HEM

Aktuellt

Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin till vårens mat

Snart är våren här och vad passar inte bättre under varma och blomsterrika vårkvällar än ett glas välkyld cava? Den folkkäre trädgårdsprofilen och floristen Karl Fredrik Gustafsson lanserar nu sitt tredje vin – den ekologiska cavan Karl Fredrik Cava Organic.

Karl Fredrik Cava Organic är ett veganskt och ekologiskt mousserande vin från Spanien. Det är en helt torr cava producerad på 75 % Macabeo och 25 % Chardonnay. Både den blomsterprydda flaskan i pastellfärger och det bubblande vinet fångar in vårens första blomningstid. Cavan är torr och har smaker av päron, honungsmelon, citrus samt mineral.

Det mousserande vinet passar till fisk och skaldjur, vårlätta sallader eller som sällskapsdryck. Det är ett vin för alla som vill njuta av livets glada stunder. Varför inte prova cavan till en sallad av vitlöksfräst vit sparris, päron, majrova eller rädisor, gröna oliver och Manchegoost!

Mer om Karl Fredrik Gustafsson och hans viner

Tidigare har Karl Fredrik Gustafsson lanserat vinerna Prosecco och Prosecco Rosé. Med Karl Fredrik Cava Organic var målet att skapa en torr, smakrik, ekologisk och vegansk cava. Med den vill han lyfta fram sin kärlek till trädgårdar, blommor och bubblande drycker.

Karl Fredrik Brut Organic Cava
Karl Fredrik Brut Organic Cava
Med dekorativa blommor och med färger i pastell speglar flaskan dess innehåll där den friska och fruktiga smaken framträder tydligt med inslag av päron, honungsmelon, citrus och mineral med en viss brödig karaktär.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
129 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Svenska folket gillar Jill Johnsons musik – och nu också även hennes vin. I fjol lanserade hon sitt röda vin ”Nashville Stories” och på bara några månader sålde det 29.000 liter på..

Läs mer
Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters vinvarumärke P.LEX breddar sin kollektion med viner från Piemonte. P.Lex Langhe Bianco lanserades i höstas och sålde slut på några veckor. Årgång 2019 hyllades både av Petters fans ..

Läs mer
Karl Fredrik om sin nya prosecco: ”Fluffiga bubblor”..

Karl Fredrik om sin nya prosecco: ”Fluffiga bubblor”..

Tv-kända succéfloristen Karl Fredrik på Eklaholm kommer med en egen prosecco. I ett helt år har han jobbat för att hitta de rätta fluffiga bubblorna och den perfekta blommiga smaken. – Det ska bubbl..

Läs mer
Det här är ett riktigt Mannerström-vin

Det här är ett riktigt Mannerström-vin

Sauvignon Blanc på handplockade druvor från Loire – utvalt av Sveriges mest folkkäre gastronom. Kan det blir bättre? – Jag tycker att vi lyckats väl med att få fram ett riktigt läckert vitt vin som ..

Läs mer
Bästa sparkling på Systembolaget

Bästa sparkling på Systembolaget

Bubbel från hela världen. Men inte champagne, cava, crémant eller prosecco. Utan allt det andra. Sparkling, helt enkelt. För här finns att hämta, allt från knastertorrt vitt till sött rött. Och det ..

Läs mer
Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Fira Alla hjärtans dag – med bästa bubblet

Bubbel, levande ljus, god mat och din kärlek. Det är vad Alla hjärtans dag handlar om. Har du inte hittat en passande flaska att dela med ditt livs kärlek? Lugn, här får du snabbhjälpen av Vinguiden..

Läs mer