HEM

Aktuellt

Ölorientering – nya ”sporten” som gör succé

Ölorientering har vuxit till en jättesuccé i Stockholm. Över 600 personer i 74 lag tävlar i 20 olika grenar.
– Det är ett otroligt intresse. Folk gillar att göra saker tillsammans och dricka någon öl, säger grundaren Kenth Lindgren.

Från att ha varit en liten undergroundaktivitet har ölorienteringen i Stockholm vuxit till ett jätteevent. I år deltog över 600 personer från 74 lag, och redan nu är 83 lag och 685 personer anmälda till nästa år. Dessutom har tävlingen spridit sig till Göteborg där 14 lag redan ställer upp.

Egentligen är det ingen riktig orientering, även om det handlar om hela 20 stationer med tävlingar som kan vara nog så kluriga att hitta om man tagit någon öl. Enda likheten är att deltagarna får en karta.
– I grunden är det kombinationen av att umgås och göra saker tillsammans samtidigt som man kan ta en öl i pubmiljö som har gjort det så populärt, säger Kenth Lindgren på Kenth Event som arrangerar succétävlingen.

Deltagarna startar på någon eller några pubar och ska sedan tävla i 20 delmoment efter en karta så att man vet vart man ska ta vägen. Deltagarna vet inte i förväg vad som ska hända, men det är i regel 10 praktiska moment och 10 teoretiska.
– En av de mest uppskattade och återkommande grenarna är spottning av geléråtta. Vi har även satt det inofficiella världsrekordet 10,5 meter. Lagen tävlar också i bästa kostym.

Aktiviteterna är hemliga innan varje upplaga av tävlingen, men exempel på saker som förekommit är meete, bowling, biljard. Dessutom brukar hela härligheten avslutas med en stor musikquiz på en nattklubb.
– Jag har varit orolig att det ska spåra ur med fylla, elände och slagsmål, men alla som är med har hittills skött sig superbra. Många är vana att kunna ta några öl utan att spåra ur, säger Kenth Lindgren.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Vi bara älskar grapefrukt. Denna vackra, färgglada citrusfrukt som är söt, sur och bitter – ja, allt på en och samma gång. Nu när det är högsäsong för citrusfrukter vill vi passa på att slå ett slag..

Läs mer
Fyra spännande öl-gäster på Systembolaget

Fyra spännande öl-gäster på Systembolaget

Hallå, alla finsmakare av öl. Nu har ni några fantasifulla och spännande sorter att välja bland. Eller vad sägs om ett estniskt öl skapat av en skotte, en stout som lagrats på bourbonfat, en dubbel-..

Läs mer
Fira mörka ölen på stoutdagen

Fira mörka ölen på stoutdagen

Liksom dagarna blir ölen mörkare med årstiden. Och idag, den 5 november, är det passande nog den internationella stoutdagen. Vi höjer därför ett glas riktigt mörk stout! Nu firas det inte stoutdagen..

Läs mer
Halloweenöl – vi listar hela 8 öl att njuta av i hös..

Halloweenöl – vi listar hela 8 öl att njuta av i hös..

Vi har listat åtta spännande halloweenöl för dig att välja och vraka bland. Halloween närmar sig och är ett minst sagt välkommet tema i denna mörkrets årstid. Förutom bus, kalla vindar och skräckfil..

Läs mer
Här är dryckerna som gör studentmottagningen

Här är dryckerna som gör studentmottagningen

Stunden är kommen – äntligen dags för studentmottagning. I dessa dagar är det många som är nervösa men på samma gång lika uppfyllda av sprudlande glädje över studentexamen 2023. Men vad ska man bjud..

Läs mer
Systembolagets nya satsning: sälja kyld öl

Systembolagets nya satsning: sälja kyld öl

Grattis, alla ölälskare. Snart öppnar Systembolaget upp portarna till sin nya satsning, Ölstudion. Här kommer du att kunna köpa kyld öl. – Dryckerna som kommer kylas är IPA, Hazy IPA och dubbel-IPA,..

Läs mer