HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu kommer exklusiva vinet – i endast 528 flaskor

Handplockade druvor och små partier från ett anrikt vineri på Nya Zeeland. Idag släpps endast 528 flaskor på Systembolaget av Church Road Grand Reserve Chardonnay Vintage 18.

Idag, den 22 november, lanseras Church Road Grand Reserve Chardonnay Vintage 18 i Systembolagets exklusiva sortiment. Men det gäller troligtvis att vara snabb i sin beställning, för vinet kommer i begränsat antal, endast 528 flaskor.

– Church Road Grand Reserve Chardonnay har länge respekterats som ett av Nya Zeelands finaste viner i sin kategori. De produceras endast i exceptionella årgångar där de finaste druvorna handplockas för att skapa bästa möjliga djup och koncentration i smaken. Med det sagt är vi väldigt glada över att kunna presentera denna begränsade upplaga i Sverige säger Anna Westermark, varumärkesansvarig på Pernod Ricard Sweden.

Church Road är en guldfärgad Chardonnay och anses ha en imponerande intensitet från det välrenommerade vinparadiset Hawke’s Bay på Nya Zeeland. Här finns smaker av rostade nötter, rostad brioche, en subtil krämighet och en antydan av lätt rökig efterton. Smaken är kraftig, med elegant struktur och välbalanserad färsk syra.

Vinet tillverkas i små partier – därför har bara 528 flaskor nått Systembolagets hyllor. Church Road är en av de äldsta vinodlingarna på Nya Zeeland och jobbar med traditionell vinproduktionsteknik där rätt textur, struktur och komplexitet är viktigt, samtidigt som den rikliga fruktsmaken skiner igenom.

Artikelnummer: 9620701
Alkoholhalt: 13,5%
Producent: Church Road, Hawke’s Bay
Ursprungsland: Nya Zeeland
Smak: Kraftfull smak av rostade nötter, rostad brioche, en subtil krämighet och en antydan av lätt rökig efterton med välbalanserad syra och friskhet.
Pris: 199 kr

Fakta Church Road

Church Road är beläget på Nya Zeelands norra ö i området Hawke’s Bay. Det tempererade klimatet är varken varmt eller kallt och har flera typer jordmåner.

Sedan starten 1897 har Church Road varit en frontfigur i regionen Hawke’s Bay med en lång rad prisbelönta viner som resultat. Tom McDonald köpte vineriet 1936 och blev på 60-talet den förste att odla Cabernet Sauvignon med ett fantastiskt resultat. Idag är Church Road ett välrenommerat boutiquevineri som gjort sig kända för att göra viner efter ett klassiskt franskt manér.


Du kanske även vill läsa dessa