HEM

Vinet avslöjar din personlighet

Ditt val av vin avslöjar din personlighet. Vitvinsälskare är nattugglor som gillar katter. De som gillar rött är morgonpigga hundmänniskor.

Är du mest förtjust i rött eller vitt vin? En ny undersökning med 2000 respondenter som Coravin har gjort visar att valet av vin säger mycket om din personlighet.

De som gillar vitt vin har visat sig vara nattmänniskor i mycket större utsträckning än rödvinsälskare. Vitvinsdrickare gillar också katter i stället för hundar – dessutom lyssnar de ofta på punkmusik. Andra personlighetsdrag som är vanliga är nyfiken, sarkastisk och perfektionistisk.

När det kommer till de som älskar rött vin så är de ofta morgonmänniskor, introverta och gillar hundar. Påfallande många av de som gillar rött vin tycker om jazzmusik.

Rödvinsdrickare ser sig om som vinkännare och anser att det är avtändande att gå på dejt med någon som saknar vinkunskap. De är beredda att spendera betydligt mer pengar på en flaska vin än de som gillar vitt.

Andra personlighetsdrag som är vanliga hos de som gillar rött vin är äventyrlig, ödmjuk och organiserad.

Men två saker förenar både de som gillar rött och vitt vin: De flesta dricker fyra glas vin per vecka, och de gör det helst i hemmet.


Du kanske även vill läsa dessa