HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu kan du göra drink – med smak av kanelbulle

Nu lanseras den älskade kanelbullen i flytande form. Minttu Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint.
– I år inviger vi det tjugoförsta året av kanelbullens dag genom att välkomna det älskade bakverket i Minttus produktportfölj, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu är den klassiska, starka pepparmintshoten som tillverkats i Åbo sedan 1979 och som varit drinkingrediens åt många finländare och svenskar genom åren. Och liksom Absolut Vodka har Minttu utvecklat nya smaker. För några år sedan kom t ex mintlikören med smak av lakrits, bubbelgum och polkagris. Och lagom till Kanelbullens Dag den 4 oktober kommer en ny smak.

– Som en hyllning till vår mest älskade bulle anammar nu Minttu den svenska fikatraditionen genom att lansera Minttu Cinnamon Bun – en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu Cinnamon Bun är tillverkad i Åbos CO2-neutrala fabrik och har en alkoholhalt på 30 procent till skillnad mot originalets 35 procent. Smaksättningen passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken (se ett recepttips längre ner i texten).

– Kalendern är fylld med dagar tillägnade mat och bakverk, men få orsakar lika mycket ståhej som kanelbullens dag den 4 oktober. Nu finns 200 flaskor av den exklusiva utgåvan Minttu Cinnamon Bun i Systembolagets beställningssortiment, säger Lisa Seifert. Smaksättningen passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken.

Minttu Cinnamon Bun
Minttu Cinnamon Bun
Shot med len smak av kanelbulle och frisk mint.

Passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken.
500 ml - 30% -
194 kr

Tips på en Freakeshake:

  

Minttu Cinnamon Bun Freakshake

50 ml Minttu Cinnamon Bun
50 ml Mjölk
2 skopor vaniljglass
1 skopa is

1. Blanda ingredienserna i en mixer. Häll ned de mixade ingredienserna i ett glas.
2. Tillsätt sedan vispgrädde och garnera med allt gott du kan tänka dig. Varför inte toppa med en kanelbulle dagen till ära?


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Absolut nytt: Vodkan som smakar grapefrukt

Absolut nytt: Vodkan som smakar grapefrukt

Nu kommer en ny medlem i Absolut vodka-samlingen: Absolut Grapefruit. Smakerna är naturligt utvunna och inget tillsatt socker eller artificiella smakämnen återfinns i den nya drycken. – Den senaste ..

Läs mer
Veckans drink: Anée Fine Calvados

Veckans drink: Anée Fine Calvados

Vem kan stå emot en riktigt god Calvados med smak lika stor som Normandie? Calvados Cuvée des Capucins har länge varit en riktig bästsäljare på Systembolaget och vi vågar nog kalla den för avecens a..

Läs mer
Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Fira Kanelbullens dag – med succédrinkar

Äntligen är det kanelbullens dag igen! Lagom till bulldagen kommer succélikören Minttu Cinnamon Bun tillbaka. För dig som vill bulla upp lite extra och bli lite på kanelen har vi det perfekta drinkr..

Läs mer
Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrink..

Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrink..

Vårens och sommarens fräschaste vodkanyhet gör entré. Absolut Watermelon släpps med fruktiga och uppfriskande smaker – perfekt för drinkar. – Smakerna i Absolut Watermelon är naturligt utvunna, säge..

Läs mer
”Spriten tar inte död på coronaviruset”

”Spriten tar inte död på coronaviruset”

Vodka, whisky och gin fungerar inte som handsprit. Systembolaget går nu ut och informerar kunderna om att deras starkvaror inte tar död på coronaviruset. – Den har inte tillräckligt hög alkoholhalt ..

Läs mer
Skotska tequilan du inte får shotta

Skotska tequilan du inte får shotta

Skotsk tequila – det finns väl inte? Jo, nästan, för nu kommer Storywood tequila som är lagrad på single malt-fat. De vill dessutom ändra på uppfattningen att tequila ska drickas som shots med..

Läs mer