HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Leif Mannerströms nya: ”Ett suveränt matvin”

Kockarnas kock Leif Mannerström har fått smak för egna viner. Nu lanserar han en ny flaska, naturligtvis från favoritlandet Frankrike.
– Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin. Så här ska en riktigt bra Côtes-du-Rhône dofta och smaka, säger han.

I fjol lanserade mästerkocken Leif Mannerström sitt eget vita vin, Leif Mannerström Sauvignon blanc. Succén var omedelbar då både konsumenter och vinexperter gav vinet höga poäng och idag hittar man det vinet i de flesta butiker i landet. Framgången gav blodad tand – och därför lanserar Leif Mannerström nu den röda uppföljaren Leif Mannerström Côtes-du-Rhône.

Återigen kommer vinet från favoritlandet Frankrike och från den just nu hetaste rödvinsregionen, Côtes-du-Rhône. Dessutom är det från toppårgången 2018. Vinerna kännetecknas av kraft, kryddighet, längd och elegans vilket återspeglas i Leif Mannerströms Côtes-du-Rhône.

– Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin, säger Leif Mannerström. Jag är verkligen nöjd med kvalitén och vinets karaktär. Det är kraftigt och smakrikt med härliga inslag av solmogna mörka bär, kryddor, lakrits och örter med en generös längd. Så här ska en riktigt bra Côtes-du-Rhône dofta och smaka. Därtill är vinet ett suveränt matvin. Helst äter jag en rejäl entrecôte med bearnaise till, men smakrika charkuterier och hårdostar blir även det enormt gott till.

Leif har utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och försvarade sin Guide Michelin stjärna på sin restaurang under ett helt decennium. Att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen underdrift. Det har varit den röda tråden och en självklarhet under hela hans 60-åriga karriär.

Årgången 2018 klassas som den bästa på över 10 år, då en solig och varm höst gav druvorna en perfekt mognad och koncentration där Syrah och Grenache verkligen nådde sin fulla potential med enormt djup och kraft. Leif har sannerligen inte lämnat något åt slumpen i sin jakt på det bästa vinet.

Vinet är tillverkat av handskördade Syrah, Grenache och Mourvèdredruvor från vinrankor med en ålder om imponerande 30 år. Detta i kombinationen med ett lågt skördeuttag ger ett vin av yppersta kvalitet med djup, längd och hög lagringspotential.

750 ml - 14% -
99 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa