HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Filmstjärnan Brad Pitts nya vin “Studio” hyllar vinhuset Miravals legendariska musikstudio, där flera världsstjärnor spelat in låtar.

Under åren har Brad och den välkända vinfamiljen Perrin producerat ett flertal prisbelönta viner. Nu kommer deras senaste skapelse som även är en hyllning till vingårdens musikstudio.

År 2008 köpte Brad Pitt och Angelina Jolie vingården Miraval, som har anor från 1300-talet. Vingården producerar förutom vin även olivolja, honung och tryffel.

I det stora gårdskomplexet inreddes på 70-talet en musikstudio där bland annat låtar på Pink Floyd’s album “The Wall” producerats. Förra året meddelade Brad att han, tillsammans med Emmy-vinnaren och musikproducenten Damien Quintard, ska restaurera den legendariske studion till sin forna glans

För att fira detta har Brad Pitt tillsammans med familjen Perrin producerat ett rosévin som fått det passande namnet “Studio”. Vinet är gjort på druvorna Cinsault, Tibouren, Grenache och Rolle.

Vinet har stor doft med hallon, mineraltoner, citrus och örter. Torr och fruktig smak av mogna röda bär och citrusfrukter. Lång mineraldriven eftersmak. Prova gärna till skaldjur, sallader, fiskrätter eller som aperitif. Vinet är gott att dricka nu och vinner inte på lagring.
750 ml - 12.5% -
139 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa