HEM

Aktuellt

Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Plötsligt inser du att dina gäster är på väg och du har glömt att fundera på vilken välkomstdrink du ska bjuda på. Då passar det utmärkt med en Gibson’s Hugo Cocktail. Den är enkelt att göra, vacker att titta på och framför allt har den en frisk och härlig smak!

På många sätt liknar Gibson’s Hugo Cocktail en Aperol spritz, men med fräscha toner av fläder och mynta. För att verkligen sätta pricken över i bör du dessutom använda en autentisk London Dry Gin, destillerad i England.

Vi rekommenderar därför Gibson’s London Dry Gin som vunnit flera internationella priser, däribland guldmedalj i ISC och Gin Masters 2017 samt silvermedalj i World Gin Awards 2022.

Så här gör du din Gibson’s Hugo Cocktail

Ingredienser:
2 cl Gibson’s London Dry Gin
2 cl Marie Brizard Elderflower (går även att använda St. Germain)
12 cl Prosecco
5 cl Sodavatten
5-6 Myntablad
Is
1 Limeklyfta och 1 myntakvist till garnering

Tillredning:
1. Slå myntabladen mellan handflatorna för att locka fram aromerna och lägg sedan bladen i botten på ett stort vinglas.
2. Fyll på med Gibson’s London Dry Gin och fläderlikören. Låt stå och dra 1-2 minuter.
3. Fyll upp glaset med is och häll sedan på Prosecco. Toppa med sodavatten och rör om försiktigt. Precis när gästerna kommer garnerar du med en limeklyfta och en myntakvist.

Hitta din perfekta smakkombination

För dig som vill experimentera med smakerna har Gibson’s flera olika smakvarianter. Vad sägs till exempel om Gibson’s Pink med toner av jordgubbar och rosor, eller Gibson’s Blood Orange med de friska och bittra tonerna av blodapelsin. Testa själv och hitta din favorit!

Gibson's London Dry Gin
Gibson's London Dry Gin
Kryddig smak med inslag av citron, enbär, koriander och örter. Passar mycket bra att använda som drinkingrediens i en Gibson’s Hugo Cocktail.
700 ml - 37.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
216 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Veckans drink: Bombay Sapphire

Veckans drink: Bombay Sapphire

Bombay Sapphire Premier cru murcian lemon – en ny premiumgin skapad som en hyllning till Murcia-regionen i Spanien och de fantastiska citrusfrukter som produceras där, samtidigt som den kastar ljus ..

Läs mer
Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Så gör du Hannah Graafs nya Aurora-drink

Nu kommer Hannah Graaf och Daniel Paris med sina egna drinkar hos Vau De Vill. Dessutom har stjärnkocken Erik Videgård komponerat en passande meny till drinkarna. Nu kan du dricka dem var du vill &#..

Läs mer
Hernö gin – Europas mest prisbelönade destille..

Hernö gin – Europas mest prisbelönade destille..

Solen gassar då vi kör längst slingrande skogsvägar till den lilla byn Dala i Härnösand där vi finner Europas mest prisbelönta gindestilleri. Härnö Gin´s historia startade 2011 när Jon Hillgren åt..

Läs mer
Succéaperitifen som fyller 100 år i dagarna

Succéaperitifen som fyller 100 år i dagarna

Aperol firar 100-årsjubileum i år. Och den italienska drinken är mer populär än någonsin i Sverige. – Vi växte med 74 procent senaste året, säger Hugo Simberg, produktchef för Aperol. Aperol Spritz ..

Läs mer
Sommarens galnaste vindrink

Sommarens galnaste vindrink

Här är sommarens galnaste vindrink – men gud så festligt god! Kalimotxo är rött vin blandat med Coca-Cola och eventuellt lite extra kryddor.  Smaken påminner varken om vin eller Coca-Cola R..

Läs mer
Gin & Tonic – elegant drink med egen dag

Gin & Tonic – elegant drink med egen dag

Visste du att den klassiska drinken Gin & Tonic har en alldeles egen temadag i Sverige? Svenska Gin & Tonic-dagen infaller den 20 april och firas av alla ginfantaster. Men hur kom dagen till..

Läs mer