HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Ibland kan det vara svårt att skilja på vinflaskor. Det fick en stackars kypare på den brittiska restaurangen Hawksmoor bittert erfara häromkvällen.

Under den stressiga kvällen bad en middagsgäst om att få en flaska Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande från 2001, ett riktigt fint vin som kostade 3 500 kronor. Men kyparen råkade ta fel flaska och gästen fick istället dricka en flaska Château Le Pin Pomerol 2001, ett vin för hisnande 55 000 kronor på restaurangens meny.

Misstaget upptäcktes först när gästen gått hem och de ansvariga på restaurangen skickade därför ut en rolig hälsning på Twitter: ”Till gästen som av misstag fick dricka en flaska Château le Pin Pomerol 2001 igår – vi hoppas att du hade en trevlig kväll.” ”Och till vår anställda som av misstag serverade flaskan – ryck upp dig! Alla gör misstag och vi älskar dig ändå.”

Château Le Pin anses vara ett av de bästa Bordeaux-vinerna och en magisk klunk kan beskrivas så här av en expert:
Intressanta inslag av citrus, blommor, choklad, plommon, kryddor, tryffel, fänkål och svart körsbär. Frodig, dekadent och smidig i konsistens – ett fantastiskt vin som har unika aromatiska egenskaper som inget annat vin erbjuder.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Det här dricker du till Thanksgiving

Det här dricker du till Thanksgiving

Kalkon, fyllning och pumpapaj kännetecknas av Thanksgiving som i år firas den 24 november. Men visste du att Thanksgiving kommer från 1500-talets England och då firade man en lyckad skörd. För oss s..

Läs mer
3 vintips till vårens grill

3 vintips till vårens grill

På våren ställer vi fram klockan en timme, och vi ställer fram grillen – den här sommaren som alla andra. Pandemi eller inte. Att grilla på sommaren är en svensk folksport. Jag vågar påstå at..

Läs mer
Guide: Röda rariteter på tillfälligt besök

Guide: Röda rariteter på tillfälligt besök

Ett italienskt vin som producerats bland kringströvande gäss, ett franskt vin där druvorna plockats för hand – eller kanske ett rött från en amerikansk familj? Den 30 juni har du chans att sti..

Läs mer
Otippade vinländer – guldkorn du inte får missa!

Otippade vinländer – guldkorn du inte får missa!

Låt oss prata vinländer. Nu ska du få höra något spännande. Det finns faktiskt en uppsjö av högst otippade länder som verkligen kan det här med vin. Är du redo att tänja lite på gränserna? Låt Frank..

Läs mer
Här är jättemissen i ”Game of Thrones” senaste avsni..

Här är jättemissen i ”Game of Thrones” senaste avsni..

När det firas med öl och vin efter segern i slaget om Winterfell dricker Daenerys kaffe ur en mugg från Starbucks. – Latten som syns i senaste avsnittet var ett misstag. Daenerys hade beställt örtte..

Läs mer
Bordeaux

Bordeaux

Det franska vindistriktet Bordeaux är tveklöst världens mest kända. Med sina rödviner slår området årgång efter årgång världen med häpnad. Men är Bordeaux verkligen också det bästa? Det bästa sättet..

Läs mer