HEM

Aktuellt

Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Plötsligt inser du att dina gäster är på väg och du har glömt att fundera på vilken välkomstdrink du ska bjuda på. Då passar det utmärkt med en Gibson’s Hugo Cocktail. Den är enkelt att göra, vacker att titta på och framför allt har den en frisk och härlig smak!

På många sätt liknar Gibson’s Hugo Cocktail en Aperol spritz, men med fräscha toner av fläder och mynta. För att verkligen sätta pricken över i bör du dessutom använda en autentisk London Dry Gin, destillerad i England.

Vi rekommenderar därför Gibson’s London Dry Gin som vunnit flera internationella priser, däribland guldmedalj i ISC och Gin Masters 2017 samt silvermedalj i World Gin Awards 2022.

Så här gör du din Gibson’s Hugo Cocktail

Ingredienser:
2 cl Gibson’s London Dry Gin
2 cl Marie Brizard Elderflower (går även att använda St. Germain)
12 cl Prosecco
5 cl Sodavatten
5-6 Myntablad
Is
1 Limeklyfta och 1 myntakvist till garnering

Tillredning:
1. Slå myntabladen mellan handflatorna för att locka fram aromerna och lägg sedan bladen i botten på ett stort vinglas.
2. Fyll på med Gibson’s London Dry Gin och fläderlikören. Låt stå och dra 1-2 minuter.
3. Fyll upp glaset med is och häll sedan på Prosecco. Toppa med sodavatten och rör om försiktigt. Precis när gästerna kommer garnerar du med en limeklyfta och en myntakvist.

Hitta din perfekta smakkombination

För dig som vill experimentera med smakerna har Gibson’s flera olika smakvarianter. Vad sägs till exempel om Gibson’s Pink med toner av jordgubbar och rosor, eller Gibson’s Blood Orange med de friska och bittra tonerna av blodapelsin. Testa själv och hitta din favorit!

Gibson's London Dry Gin
Gibson's London Dry Gin
Kryddig smak med inslag av citron, enbär, koriander och örter. Passar mycket bra att använda som drinkingrediens i en Gibson’s Hugo Cocktail.
700 ml - 37.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
214 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer
Här är nya svenska drycken: Gin & tonic-snapsen

Här är nya svenska drycken: Gin & tonic-snapsen

Vad händer om man mixar en gin & tonic med snaps? Man får en helt ny svensk produkt! Nu kommer företaget Swedish Tonic med den spännande blandningen lagom till sommaren. – Vi har skapat vår tol..

Läs mer
”Spriten tar inte död på coronaviruset”

”Spriten tar inte död på coronaviruset”

Vodka, whisky och gin fungerar inte som handsprit. Systembolaget går nu ut och informerar kunderna om att deras starkvaror inte tar död på coronaviruset. – Den har inte tillräckligt hög alkoholhalt ..

Läs mer
Hernö gin – Europas mest prisbelönade destille..

Hernö gin – Europas mest prisbelönade destille..

Solen gassar då vi kör längst slingrande skogsvägar till den lilla byn Dala i Härnösand där vi finner Europas mest prisbelönta gindestilleri. Härnö Gin´s historia startade 2011 när Jon Hillgren åt..

Läs mer
Veckans drink: ELIN blåbär & svarta vinbär

Veckans drink: ELIN blåbär & svarta vinbär

Undrar du hur skogens friskhet och solens sötma smakar? Då ska du prova cidern Elin Blåbär & Svarta Vinbär. Denna svenskproducerade cider passar utmärkt både som sällskapsdryck och till blåbärs..

Läs mer
Våga prova nya varianter av klassikern GT

Våga prova nya varianter av klassikern GT

Gin och tonic – eller bara GT – är en av Sveriges populäraste drinkar. Men känslan av en GT kan variera mycket beroende på vilken gin och tonic du väljer att kombinera. Tack vare nya gin..

Läs mer