenet Rosé
2018
JP Chenet Rosé
Kraftfull, balanserad och inte för söt. Sinnebilden av en man anno 2019. Det här rosévinet kan avnjutas som det är eller att kombinera till en mängd olika maträtter, till exempel grillat, skinka och sallader. Tidningen Allt om Vin gav betyget BÄSTA KÖP.

Druvor: Grenache, Rolle

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 5 g/l
49 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Pitt och Jolie slåss om vingården Miraval

Pitt och Jolie slåss om vingården Miraval

Deras Miraval-viner hyllas och får höga betyg i hela världen. Och de har kunnat enas om delad vårdnad för barnen efter skilsmässan. Men vingården Chäteau Miraval, värd över en miljard miljoner, bråk..

Läs mer
Rosévin i storslagen miljö

Rosévin i storslagen miljö

Det rosa vinet har idag fått en helt annan prägel. Borta är masskonsumtion (nåja) och fram träder en del mycket spännande viner av hög kvalitet. Det är Provence som återigen sätter trenden. Egendome..

Läs mer
David Beckhams nya passion: rosévin

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare ..

Läs mer
Sommarens nya rosé – på burk

Sommarens nya rosé – på burk

Vad sägs om att dricka rosé ur aluminuimburk i sommar? Vinproducenten Dark Horse ligger bakom det annorlunda tillskottet till svenskarnas roséutbud. – Den friska aromen gör att vinet passar fint att..

Läs mer
Rosévinet som inspirerats av musik

Rosévinet som inspirerats av musik

Kan man jämföra vin med musik? Jo, om man är en gammal manager för rockband som blivit vinmakare. – Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar vinet Band of Roses Rosé en färgst..

Läs mer
Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Är du också trött på att svenska b-kändisar släpper viner? Superstjärnorna Brad Pitts och Angelina Jolies rosévin Studio by Miraval Rosé hyllas av testarna. Men vill du dricka Bon Jovis vin får du å..

Läs mer