HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vinet avslöjar din personlighet

Ditt val av vin avslöjar din personlighet. Vitvinsälskare är nattugglor som gillar katter. De som gillar rött är morgonpigga hundmänniskor.

Är du mest förtjust i rött eller vitt vin? En ny undersökning med 2000 respondenter som Coravin har gjort visar att valet av vin säger mycket om din personlighet.

De som gillar vitt vin har visat sig vara nattmänniskor i mycket större utsträckning än rödvinsälskare. Vitvinsdrickare gillar också katter i stället för hundar – dessutom lyssnar de ofta på punkmusik. Andra personlighetsdrag som är vanliga är nyfiken, sarkastisk och perfektionistisk.

När det kommer till de som älskar rött vin så är de ofta morgonmänniskor, introverta och gillar hundar. Påfallande många av de som gillar rött vin tycker om jazzmusik.

Rödvinsdrickare ser sig om som vinkännare och anser att det är avtändande att gå på dejt med någon som saknar vinkunskap. De är beredda att spendera betydligt mer pengar på en flaska vin än de som gillar vitt.

Andra personlighetsdrag som är vanliga hos de som gillar rött vin är äventyrlig, ödmjuk och organiserad.

Men två saker förenar både de som gillar rött och vitt vin: De flesta dricker fyra glas vin per vecka, och de gör det helst i hemmet.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Mest sålda vita vinet

Mest sålda vita vinet

Om det var förutsägbart när det kommer till vår faiblesse för röda viner, är det mer överraskande vad vi föredrar för vita viner. En druva dominerar, men samtidigt kommer vinet på denna druva från o..

Läs mer
Vita klassikern får ny design och nytt namn

Vita klassikern får ny design och nytt namn

François Lurton är känd världen över för sina vita viner av Sauvignon Blanc. Nu kommer hans klassiska Sauvignon Blanc från Bordeaux i nya årgången 2019, med uppdaterad design och nytt namn; Sauvigno..

Läs mer
Supervinet från Kalifornien – nu på Systembola..

Supervinet från Kalifornien – nu på Systembola..

Med sina rötter under den varma kaliforniska solen, grundades den familjeägda vinproducenten J. Lohr för snart 50 år sedan av pionjären Jerry Lohr. Han var farmarpojke från South Dakota och hade kna..

Läs mer
Vilket vin väljer du på Världspastadagen?

Vilket vin väljer du på Världspastadagen?

Världspastadagen firas den 25 oktober varje år och är ett perfekt tillfälle att lägga lite extra energi på vinvalet. Vi hjälper dig hitta rätt kombination och ger dig tipsen du behöver för att lycka..

Läs mer
Vit succé i rödvinsland

Vit succé i rödvinsland

Rött, rött, rött i Rioja. Eller? Nej, så enkelt har det aldrig varit. Idag har det vita vinet blivit kanske mer populärt än någonsin. Och som grädde på moset uppenbarar sig en fullpoängare efter att..

Läs mer
Carl Jan: Rött vin kan hjälpa dig att gå ner

Carl Jan: Rött vin kan hjälpa dig att gå ner

Ett glas rött vin på kvällen kan hjälpa dig att gå ner i vikt, visar ny forskning. Vinoraklet Carl Jan Granqvist bekräftar att forskningen stämmer. – Det stämmer på mitt leverne, dessutom sover jag ..

Läs mer