HEM

Aktuellt

Vinet avslöjar din personlighet

Ditt val av vin avslöjar din personlighet. Vitvinsälskare är nattugglor som gillar katter. De som gillar rött är morgonpigga hundmänniskor.

Är du mest förtjust i rött eller vitt vin? En ny undersökning med 2000 respondenter som Coravin har gjort visar att valet av vin säger mycket om din personlighet.

De som gillar vitt vin har visat sig vara nattmänniskor i mycket större utsträckning än rödvinsälskare. Vitvinsdrickare gillar också katter i stället för hundar – dessutom lyssnar de ofta på punkmusik. Andra personlighetsdrag som är vanliga är nyfiken, sarkastisk och perfektionistisk.

När det kommer till de som älskar rött vin så är de ofta morgonmänniskor, introverta och gillar hundar. Påfallande många av de som gillar rött vin tycker om jazzmusik.

Rödvinsdrickare ser sig om som vinkännare och anser att det är avtändande att gå på dejt med någon som saknar vinkunskap. De är beredda att spendera betydligt mer pengar på en flaska vin än de som gillar vitt.

Andra personlighetsdrag som är vanliga hos de som gillar rött vin är äventyrlig, ödmjuk och organiserad.

Men två saker förenar både de som gillar rött och vitt vin: De flesta dricker fyra glas vin per vecka, och de gör det helst i hemmet.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Därför ger vin ökad sexlust

Därför ger vin ökad sexlust

Rödvin ger ökad sexlust, visar italiensk forskning. Det gäller både om du dricker vinet – eller luktar på det. Och det är framför allt kvinnor som får ökad lust av vinets aromer. Här får du ti..

Läs mer
Otippade vinländer – guldkorn du inte får missa!

Otippade vinländer – guldkorn du inte får missa!

Låt oss prata vinländer. Nu ska du få höra något spännande. Det finns faktiskt en uppsjö av högst otippade länder som verkligen kan det här med vin. Är du redo att tänja lite på gränserna? Låt Frank..

Läs mer
Fina vita viner till grillat

Fina vita viner till grillat

Att grilla fisk är nästan ännu lite roligare än att grilla kött. För snabbt ska det gå och nu kan man verkligen locka fram fantastiska karaktärer i både mat och dryck. Grejen är att jobba med bryggo..

Läs mer
Kan man ha gröna druvor i röda viner?

Kan man ha gröna druvor i röda viner?

Vi tar det från början; röda viner görs av så kallade blå druvor – det verkar självklart på något sett. Vita viner görs från gröna druvor – också självklart. Men, vita viner kan även göras på blå dr..

Läs mer
Solaris – en druva för nordiskt klimat

Solaris – en druva för nordiskt klimat

Har du hört om Solaris? Kan Sverige bli ett vinland att räkna med i framtiden? Med tanke på den mångsidigt tåliga druvan Solaris går det faktiskt inte helt att räkna bort. Här har vi samlat allt du ..

Läs mer
”Ett vin som känns som att smaka på en solig dag”..

”Ett vin som känns som att smaka på en solig dag”..

Mitt under sitt jubileumsår släpper Jill Johnson det vita vinet Nashville Stories Organic White från Frankrike. Tillsammans med ett team av sommelierer har hon tagit fram ett ekologiskt vin som pass..

Läs mer