HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu kommer exklusiva vinet – i endast 528 flaskor

Handplockade druvor och små partier från ett anrikt vineri på Nya Zeeland. Idag släpps endast 528 flaskor på Systembolaget av Church Road Grand Reserve Chardonnay Vintage 18.

Idag, den 22 november, lanseras Church Road Grand Reserve Chardonnay Vintage 18 i Systembolagets exklusiva sortiment. Men det gäller troligtvis att vara snabb i sin beställning, för vinet kommer i begränsat antal, endast 528 flaskor.

– Church Road Grand Reserve Chardonnay har länge respekterats som ett av Nya Zeelands finaste viner i sin kategori. De produceras endast i exceptionella årgångar där de finaste druvorna handplockas för att skapa bästa möjliga djup och koncentration i smaken. Med det sagt är vi väldigt glada över att kunna presentera denna begränsade upplaga i Sverige säger Anna Westermark, varumärkesansvarig på Pernod Ricard Sweden.

Church Road är en guldfärgad Chardonnay och anses ha en imponerande intensitet från det välrenommerade vinparadiset Hawke’s Bay på Nya Zeeland. Här finns smaker av rostade nötter, rostad brioche, en subtil krämighet och en antydan av lätt rökig efterton. Smaken är kraftig, med elegant struktur och välbalanserad färsk syra.

Vinet tillverkas i små partier – därför har bara 528 flaskor nått Systembolagets hyllor. Church Road är en av de äldsta vinodlingarna på Nya Zeeland och jobbar med traditionell vinproduktionsteknik där rätt textur, struktur och komplexitet är viktigt, samtidigt som den rikliga fruktsmaken skiner igenom.

Artikelnummer: 9620701
Alkoholhalt: 13,5%
Producent: Church Road, Hawke’s Bay
Ursprungsland: Nya Zeeland
Smak: Kraftfull smak av rostade nötter, rostad brioche, en subtil krämighet och en antydan av lätt rökig efterton med välbalanserad syra och friskhet.
Pris: 199 kr

Fakta Church Road

Church Road är beläget på Nya Zeelands norra ö i området Hawke’s Bay. Det tempererade klimatet är varken varmt eller kallt och har flera typer jordmåner.

Sedan starten 1897 har Church Road varit en frontfigur i regionen Hawke’s Bay med en lång rad prisbelönta viner som resultat. Tom McDonald köpte vineriet 1936 och blev på 60-talet den förste att odla Cabernet Sauvignon med ett fantastiskt resultat. Idag är Church Road ett välrenommerat boutiquevineri som gjort sig kända för att göra viner efter ett klassiskt franskt manér.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Podd: Chardonnay – druvornas kameleont

Podd: Chardonnay – druvornas kameleont

Michael Anderquim och Johan Franco Cereceda sätter fokus på en av vinvärldens största druvor: Chardonnay.

Läs mer
Chardonnay – en druva med många skepnader

Chardonnay – en druva med många skepnader

Chardonnaydruvan med sitt gröna skal är oerhört populär och bär på en mångsidighet utöver det vanliga. Komplexiteten och den magnifika smakbredden är svårslagen och gör att den har något för alla. D..

Läs mer
Vin med så liten påverkan på naturen som möjligt

Vin med så liten påverkan på naturen som möjligt

Fler och fler svenskar provar naturviner som är gjorda med ursprungliga metoder och utan tillsatser. Efter att ha gjort succé med sitt rödvin har Maison Robert Olivier nu släppt ett vitt naturvin. V..

Läs mer
Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Bubbel, levande ljus, god mat och din kärlek. Det är vad Alla hjärtans dag handlar om. Har du inte hittat en passande flaska att dela med ditt livs kärlek? Lugn, här får du snabbhjälpen av Vinguiden..

Läs mer
Vit succé i rödvinsland

Vit succé i rödvinsland

Rött, rött, rött i Rioja. Eller? Nej, så enkelt har det aldrig varit. Idag har det vita vinet blivit kanske mer populärt än någonsin. Och som grädde på moset uppenbarar sig en fullpoängare efter att..

Läs mer
Smaklös Chardonnay världens mest populära druva

Smaklös Chardonnay världens mest populära druva

Världens mest kända och kanske bästa vitvinsdruva har ingen smak. Ändå odlas den överallt där kvalitetsvin produceras. Och tokhyllas av en enig kritikerkår, i synnerhet vinerna från Bourgogne. Hur ä..

Läs mer