HEM

Aktuellt

Måns Zelmerlöw om sin nya Hola MZ Cava Rosé

Den åttonde februari släpptes det senaste tillskottet i Måns Zelmerlöws vinserie MZ på Systembolaget. Förra året fick vi se en cava och nu kommer hans första rosé-cava. Vi fick en kort intervju med Måns om det senaste vinet och hans eget vinintresse.

Vad kan du berätta om Hola MZ Cava Rosé?
– Vinet är det fjärde i ordningen som jag lanserar, men jag måste medge att det var tal om en rosé-cava redan för ett år sen när vi såg hur väl min vita cava togs emot av vin-Sverige. I höstas var jag nere på besök hos producenten i Spanien och valde ut denna sprudlande rosa dryck. Jag var även med och skördade druvor m.m. Det är en bärig och bubblande superhit, om jag får säga det själv.

Du har redan två olika rödviner och en vit cava på Systembolaget. Hur har de tagits emot?
– Det har varit ett fantastiskt mottagande av alla tre viner som jag lanserat, men allra mest Hola MZ Cava som lanserades i fjol. Den har verkligen blivit en framgångssaga.

Är du själv en vinälskare?
– Ja, jag älskar vin! Mitt verkliga intresse började när jag spenderade mycket tid i Sydafrika samt under mina år i Spanien och Barcelona där jag bodde under en längre tid.

Hur involverad är du i arbetet med att välja ut och ta fram dessa viner?
– Jag har varit väldigt delaktig. Att vara aktiv i det här projektet är viktigt för mig och framförallt är det väldigt kul. Jag är med i allt från att bestämma vilken dryck vi ska satsa på, till val av ursprung, pris, stil, kvalitet, design och val av producent att jobba med.

Finns det ytterligare planer för din vinserie MZ?
– Ja, jag ser det här som ett långsiktigt åtagande och har som vanligt många tankar och idéer framåt.

Vad skulle du säga att denna cava passar bäst till?
–Den passar faktiskt bra till väldigt mycket! Med eller utan mat. Till fisk, skaldjur, chark och till tapas såklart. Tänk vår och sommar med allt gott som passar då helt enkelt.

Berätta om en rolig anekdot kopplat till dina viner
– Efter fjolårets cava-lansering duggade såklart ordvitsarna tätt. Alla frågade mig varför cavan inte hette “Cava Mia”? Haha, ja, den såg man ju komma. Och nu kommer äntligen min ”Cava Mia”, även om den faktiskt inte heter precis så. Men jag både tror och hoppas att den blir en riktig dunderhit.

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Nu lanseras årets mest spännande bubblare, en rosa dröm signerad Måns Zelmerlöw. Hola MZ Cava Rosé, både ekologisk och vegansk, är nästa stjärna att ta plats på vinhimlen. En spansk mousserande rosé som följer upp artistens tre succélanseringar från ifjol.

I Måns rosa nyhet är prestigedruvan pinot noir dominerande med sina 50 procent. Detta backas upp av Trepat och Xarel-lo med 25 procent vardera. Druvorna är liksom de tre tidigare vinerna i MZ Wines-portföljen från Katalonien i norra Spanien.

750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Cava, Champagne eller Prosecco?

Cava, Champagne eller Prosecco?

Alla gillar vi bubbel men inte alla vet skillnaden mellan säg cava, champagne eller den så oerhört populära proseccon. Om vi börjar med länderna så blir det lite som att dela upp bubblet mellan de t..

Läs mer
Måns Zelmerlöw: ”En dröm som går i uppfyllelse”..

Måns Zelmerlöw: ”En dröm som går i uppfyllelse”..

Artisten Måns Zelmerlöw hoppas få en ny hit – med sin egen cava. Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw är torr, frisk och fruktig. – Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag har varit vinintresserad..

Läs mer
Bästa sparkling på Systembolaget

Bästa sparkling på Systembolaget

Bubbel från hela världen. Men inte champagne, cava, crémant eller prosecco. Utan allt det andra. Sparkling, helt enkelt. För här finns att hämta, allt från knastertorrt vitt till sött rött. Och det ..

Läs mer
Fixa bästa snacksen till bubblet – 3 favoriter

Fixa bästa snacksen till bubblet – 3 favoriter

Det är mellotider och dags för snacks och bubbel. Oavsett om du vill slå på stort eller ha ett firande i all enkelhet har vi lösningen för dig. Vi har valt ut en cava, en prosecco och en champagne o..

Läs mer
7 saker många inte visste om cava

7 saker många inte visste om cava

 Cava har blivit mångas favoritbubbel på senare tid. Här är 7 saker du kanske inte visste om det populära mousserande vinet! En flaska cava är rik på både bubblor och kultur. Drycken är så allround ..

Läs mer
Cava hittar eget kvalitetsuttryck

Cava hittar eget kvalitetsuttryck

Konkurrensen är stenhård, mousserande viner kommer nu från hela världen. Och gott är det. Så vad göra för att positionera sig? Jo, i cavaland satsar man på kvalitet. Hög kvalitet. Något var tvunget ..

Läs mer