HEM

Aktuellt

Nu kan du göra drink – med smak av kanelbulle

Nu lanseras den älskade kanelbullen i flytande form. Minttu Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint.
– I år inviger vi det tjugoförsta året av kanelbullens dag genom att välkomna det älskade bakverket i Minttus produktportfölj, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu är den klassiska, starka pepparmintshoten som tillverkats i Åbo sedan 1979 och som varit drinkingrediens åt många finländare och svenskar genom åren. Och liksom Absolut Vodka har Minttu utvecklat nya smaker. För några år sedan kom t ex mintlikören med smak av lakrits, bubbelgum och polkagris. Och lagom till Kanelbullens Dag den 4 oktober kommer en ny smak.

– Som en hyllning till vår mest älskade bulle anammar nu Minttu den svenska fikatraditionen genom att lansera Minttu Cinnamon Bun – en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu Cinnamon Bun är tillverkad i Åbos CO2-neutrala fabrik och har en alkoholhalt på 30 procent till skillnad mot originalets 35 procent. Smaksättningen passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken (se ett recepttips längre ner i texten).

– Kalendern är fylld med dagar tillägnade mat och bakverk, men få orsakar lika mycket ståhej som kanelbullens dag den 4 oktober. Nu finns 200 flaskor av den exklusiva utgåvan Minttu Cinnamon Bun i Systembolagets beställningssortiment, säger Lisa Seifert. Smaksättningen passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken.

Minttu Cinnamon Bun
Minttu Cinnamon Bun
Shot med len smak av kanelbulle och frisk mint.

Passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken.
500 ml - 30% -
194 kr

Tips på en Freakeshake:

  

Minttu Cinnamon Bun Freakshake

50 ml Minttu Cinnamon Bun
50 ml Mjölk
2 skopor vaniljglass
1 skopa is

1. Blanda ingredienserna i en mixer. Häll ned de mixade ingredienserna i ett glas.
2. Tillsätt sedan vispgrädde och garnera med allt gott du kan tänka dig. Varför inte toppa med en kanelbulle dagen till ära?


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Rom – världens vanligaste drinkingrediens

Rom – världens vanligaste drinkingrediens

Rom är den vanligaste ingrediensen att använda i drinkar. Med tanke på att drycken har större variation i färg och smak än någon annan spritsort är det inte förvånande. Det har även blivit allt vanl..

Läs mer
Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin &..

Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin &..

Kiss släpper en gin som passande nog bär samma namn som bandets klassiska hitlåt från 1974. Kiss Cold Gin passar perfekt för en stark gin och tonic. – Om gin är din grej så är det den här du ska ta...

Läs mer
Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Absolut Vodka blir snart Absolut Papper. Nästa månad ska 2.000 flaskor av återvunnet papper testas. – Vi har kommit långt nu, från koncept till en prototyp som snart ska testas på konsumenter, säger..

Läs mer
Nya trenden: Vi dricker rekordlite starksprit

Nya trenden: Vi dricker rekordlite starksprit

Svenska folket har aldrig druckit så lite starksprit som nu. I stället är det vin i bag-in-box som ökar – och hembrygd öl. – Så långt tillbaka som vi har statistik så har spritkonsumtionen ald..

Läs mer
Fantasifulla nyheter på likörhyllan

Fantasifulla nyheter på likörhyllan

Det har hänt något i likörvärlden! Från att vara stort på 80-talet, till att ha tappat sin glans, är nu likörerna på stark frammarsch igen. På Systembolaget finns numera ett utbud av poppiga likörer..

Läs mer
Veckans drink: Barceló Imperial Porto Cask Rare Blen..

Veckans drink: Barceló Imperial Porto Cask Rare Blen..

En av världens ledande romproducenter lanserar nu en extraordinär rom på den svenska marknaden. Barceló Imperial Porto Cask är ett resultat av det finaste urvalet av Barceló Imperial som mognat till..

Läs mer