HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Absolut nytt: Vodkan som smakar grapefrukt

Nu kommer en ny medlem i Absolut vodka-samlingen: Absolut Grapefruit. Smakerna är naturligt utvunna och inget tillsatt socker eller artificiella smakämnen återfinns i den nya drycken.
– Den senaste dryckestrenden har flyttat oss från relativt söta drycker till allt mer fräscha och bittra smaker, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager på Absolut.

Nu kan du dricka Absolut vodka med grapefruktsmak för första gången. Men du har bara tre månader på dig att testa den nya smaken, för flaskan ligger i Systembolagets tillfälliga sortiment till mitt av november. Hur kan man beskriva Absolut Grapefruit då? Jo, som en distinkt smak av rosa grapefrukt där sött möter bittert. Smakerna är naturligt utvunna och inget tillsatt socker eller artificiella smakämnen återfinns i den nya drycken.

– Den senaste dryckestrenden har flyttat oss från relativt söta drycker till allt mer fräscha och bittra smaker. Hör du till den skara människor som gillar etablerade aperitivos och spritzar, är Absolut Grapefruit ett måste att prova, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager Absolut.

Absolut menar att den nya smaken lämpar sig perfekt för olika drinkar och har därför gjort några passande cocktailrecept som kan vara värda att pröva (du ser tipsen längst ner i artikeln).

– Absolut Grapefruit & Tonic är en garanterat uppfriskande och trevligt alternativ till klassiska aperitifs och The Swedish Paloma är en enkel cocktail är en perfekt kombination med lime. Den fräscha Easy Breezy drinken är en läskande blandning av Absolut Grapefruit och tranbärsjuice, säger Pia Hägglöf.

Tre cocktailtips från Absolut:

The Swedish Paloma

Innehåll:
4 cl Absolut Grapefruit
4 cl Rosa grapefruktjuice
1 cl limejuice
Sodavatten
1 grapefruktklyfta

Gör så här:
1. Fyll en shaker med alla ingredienser utom sodavatten. Lägg i isbitar.
2. Skaka om och häll i ett highball-glas. Saltad kant valfritt. Toppa drinken med sodavatten. Garnera med en grapefruktklyfta.

 

Grapefruit and Tonic

Innehåll:
4 cl Absolut Grapefruit
12 cl Tonic
1 grapefrukt- eller limeklyfta

Gör så här:
1. Häll Absolut Grapefruit och tonic i ett highball-glas fyllt med isbitar och rör om. Garnera med en grapefrukt- eller limeklyfta.

 

Easy Breeze

Innehåll:
4 cl Absolut Grapefruit
4 cl Tranbärsjuice
1 apelsinklyfta

Gör så här:
1. Fyll ett highball-glas med isbitar. Häll över Absolut Grapefruit och tranbärsjuicen. Garnera med apelsinklyfta.


Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa