HEM

Aktuellt

Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Ibland kan det vara svårt att skilja på vinflaskor. Det fick en stackars kypare på den brittiska restaurangen Hawksmoor bittert erfara häromkvällen.

Under den stressiga kvällen bad en middagsgäst om att få en flaska Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande från 2001, ett riktigt fint vin som kostade 3 500 kronor. Men kyparen råkade ta fel flaska och gästen fick istället dricka en flaska Château Le Pin Pomerol 2001, ett vin för hisnande 55 000 kronor på restaurangens meny.

Misstaget upptäcktes först när gästen gått hem och de ansvariga på restaurangen skickade därför ut en rolig hälsning på Twitter: ”Till gästen som av misstag fick dricka en flaska Château le Pin Pomerol 2001 igår – vi hoppas att du hade en trevlig kväll.” ”Och till vår anställda som av misstag serverade flaskan – ryck upp dig! Alla gör misstag och vi älskar dig ändå.”

Château Le Pin anses vara ett av de bästa Bordeaux-vinerna och en magisk klunk kan beskrivas så här av en expert:
Intressanta inslag av citrus, blommor, choklad, plommon, kryddor, tryffel, fänkål och svart körsbär. Frodig, dekadent och smidig i konsistens – ett fantastiskt vin som har unika aromatiska egenskaper som inget annat vin erbjuder.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Vin till pizza? Här är våra favoriter just nu

Vin till pizza? Här är våra favoriter just nu

Vad dricker för vin till pizza egentligen? När skålarna tystnat och det nya årets ljus nalkas är det många som längtar efter en god pizza. Däremot söker inte alla efter ett bra vin till pizza just p..

Läs mer
Höstens höjdare: gryta med mustigt vin

Höstens höjdare: gryta med mustigt vin

Temperaturen börjar falla och kvällarna blir mörkare. Det är dags att trösta oss med en härlig gryta och ett glas rött vin. Men tänk på att matcha vinet med grytans smaker. Här är några snabba och e..

Läs mer
Klassisk klassificering fortfarande kontroversiell

Klassisk klassificering fortfarande kontroversiell

Redan 1855 kom klassificeringen över delar av vin från Bordeaux. Än i dag är den kontroversiell, inte minst med tanke på att vinvärlden ser helt annorlunda ut i dag än vad den gjorde då. Eller? Ving..

Läs mer
Fab five i Bordeaux

Fab five i Bordeaux

Fab five kommer i många skepnader. Men när det kommer till vin då är det rött vin som gäller. Och inte ett dugg oväntat, från Bordeaux, väster om inloppet Gironde, världens främsta vinområde. Visst ..

Läs mer
Toscana – där vin och konst möts

Toscana – där vin och konst möts

Italienska Toscana är välkänt för sina vackra vyer, och det är inte svårt att förstå varför många konstnärer kommer från detta område. Det böljande landskapet är dessutom hem till några av världens ..

Läs mer
Äntligen ett Lafite-vin på den svenska marknaden

Äntligen ett Lafite-vin på den svenska marknaden

Många har hört talas om det fantastiska vinhuset Lafite och deras exceptionella Bordeauxviner. Dessa viner har dock endast gått att få tag på genom privatimport eller i utlandet. Längtan är nu över ..

Läs mer