HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin till vårens mat

Snart är våren här och vad passar inte bättre under varma och blomsterrika vårkvällar än ett glas välkyld cava? Den folkkäre trädgårdsprofilen och floristen Karl Fredrik Gustafsson lanserar nu sitt tredje vin – den ekologiska cavan Karl Fredrik Cava Organic.

Karl Fredrik Cava Organic är ett veganskt och ekologiskt mousserande vin från Spanien. Det är en helt torr cava producerad på 75 % Macabeo och 25 % Chardonnay. Både den blomsterprydda flaskan i pastellfärger och det bubblande vinet fångar in vårens första blomningstid. Cavan är torr och har smaker av päron, honungsmelon, citrus samt mineral.

Det mousserande vinet passar till fisk och skaldjur, vårlätta sallader eller som sällskapsdryck. Det är ett vin för alla som vill njuta av livets glada stunder. Varför inte prova cavan till en sallad av vitlöksfräst vit sparris, päron, majrova eller rädisor, gröna oliver och Manchegoost!

Mer om Karl Fredrik Gustafsson och hans viner

Tidigare har Karl Fredrik Gustafsson lanserat vinerna Prosecco och Prosecco Rosé. Med Karl Fredrik Cava Organic var målet att skapa en torr, smakrik, ekologisk och vegansk cava. Med den vill han lyfta fram sin kärlek till trädgårdar, blommor och bubblande drycker.

Karl Fredrik Brut Organic Cava
Karl Fredrik Brut Organic Cava
Med dekorativa blommor och med färger i pastell speglar flaskan dess innehåll där den friska och fruktiga smaken framträder tydligt med inslag av päron, honungsmelon, citrus och mineral med en viss brödig karaktär.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
120 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Bubbel, levande ljus, god mat och din kärlek. Det är vad Alla hjärtans dag handlar om. Har du inte hittat en passande flaska att dela med ditt livs kärlek? Lugn, här får du snabbhjälpen av Vinguiden..

Läs mer
Här är Petters nya och spännande vin

Här är Petters nya och spännande vin

Artisten och sommeliern Petter har upptäckt en italiensk hemlighet. Här är hans nya vin – med 100 procent handplockade Barberadruvor från Piemonte. Ska vi börja med den italienska ”hemligheten..

Läs mer
Edward Bloms 5 bästa sommartips

Edward Bloms 5 bästa sommartips

Gastronomen och mathistorikern Edward Bloms egna viner har hittat sina fans som köper dem – år efter år. Och på ett Systembolag i Sverige finns de att köpa direkt från hyllan. Här bjuder Edwar..

Läs mer
Jill Johnson är Crazy in Prosecco

Jill Johnson är Crazy in Prosecco

Sångerskan Jill Johnson lanserar egen Prosecco. Rödvinet Nashville stories följs upp med Nashville Stories Prosecco Brut. – Det här vinet är en dröm bredvid musiken, säger Jill. Countryartiste..

Läs mer
Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters vinvarumärke P.LEX breddar sin kollektion med viner från Piemonte. P.Lex Langhe Bianco lanserades i höstas och sålde slut på några veckor. Årgång 2019 hyllades både av Petters fans ..

Läs mer
Fem bästa cavor just nu

Fem bästa cavor just nu

Det spanska mousserande vinet, cava, återhämtar sig efter prosecco-febern. Och det är inte konstigt då vinerna blir bättre och bättre. Vinguiden tipsar därför om de fem bästa cavorna just nu. Länge ..

Läs mer