HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin till vårens mat

Snart är våren här och vad passar inte bättre under varma och blomsterrika vårkvällar än ett glas välkyld cava? Den folkkäre trädgårdsprofilen och floristen Karl Fredrik Gustafsson lanserar nu sitt tredje vin – den ekologiska cavan Karl Fredrik Cava Organic.

Karl Fredrik Cava Organic är ett veganskt och ekologiskt mousserande vin från Spanien. Det är en helt torr cava producerad på 75 % Macabeo och 25 % Chardonnay. Både den blomsterprydda flaskan i pastellfärger och det bubblande vinet fångar in vårens första blomningstid. Cavan är torr och har smaker av päron, honungsmelon, citrus samt mineral.

Det mousserande vinet passar till fisk och skaldjur, vårlätta sallader eller som sällskapsdryck. Det är ett vin för alla som vill njuta av livets glada stunder. Varför inte prova cavan till en sallad av vitlöksfräst vit sparris, päron, majrova eller rädisor, gröna oliver och Manchegoost!

Mer om Karl Fredrik Gustafsson och hans viner

Tidigare har Karl Fredrik Gustafsson lanserat vinerna Prosecco och Prosecco Rosé. Med Karl Fredrik Cava Organic var målet att skapa en torr, smakrik, ekologisk och vegansk cava. Med den vill han lyfta fram sin kärlek till trädgårdar, blommor och bubblande drycker.

Med dekorativa blommor och med färger i pastell speglar flaskan dess innehåll där den friska och fruktiga smaken framträder tydligt med inslag av päron, honungsmelon, citrus och mineral med en viss brödig karaktär.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
99 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa