HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Svenska folket gillar Jill Johnsons musik – och nu också även hennes vin. I fjol lanserade hon sitt röda vin ”Nashville Stories” och på bara några månader sålde det 29.000 liter på Systembolaget.
– Jag kan verkligen stå för det här vinet, och jag gillar att det har mer än en smak, säger Jill Johnson.

Sångerskan och programledaren Jill Johnsons vinintresse och engagemang är på blodigt allvar. Hon provsmakade över 60 viner innan hon valde ut sitt röda vin ”Nashville Stories”. Tre gånger om gjorde hon blindtester – och valde ut samma vin.

– Det stack verkligen ut, det är väldigt smakrikt med en härlig doft och landar i vanilj, säger hon till Vinguiden.com.

Nashville Stories är ett kaliforniskt, rött vin gjort på fyra druvsorter: Petite Sirah, Tannat, Teroldego och Zinfandel. Enligt beskrivningen är det ett fylligt, rött vin med en varm, generös doft och smak av solmogna bigarråer och björnbär. Vinets inslag av vanilj och smörkola matchar väl det amerikanska kökets smakrepertoar med BBQ chilihetta, rökighet och sötma, grillat i alla former, smakrika, mustiga långkok eller lagrade ostar.

– Jag tycker det passar lika bra till både grillat och grytor som har fått långkoka. Se bara till att det inte är för starkt cajunkryddat, vinet är också lite pepprigt. Jag tror även att det passar jättebra till lammrätterna och kanelkycklingen i min nya kokbok med Medelhavsmat, men det har jag inte hunnit prova ännu, säger Jill Johnson.

Hon är väldigt nöjd med mottagandet vinet har fått, även flera vinkännare har hört av sig och berömt vinet. Och försäljningssiffran från Systembolaget för 2019 visar att även svenska folket har tagit vinet till sina hjärtan. 29.000 liter är klart godkänt för en flaska som kostar 109 kronor.

750 ml - 14.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
109 kr

750 ml - 11% - Sockerhalt 1.0 g per 100 ml
115 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa