HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Mackmyra testar whiskyprovning – online

Mackmyra whisky provar något nyskapande i coronatider: online-provningar.
– Folk behöver whiskyupplevelser trots att de är i karantän i sina hem, säger Magnus Dandanell på Macmyra. Vi har på två veckor ställt om verksamheten digitalt genom att starta online-provningar både i Sverige, Tyskland och Storbritannien i synnerhet

Många företag och verksamheter upplever tuffa tider just nu i spåren av coronaviruset. Alkoholtillverkare är inget undantag, i synnerhet om man levt på att ha provningar och event för större sällskap. Och just när Mackmyra skulle lansera sin nya whisky Mackmyra Grönt Te stängde hela Sverige ner i princip all form av sammankomster. Men skam den som ger sig, tänkte avgående vd:n Magnus Dandanell. Om whiskyälskarna inte kan komma till oss så får vi komma till dom – i hemmet.

– Vi har på två veckor ställt om verksamheten digitalt genom att starta Online-provningar både i Sverige, Tyskland och Storbritannien, säger Magnus Dandanell. Folk behöver whiskyupplevelser trots att de är i karantän i sina hem. Så i kväll kl 18.30 är det premiär för vårt nya Online fredagsevent. Givetvis med biljett och med ålderskontroll för oss svenskar.

Provningarna sker såklart “live” och deltagarna möter någon av Mackmyras ”brand ambassadors” och leds genom märkets välsmakande och prisvinnande whiskies eller gin.

Är du nyfiken på nya smaken Mackmyra Grönt Te, som släpps idag? Det är single malt whisky som slutlagrats på fat mättade med en blandning av utsökta japanska gröna teblad, vilket ger en lätt kryddig och smakrik whisky med fruktig och blommig textur med vanilj, örtiga gröna tetoner och gröna äpplen.

2019 blev Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio invald i den prestigefulla whiskyns Hall of Fame och för att skapa den nya smaken tog hon hjälp av Sveriges enda certifierade terådgivare Yuko Ono (ej att förväxla med Yoko Ono).


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa