HEM

Aktuellt

Nu kan du göra drink – med smak av kanelbulle

Nu lanseras den älskade kanelbullen i flytande form. Minttu Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint.
– I år inviger vi det tjugoförsta året av kanelbullens dag genom att välkomna det älskade bakverket i Minttus produktportfölj, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu är den klassiska, starka pepparmintshoten som tillverkats i Åbo sedan 1979 och som varit drinkingrediens åt många finländare och svenskar genom åren. Och liksom Absolut Vodka har Minttu utvecklat nya smaker. För några år sedan kom t ex mintlikören med smak av lakrits, bubbelgum och polkagris. Och lagom till Kanelbullens Dag den 4 oktober kommer en ny smak.

– Som en hyllning till vår mest älskade bulle anammar nu Minttu den svenska fikatraditionen genom att lansera Minttu Cinnamon Bun – en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu Cinnamon Bun är tillverkad i Åbos CO2-neutrala fabrik och har en alkoholhalt på 30 procent till skillnad mot originalets 35 procent. Smaksättningen passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken (se ett recepttips längre ner i texten).

– Kalendern är fylld med dagar tillägnade mat och bakverk, men få orsakar lika mycket ståhej som kanelbullens dag den 4 oktober. Nu finns 200 flaskor av den exklusiva utgåvan Minttu Cinnamon Bun i Systembolagets beställningssortiment, säger Lisa Seifert. Smaksättningen passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken.

Minttu Cinnamon Bun
Minttu Cinnamon Bun
Shot med len smak av kanelbulle och frisk mint.

Passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken.
500 ml - 30% -
194 kr

Tips på en Freakeshake:

  

Minttu Cinnamon Bun Freakshake

50 ml Minttu Cinnamon Bun
50 ml Mjölk
2 skopor vaniljglass
1 skopa is

1. Blanda ingredienserna i en mixer. Häll ned de mixade ingredienserna i ett glas.
2. Tillsätt sedan vispgrädde och garnera med allt gott du kan tänka dig. Varför inte toppa med en kanelbulle dagen till ära?


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Akvavit – vad är det egentligen?

Akvavit – vad är det egentligen?

Kummin. Sill. Kall potatis. Dill. Små grodorna. Akvavit. Den elegant kryddade spritdrycken som ofta förknippas med smörgåsbord och midsommar är lika populär idag som förr. För att uttrycka det milt ..

Läs mer
Årets snaps till julbordet

Årets snaps till julbordet

Julsnapsen är för många pricken över i:et på julbordet – en liten nubbe förhöjer upplevelsen av julmaten. I år släpps fem speciella julsnapsar på Systembolaget – men storsäljarna kommer från d..

Läs mer
Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Svenskt, ekologiskt och helt hantverksmässigt producerat i en liten röd stuga. Snart lanseras nya First Gin från Sigtuna på Systembolaget. – Vi hittade brännpannan i det övergivna lilla huset och tä..

Läs mer
Finska vodkan – en hyllning till midsommaren

Finska vodkan – en hyllning till midsommaren

Koskenkorva skrudar upp sig med blomster lagom till sommaren. Och smaken på den nya vodkan är annorlunda, med både citrus, blommiga toner och örtighet. – Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är den en hyl..

Läs mer
Brännvin eller vodka – vad är skillnaden?

Brännvin eller vodka – vad är skillnaden?

Brännvin eller vodka – vad är egentligen skillnaden? Vodka kommer ursprungligen från Polen och började framställas redan på 950-talet. Redan då var destilleringskonsten uppfunnen och man tillv..

Läs mer
5 likördrinkar som överraskar – att blanda till helg..

5 likördrinkar som överraskar – att blanda till helg..

Känner du igen likördrinkarna Rosa Pantern och White Russian? Nu är det dags att testa något nytt. Vi ger dig fem recept på överraskande goda likördrinkar du kanske aldrig har hört talas om – men al..

Läs mer