HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Ibland kan det vara svårt att skilja på vinflaskor. Det fick en stackars kypare på den brittiska restaurangen Hawksmoor bittert erfara häromkvällen.

Under den stressiga kvällen bad en middagsgäst om att få en flaska Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande från 2001, ett riktigt fint vin som kostade 3 500 kronor. Men kyparen råkade ta fel flaska och gästen fick istället dricka en flaska Château Le Pin Pomerol 2001, ett vin för hisnande 55 000 kronor på restaurangens meny.

Misstaget upptäcktes först när gästen gått hem och de ansvariga på restaurangen skickade därför ut en rolig hälsning på Twitter: ”Till gästen som av misstag fick dricka en flaska Château le Pin Pomerol 2001 igår – vi hoppas att du hade en trevlig kväll.” ”Och till vår anställda som av misstag serverade flaskan – ryck upp dig! Alla gör misstag och vi älskar dig ändå.”

Château Le Pin anses vara ett av de bästa Bordeaux-vinerna och en magisk klunk kan beskrivas så här av en expert:
Intressanta inslag av citrus, blommor, choklad, plommon, kryddor, tryffel, fänkål och svart körsbär. Frodig, dekadent och smidig i konsistens – ett fantastiskt vin som har unika aromatiska egenskaper som inget annat vin erbjuder.


Du kanske även vill läsa dessa