HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Ny svensk whisky – från asiatiska fat

Svensk whisky växer! I veckan är det premiär för High Coast Quercus IV Mongolica från Ångermanland. Whiskyn är lagrad på unika asiatiska ekfat.

Quercus IV Mongolica har lagrats på fat gjorda av den asiatiska eken Quercus Mongolica. Den har fått kultstatus i whiskyvärlden och är vida omtyckt i Japan.

– När vi nu buteljerar våra så omtalade mongolica-fat har de utvecklat en whisky med mängder av spännande smaker. Detta är en whisky som är olik tidigare utgåvor från High Coast. Den bjuder på massor av karaktär, kryddor och frukter i en skön förening som vi bara kan sammanfatta med ett ord – fantastisk! uppger High Coast.

Nytillskottet från High Coast sägs ha tydlig fatkaraktär, och stråk av honung och olika frukter. Alkoholhalten är hela 50,8 procent, och whiskyn kan med fördel njutas med lite vatten.

High Coast Distillery är ett av världens nordligast belägna whiskydestillerier. De häftigt växlande årstiderna med mörka, bistra vintrar till långa, varma sommardagar ger unika förutsättningar för att producera whisky.

High Coast Distillery startades för snart tio år sedan Mats och Per de Vahl. Destilleriet finns i en gammal kraftverkslokal invid Ångermanälven.

High Coast Quercus IV Mongolica

High Coast Quercus IV Mongolica 0

Art.nr: 4674 - Pris: 799 kr


Du kanske även vill läsa dessa