HEM

Aktuellt

Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Plötsligt inser du att dina gäster är på väg och du har glömt att fundera på vilken välkomstdrink du ska bjuda på. Då passar det utmärkt med en Gibson’s Hugo Cocktail. Den är enkelt att göra, vacker att titta på och framför allt har den en frisk och härlig smak!

På många sätt liknar Gibson’s Hugo Cocktail en Aperol spritz, men med fräscha toner av fläder och mynta. För att verkligen sätta pricken över i bör du dessutom använda en autentisk London Dry Gin, destillerad i England.

Vi rekommenderar därför Gibson’s London Dry Gin som vunnit flera internationella priser, däribland guldmedalj i ISC och Gin Masters 2017 samt silvermedalj i World Gin Awards 2022.

Så här gör du din Gibson’s Hugo Cocktail

Ingredienser:
2 cl Gibson’s London Dry Gin
2 cl Marie Brizard Elderflower (går även att använda St. Germain)
12 cl Prosecco
5 cl Sodavatten
5-6 Myntablad
Is
1 Limeklyfta och 1 myntakvist till garnering

Tillredning:
1. Slå myntabladen mellan handflatorna för att locka fram aromerna och lägg sedan bladen i botten på ett stort vinglas.
2. Fyll på med Gibson’s London Dry Gin och fläderlikören. Låt stå och dra 1-2 minuter.
3. Fyll upp glaset med is och häll sedan på Prosecco. Toppa med sodavatten och rör om försiktigt. Precis när gästerna kommer garnerar du med en limeklyfta och en myntakvist.

Hitta din perfekta smakkombination

För dig som vill experimentera med smakerna har Gibson’s flera olika smakvarianter. Vad sägs till exempel om Gibson’s Pink med toner av jordgubbar och rosor, eller Gibson’s Blood Orange med de friska och bittra tonerna av blodapelsin. Testa själv och hitta din favorit!

Gibson's London Dry Gin
Gibson's London Dry Gin
Kryddig smak med inslag av citron, enbär, koriander och örter. Passar mycket bra att använda som drinkingrediens i en Gibson’s Hugo Cocktail.
700 ml - 37.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
214 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Den folkkära stjärnkocken Tareq Taylor har skrivit flera kokböcker med sina specialiteter. Matprofilen har även lanserat en egen gin, som smaksatts med myskmadra. Nu lanserar han även ett vitt vin p..

Läs mer
4 goda juldrinkar du bara måste prova

4 goda juldrinkar du bara måste prova

Dags att skaka en juldrink! Till julen ligger mycket fokus på snaps och glögg, men det finns även massor av spännande juldrinkar att njuta av. Här har vi valt ut fyra juliga drinkar som passar utmär..

Läs mer
Hetaste trenden i sommar: Lila drinkar

Hetaste trenden i sommar: Lila drinkar

För ett tag sen skrev vi på Vinguiden om de 10 mest sålda drinkarna, som till stor del var riktiga klassiker.  Vill du uppdatera drinklistan med det trendigaste just nu ska du satsa på lila – ..

Läs mer
Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Vi bara älskar grapefrukt. Denna vackra, färgglada citrusfrukt som är söt, sur och bitter – ja, allt på en och samma gång. Nu när det är högsäsong för citrusfrukter vill vi passa på att slå ett slag..

Läs mer
5 italienska drinkar du lätt kan göra hemma

5 italienska drinkar du lätt kan göra hemma

Värme, sol och klassiska italienska drinkar. Varsågod, här får du inspiration inför helgen med recept på några fantastiska drinkar, som skapats i proseccons hemland. För visst kräver några drinkar i..

Läs mer
Guldregn över svenska Hernö Gin

Guldregn över svenska Hernö Gin

Vilket guldregn över Hernö Gin! 17 vunna guldmedaljer på två månader – nu senast två guld i prestigefyllda IWSC. – Den här tävlingen är den mest prestigefulla i branschen. Jag känner stor ödmjukhet ..

Läs mer