HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Påskens läckraste Prosecco-drink

Prosecco + Nutella = sant. Här är påskens läckraste drink.

Enkel och snabb att förbereda – här är drinken som kombinerar de härliga smakerna av Prosecco och Nutella i påsk. Den här drinken blir riktigt nötig och god med Nutella och hasselnötslikör tillsammans. Den kommer garanterat att göra succé hos de godissugna i påsk. Blir extra gott med den fräscha smaken av Prosecco, men det går fint med cava också.

Prosecco- och hasselnötsdrink

4 drinkar

4 msk Nutella
8 cl hasselnötslikör (Frangelico) – kall
En halv flaska Prosecco – kall
14 tsk limefruktsaft
Krossad is
Några myntablad på varje drink

Gör så här:
1. Häll den krossade isen, Nutella, limesaft och hasselnötslikör i en shaker och blanda väl, du kan också använda en mixer och tillsätta isen efteråt.

2. Dela upp blandningen i fyra cocktailglass och toppa sedan upp med en knapp deciliter Prosecco varje glas. Servera med några myntablad och njut.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

5 italienska drinkar du lätt kan göra hemma

5 italienska drinkar du lätt kan göra hemma

Värme, sol och klassiska italienska drinkar. Varsågod, här får du inspiration inför helgen med recept på några fantastiska drinkar, som skapats i proseccons hemland. För visst kräver några drinkar i..

Läs mer
5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Temperaturen stiger och sommaren är äntligen här. Då kan det vara dags att kyla ner dig med en kall kaffedrink, eller Cold Brew som det kallas i USA. Låt dig inspireras av fem läskande kaffedrinkar,..

Läs mer
3 vintips till Påsk

3 vintips till Påsk

Påsk är den stora högtiden i många katolska länder. Julen är en snabb historia innan nyår, midsommar är en typisk svensk grej. Men Påsk – då är det allvar. Men är den god, glad eller just allv..

Läs mer
Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Här är nya trenden som fullkomligt exploderat i Sverige. Hard seltzer tycks vara drycken på allas läppar i sommar. Men vad är det egentligen? Vinguiden reder ut historien bakom den nya uppfriskande ..

Läs mer
4 goda juldrinkar du bara måste prova

4 goda juldrinkar du bara måste prova

Dags att skaka en juldrink! Till julen ligger mycket fokus på snaps och glögg, men det finns även massor av spännande juldrinkar att njuta av. Här har vi valt ut fyra juliga drinkar som passar utmär..

Läs mer