HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Ölorientering – nya ”sporten” som gör succé

Ölorientering har vuxit till en jättesuccé i Stockholm. Över 600 personer i 74 lag tävlar i 20 olika grenar.
– Det är ett otroligt intresse. Folk gillar att göra saker tillsammans och dricka någon öl, säger grundaren Kenth Lindgren.

Från att ha varit en liten undergroundaktivitet har ölorienteringen i Stockholm vuxit till ett jätteevent. I år deltog över 600 personer från 74 lag, och redan nu är 83 lag och 685 personer anmälda till nästa år. Dessutom har tävlingen spridit sig till Göteborg där 14 lag redan ställer upp.

Egentligen är det ingen riktig orientering, även om det handlar om hela 20 stationer med tävlingar som kan vara nog så kluriga att hitta om man tagit någon öl. Enda likheten är att deltagarna får en karta.
– I grunden är det kombinationen av att umgås och göra saker tillsammans samtidigt som man kan ta en öl i pubmiljö som har gjort det så populärt, säger Kenth Lindgren på Kenth Event som arrangerar succétävlingen.

Deltagarna startar på någon eller några pubar och ska sedan tävla i 20 delmoment efter en karta så att man vet vart man ska ta vägen. Deltagarna vet inte i förväg vad som ska hända, men det är i regel 10 praktiska moment och 10 teoretiska.
– En av de mest uppskattade och återkommande grenarna är spottning av geléråtta. Vi har även satt det inofficiella världsrekordet 10,5 meter. Lagen tävlar också i bästa kostym.

Aktiviteterna är hemliga innan varje upplaga av tävlingen, men exempel på saker som förekommit är meete, bowling, biljard. Dessutom brukar hela härligheten avslutas med en stor musikquiz på en nattklubb.
– Jag har varit orolig att det ska spåra ur med fylla, elände och slagsmål, men alla som är med har hittills skött sig superbra. Många är vana att kunna ta några öl utan att spåra ur, säger Kenth Lindgren.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Skicka hälsning med flaskpost – ”perfekt..

Skicka hälsning med flaskpost – ”perfekt..

Nu har du chansen att skicka flaskpost till någon du tycker om. – Det är fortfarande många som inte haft möjligheten att träffa släkt och vänner på länge. Vi tycker flaskpost är ett ypperligt tillfä..

Läs mer
Trots namnet – Coronavinet kan vara värt att prova

Trots namnet – Coronavinet kan vara värt att prova

Ölmärket Corona har tappat försäljning under viruskrisen – och fått kritik för sin reklamkampanj. Men det finns även en vinsort som har råkat ut för namnkrock med den grasserande pandemin. Torres Co..

Läs mer
Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

En fårskalle, häxkittel, raket-öl från Kiruna eller tysk pilsner? Det är bara några av alla ölsorter som nu släpps på Systembolaget. Mikrobryggerier har varit trendigt i ganska många år och det finn..

Läs mer
Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier ..

Läs mer
112 nya svenska ölsorter – dags för ölprovning..

112 nya svenska ölsorter – dags för ölprovning..

Lust att upptäcka nya saker på semestern? Då kan en ölprovning med nya spännande svenska ölsorter passa perfekt. I veckan släpptes 112 nya svenska ölsorter på Systembolaget. Skördeöl, Lovefever elle..

Läs mer
Fyra spännande öl-gäster på Systembolaget

Fyra spännande öl-gäster på Systembolaget

Hallå, alla finsmakare av öl. Nu har ni några fantasifulla och spännande sorter att välja bland. Eller vad sägs om ett estniskt öl skapat av en skotte, en stout som lagrats på bourbonfat, en dubbel-..

Läs mer