HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Ibland kan det vara svårt att skilja på vinflaskor. Det fick en stackars kypare på den brittiska restaurangen Hawksmoor bittert erfara häromkvällen.

Under den stressiga kvällen bad en middagsgäst om att få en flaska Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande från 2001, ett riktigt fint vin som kostade 3 500 kronor. Men kyparen råkade ta fel flaska och gästen fick istället dricka en flaska Château Le Pin Pomerol 2001, ett vin för hisnande 55 000 kronor på restaurangens meny.

Misstaget upptäcktes först när gästen gått hem och de ansvariga på restaurangen skickade därför ut en rolig hälsning på Twitter: ”Till gästen som av misstag fick dricka en flaska Château le Pin Pomerol 2001 igår – vi hoppas att du hade en trevlig kväll.” ”Och till vår anställda som av misstag serverade flaskan – ryck upp dig! Alla gör misstag och vi älskar dig ändå.”

Château Le Pin anses vara ett av de bästa Bordeaux-vinerna och en magisk klunk kan beskrivas så här av en expert:
Intressanta inslag av citrus, blommor, choklad, plommon, kryddor, tryffel, fänkål och svart körsbär. Frodig, dekadent och smidig i konsistens – ett fantastiskt vin som har unika aromatiska egenskaper som inget annat vin erbjuder.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Supervinet från Kalifornien – nu på Systembola..

Supervinet från Kalifornien – nu på Systembola..

Med sina rötter under den varma kaliforniska solen, grundades den familjeägda vinproducenten J. Lohr för snart 50 år sedan av pionjären Jerry Lohr. Han var farmarpojke från South Dakota och hade kna..

Läs mer
Därför ger vin ökad sexlust

Därför ger vin ökad sexlust

Rödvin ger ökad sexlust, visar italiensk forskning. Det gäller både om du dricker vinet – eller luktar på det. Och det är framför allt kvinnor som får ökad lust av vinets aromer. Här får du ti..

Läs mer
Kan man ha gröna druvor i röda viner?

Kan man ha gröna druvor i röda viner?

Vi tar det från början; röda viner görs av så kallade blå druvor – det verkar självklart på något sett. Vita viner görs från gröna druvor – också självklart. Men, vita viner kan även göras på blå dr..

Läs mer
Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Det var operasångaren Luciano Pavarottis favoritvin och har anor som går till romartiden. Nu har vi svenskar börjat uppskatta det röda bubblande vinet Lambrusco. Dags att prova en flaska på nyår, ka..

Läs mer
Bästa vinerna till höstens matlagning

Bästa vinerna till höstens matlagning

Snart är det höstdagjämning och det börjar bli dags att bjuda vänner och familj på härliga höstgrytor fyllda med mustiga smaker. Givetvis måste höstens mat matchas med bra viner och vi har därför va..

Läs mer
3 vintips till vårens grill

3 vintips till vårens grill

På våren ställer vi fram klockan en timme, och vi ställer fram grillen – den här sommaren som alla andra. Pandemi eller inte. Att grilla på sommaren är en svensk folksport. Jag vågar påstå at..

Läs mer