HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu kan du göra drink – med smak av kanelbulle

Nu lanseras den älskade kanelbullen i flytande form. Minttu Cinnamon Bun är en kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint.
– I år inviger vi det tjugoförsta året av kanelbullens dag genom att välkomna det älskade bakverket i Minttus produktportfölj, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu är den klassiska, starka pepparmintshoten som tillverkats i Åbo sedan 1979 och som varit drinkingrediens åt många finländare och svenskar genom åren. Och liksom Absolut Vodka har Minttu utvecklat nya smaker. För några år sedan kom t ex mintlikören med smak av lakrits, bubbelgum och polkagris. Och lagom till Kanelbullens Dag den 4 oktober kommer en ny smak.

– Som en hyllning till vår mest älskade bulle anammar nu Minttu den svenska fikatraditionen genom att lansera Minttu Cinnamon Bun – en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint, säger Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu.

Minttu Cinnamon Bun är tillverkad i Åbos CO2-neutrala fabrik och har en alkoholhalt på 30 procent till skillnad mot originalets 35 procent. Smaksättningen passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken (se ett recepttips längre ner i texten).

– Kalendern är fylld med dagar tillägnade mat och bakverk, men få orsakar lika mycket ståhej som kanelbullens dag den 4 oktober. Nu finns 200 flaskor av den exklusiva utgåvan Minttu Cinnamon Bun i Systembolagets beställningssortiment, säger Lisa Seifert. Smaksättningen passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken.

Minttu Cinnamon Bun

Minttu Cinnamon Bun

Shot med len smak av kanelbulle och frisk mint.

Passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i den omtalade Freakshaken.
Art.nr: 82348 - Pris: 194 kr

Tips på en Freakeshake:

  

Minttu Cinnamon Bun Freakshake

50 ml Minttu Cinnamon Bun
50 ml Mjölk
2 skopor vaniljglass
1 skopa is

1. Blanda ingredienserna i en mixer. Häll ned de mixade ingredienserna i ett glas.
2. Tillsätt sedan vispgrädde och garnera med allt gott du kan tänka dig. Varför inte toppa med en kanelbulle dagen till ära?


Du kanske även vill läsa dessa