HEM

Aktuellt

Ny exklusiv lansering från Mackmyra

Mackmyra Muddus är den första lanseringen i destilleriets nya Small Batch-koncept. Whiskyn som endast finns i 3 017 flaskor har en karaktär typisk för Mackmyra, men är unik i sitt slag. Söta vildhallon möter syrliga hjortron i en härlig kombination, som balanseras upp av djupa ektoner. Smakerna representerar den svenska naturen – lugn och väldoftande men också full av överraskningar och smaker för den som vågar utforska.

Efter ett hårt och långt arbete lyckades man efter nio månader av testande och blandade hitta den rätta balansen man var ute efter för att kunna förverkliga sin vision om den norrländska naturen i flytande form. Smakprofilen kommer från fat som tidigare burit vildhallonvin och hjortronvin.

Även utseendet på Mackmyras flaskor genomgår en transformation mot ett lite mer modernt och exklusivt utseende med nya etiketter samt en ny, lättare och svensktillverkad flaska.

“Den här whiskyn är inspirerad och döpt efter nationalparken med samma namn. En orörd plats där hjortron och vildhallon växer, sida vid sida i det vilda. ”Vi tänkte att kan man kapsla in en del av det unika och vackra från Muddus i en flaska får vi en väldigt spännande whisky,” säger Lii Johnson, Blender Mackmyra Svensk Whisky.

Whiskyn är en blend av följande:
72% hallonvinsfat
50% av hallonvinsfaten har avslutats i romfat
21% nya amerikanska ekfat
7% hjortronvinsfat

Mackmyra Muddus är en begränsad utgåva med 3 017 flaskor och kommer att finnas tillgänglig via Systembolagets beställningssortiment fr.o.m. den 19 april 2023.

Mackmyra Muddus
Mackmyra Muddus
Mjuk och balanserad smak med toner av karamell, mandel, hjortron, vanilj och torkade frukter.
700 ml - 43.7% -
829 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Whisky – vad är det egentligen?

Whisky – vad är det egentligen?

För några år sedan såldes en flaska Macallan 1926 för cirka 18 miljoner kronor. Den skotska singelmalten slog i och med det sitt eget tidigare rekord och kan stolt fortsätta titulera sig som världen..

Läs mer
Nu kan du ropa hem Skogsrå, Troll och Vätte

Nu kan du ropa hem Skogsrå, Troll och Vätte

Nu går årets första dryckesauktion på Bukowskis och Systembolaget av stapeln. Bland 1637 utrop finns flera fantasieggande whiskyflaskor med svenskt ursprung. Vad sägs om Troll, Näcken, Älva, skogsrå..

Läs mer
Groggen – en svensk tradition med brittiska anor

Groggen – en svensk tradition med brittiska anor

Den 21 augusti är det dags för Groggens dag. Att blanda sprit med något annat är en gammal svensk tradition som lett till ikoniska drycker som Vargtass och Kaffekask. När du blandar din grogg är du ..

Läs mer
10 dyraste flaskorna på Systembolaget

10 dyraste flaskorna på Systembolaget

Här är Systembolagets tio dyraste flaskor. En ny whisky sätter rekord och kostar 895 000 kronor. Aldrig tidigare har en så gammal single malt tappats på flaska. En 80 år gammal Glenlivet gör sensati..

Läs mer
Rekordpris för svenska whiskyn

Rekordpris för svenska whiskyn

Den är en få återstående flaskor av Skeppets whisky. När Bukowskis dryckesauktion avslutades i går gick flaskan till en samlare för hisnande 91 000 kronor. Den senaste veckan har det varit budkrig ..

Läs mer
Testa sake och whisky på Japans nationaldag

Testa sake och whisky på Japans nationaldag

Idag den 11/2 är det dags för Japans nationaldag och vad passar då inte bättre än att testa lite sake eller japansk whisky. Båda är drycker som sedan länge cementerat sin plats på den internationell..

Läs mer