HEM

Aktuellt

Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin till vårens mat

Snart är våren här och vad passar inte bättre under varma och blomsterrika vårkvällar än ett glas välkyld cava? Den folkkäre trädgårdsprofilen och floristen Karl Fredrik Gustafsson lanserar nu sitt tredje vin – den ekologiska cavan Karl Fredrik Cava Organic.

Karl Fredrik Cava Organic är ett veganskt och ekologiskt mousserande vin från Spanien. Det är en helt torr cava producerad på 75 % Macabeo och 25 % Chardonnay. Både den blomsterprydda flaskan i pastellfärger och det bubblande vinet fångar in vårens första blomningstid. Cavan är torr och har smaker av päron, honungsmelon, citrus samt mineral.

Det mousserande vinet passar till fisk och skaldjur, vårlätta sallader eller som sällskapsdryck. Det är ett vin för alla som vill njuta av livets glada stunder. Varför inte prova cavan till en sallad av vitlöksfräst vit sparris, päron, majrova eller rädisor, gröna oliver och Manchegoost!

Mer om Karl Fredrik Gustafsson och hans viner

Tidigare har Karl Fredrik Gustafsson lanserat vinerna Prosecco och Prosecco Rosé. Med Karl Fredrik Cava Organic var målet att skapa en torr, smakrik, ekologisk och vegansk cava. Med den vill han lyfta fram sin kärlek till trädgårdar, blommor och bubblande drycker.

Karl Fredrik Brut Organic Cava
Karl Fredrik Brut Organic Cava
Med dekorativa blommor och med färger i pastell speglar flaskan dess innehåll där den friska och fruktiga smaken framträder tydligt med inslag av päron, honungsmelon, citrus och mineral med en viss brödig karaktär.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
129 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

“Rosé är den nya tidens champagne”

“Rosé är den nya tidens champagne”

Rosévin har på senare år tagit stor plats på den internationella vinmarknaden. Detta är mycket tack vare arbetet som den erkände vinmakaren Matthieu Perrin gjort tillsammans med sin affärspartner Br..

Läs mer
Klimatkaos kräver cavakalibrering

Klimatkaos kräver cavakalibrering

Cavan står inför sin viktigaste utmaning, klimatförändringen. För att behålla produktionen innebär det att framför allt standardcavan kommer att se annorlunda ut i framtiden. Detta tack vare en av d..

Läs mer
Här är GW:s nya vin: ”Okomplicerat och vänligt..

Här är GW:s nya vin: ”Okomplicerat och vänligt..

Leif GW Persson trappar upp sin satsning på vin. Nu kan du köpa GW:S LÅDA, som är ett portugisiskt vin gjort på traditionella druvor. – Jag har själv valt det för att jag gillar det och jag sätter g..

Läs mer
Cava hittar sin identitet

Cava hittar sin identitet

Nej, cava är inte en budgetchampagne. Cava är ett mousserande vin från Spanien men där förutsättningarna är helt olika dem i Champagne. Det enda gemensamma är bubblorna. Och kanske ett festligt till..

Läs mer
Jill Johnson – rosé, jubileum och passionen för vin ..

Jill Johnson – rosé, jubileum och passionen för vin ..

Jill Johnson är en av våra mest folkkära artister som under 30 år har underhållit oss med sin rockiga countrymusik. Sedan 2019 har hon även en vinkollektion med namnet Nashville Stories, en hyllning..

Läs mer
Cava får ny spännande kvalitetsklass

Cava får ny spännande kvalitetsklass

Länge var cava ett slags budgetalternativ till champagne. Nu tar det spanska bubbelvinet emellertid ett mycket efterlängtat kliv mot kvalitet med lanseringen av vingårdscavor, det mest intressanta s..

Läs mer