HEM

Aktuellt

Dags för ännu ett kändisvin

Sångerskan Jill Johnson är dubbelt aktuell. Först släpper hon egna vinet ”Nashville Stories”. Sedan bär det av på stor sommarturné.
– Det är inte någon hemlighet att USA ligger mig varmt om hjärtat. Nashville Stories kändes därför som ett naturligt steg, säger Jill Johnson.

Jill Johnson är en av våra mest folkkära artister. Hon debuterade redan 1996 och vann Melodifestivalen 1998 med ”Kärleken är”. En av hennes största hits är ”Crazy in Love” som blev fyra i Melodifestivalen 2003.

Nu släpper Jill Johnson sitt första vin, Nashville Stories, som är inspirerat efter hennes många resor till USA. Vinet passar perfekt med BBQ-rätter, som grillade högrevsburgare och lammracks med ugnsrostad sötpotatis, eller på uteplatsen tillsammans med bönchips eller smakrika hårdostar.

– Jag har alltid älskat matlagning och är väldigt intresserad av mat och dryck, och hur dessa två går att kombinera tillsammans. Det är det ju inte heller någon hemlighet att USA ligger mig varmt om hjärtat. Nashville Stories kändes därför som ett naturligt nästa steg efter att jag släppte min första kokbok Country Cooking med Jill i Nashville, säger Jill Johnson.

Vinet kommer från Kalifornien och är blandning av druvorna Petite Sirah, Tannat, Teroldego och Zinfandel vilket ger ett rikt rött vin med mycket karaktär.Med sin bäriga doft och fruktiga smak av björnbär, plommon, och integrerade toner av fat passar det perfekt i sociala sammanhang tillsammans med mat eller ett glas medan man står vid grillen.

Förutom ett nytt vin är Jill Johnson aktuell med en stor sommarturné sommarturné. Hon besöker elva svenska städer med start i Umeå i juli och final i Stockholm i september.

Nashville Stories Jill Johnson Proudly Presents U.S Red Blend
Nashville Stories Jill Johnson Proudly Presents U.S Red Blend
Bärig doft och fruktig smak av björnbär, plommon, och integrerade toner av fat.

Druvor: Petite Sirah, Tannat, Teroldego och Zinfandel

750 ml - 14.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
119 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Jill Johnson: Valde ut  mitt vin tre gånger om

Jill Johnson: Valde ut mitt vin tre gånger om

Sångerskan och programledaren Jill Johnsons vinintresse och engagemang är på blodigt allvar. Hon provsmakade över 60 viner innan hon valde ut sitt röda vin ”Nashville Stories”. Tre gånger om gjorde ..

Läs mer
”Ett vin som känns som att smaka på en solig dag”..

”Ett vin som känns som att smaka på en solig dag”..

Mitt under sitt jubileumsår släpper Jill Johnson det vita vinet Nashville Stories Organic White från Frankrike. Tillsammans med ett team av sommelierer har hon tagit fram ett ekologiskt vin som pass..

Läs mer
Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Svenska folket gillar Jill Johnsons musik – och nu också även hennes vin. I fjol lanserade hon sitt röda vin ”Nashville Stories” och på bara några månader sålde det 29.000 liter på..

Läs mer
Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Lördag den 11 mars är som julafton, åtminstone för vissa. Hur som helst blir Melodifestivalens grande finale roligare när glasen är fyllda med spännande kändisviner. Vi tycker att bubbel passar bäst..

Läs mer
Jill Johnson är Crazy in Prosecco

Jill Johnson är Crazy in Prosecco

Sångerskan Jill Johnson lanserar egen Prosecco. Rödvinet Nashville stories följs upp med Nashville Stories Prosecco Brut. – Det här vinet är en dröm bredvid musiken, säger Jill. Countryartiste..

Läs mer
Jill Johnson – rosé, jubileum och passionen för vin ..

Jill Johnson – rosé, jubileum och passionen för vin ..

Jill Johnson är en av våra mest folkkära artister som under 30 år har underhållit oss med sin rockiga countrymusik. Sedan 2019 har hon även en vinkollektion med namnet Nashville Stories, en hyllning..

Läs mer