HEM

Aktuellt

Vinet avslöjar din personlighet

Ditt val av vin avslöjar din personlighet. Vitvinsälskare är nattugglor som gillar katter. De som gillar rött är morgonpigga hundmänniskor.

Är du mest förtjust i rött eller vitt vin? En ny undersökning med 2000 respondenter som Coravin har gjort visar att valet av vin säger mycket om din personlighet.

De som gillar vitt vin har visat sig vara nattmänniskor i mycket större utsträckning än rödvinsälskare. Vitvinsdrickare gillar också katter i stället för hundar – dessutom lyssnar de ofta på punkmusik. Andra personlighetsdrag som är vanliga är nyfiken, sarkastisk och perfektionistisk.

När det kommer till de som älskar rött vin så är de ofta morgonmänniskor, introverta och gillar hundar. Påfallande många av de som gillar rött vin tycker om jazzmusik.

Rödvinsdrickare ser sig om som vinkännare och anser att det är avtändande att gå på dejt med någon som saknar vinkunskap. De är beredda att spendera betydligt mer pengar på en flaska vin än de som gillar vitt.

Andra personlighetsdrag som är vanliga hos de som gillar rött vin är äventyrlig, ödmjuk och organiserad.

Men två saker förenar både de som gillar rött och vitt vin: De flesta dricker fyra glas vin per vecka, och de gör det helst i hemmet.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Sju riktigt bra vita viner från Italien

Sju riktigt bra vita viner från Italien

Vem sa att Italien bara kan göra rött vin? Nej, det vita framstår i sin mångfald som riktigt, riktigt spännande. Vinguiden har vaskat fram sju mycket intressanta kvalitetsviner från apenninska halvö..

Läs mer
Malbec – en druva med franska rötter

Malbec – en druva med franska rötter

Stämningen är på topp och glödbädden har precis nått den där brandgula färgen du väntat på. När det marinerade köttet läggs på gallret och dofter som inte går att sätta ord på fångar dig inser du at..

Läs mer
Tips på viner under 100 kronor

Tips på viner under 100 kronor

Finns det bra budgetvin? Januari månad är för många den månad där det finns minst pengar att röra sig med. Men det betyder inte att du helt måste avstå från bra vin. Här är sex riktigt bra viner för..

Läs mer
Bästa vinerna för grillfesten

Bästa vinerna för grillfesten

Grillsäsongen närmar sig med stormsteg, trots att vädret just nu är aningen trotsigt. Här listar vi några viner som garanterat kommer att sätta guldkant på sommarens grillfester! [product] 2400 |En..

Läs mer
Lafite – spännande historia och fantastiska viner

Lafite – spännande historia och fantastiska viner

Vinhuset Lafite och Baron de Rothschild är välkända för sin långa tradition av riktigt bra Bordeauxviner. Historien sträcker sig nästan 800 år tillbaka, och idag drivs verksamheten av Saskia de Roth..

Läs mer
Sommarens galnaste vindrink

Sommarens galnaste vindrink

Här är sommarens galnaste vindrink – men gud så festligt god! Kalimotxo är rött vin blandat med Coca-Cola och eventuellt lite extra kryddor.  Smaken påminner varken om vin eller Coca-Cola R..

Läs mer