HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin & tonic

Kiss släpper en gin som passande nog bär samma namn som bandets klassiska hitlåt från 1974. Kiss Cold Gin passar perfekt för en stark gin och tonic.
– Om gin är din grej så är det den här du ska ta. Liksom låten är den här en klassiker, säger Paul Stanley.

Hårdrocksbandet Kiss har varit duktiga på att slå mynt av sina framgångar. Inget annat rockband har satt sitt varumärke på fler produkter. Hela 3.000 olika produkter bär den ikoniska Kiss-loggan. Allt från lunchlådor och kondomer till cigarettändare har lanserats.

Nu har turen kommit till en egen gin. Den drivande kraften sägs vara Gene Simmons, eller ska vi kanske kalla honom Gin Simmons i detta sammanhang. Efter att ha släppt en egen rom häromåret bestämde sig rockgruppen för att släppa Kiss Cold Gin. Namnet är ingen slump, för Cold Gin är en av Kiss största hitlåtar genom tiderna.

Lite roligt är det förstås att Kiss gin är tillverkad i Sverige. Bakom ligger Brands For Fans Sweden som specialiserat sig på hårdrockssprit.
– I dag tar vi första steget i lanseringen av Kiss Cold Gin. Vi har under någon vecka teasat med bilder på etiketten men nu kan vi äntligen börja försäljningen och visa upp hela mästerverket. Fansen har verkligen efterfrågat denna produkt och att vi fått förtroendet av Kiss att lansera Kiss Cold Gin efter nästan fem decennier år är vi både ödmjuka och tacksamma för, säger vd Filip Lundquist.

Samma producent har också lanserat sprit i samarbete med fler hårdrocksikoner. Hårdrocksfansen kan bland annat dricka Sweden Rock Single Malt 2021, Motörhead whisky, Hammerfall Vodka och Motörhead Premium Dark Rum.

KISS Cold Gin
KISS Cold Gin
KISS Cold Gin har destillerats fem gånger där basen består av enbär, citronskal samt ett urval av noggrant utvalda kryddor.
500 ml - 40% -
349 kr

Ghost Juniper Gin
Ghost Juniper Gin
Kryddig smak med inslag av enbär, svartpeppar, korianderfrön och citrus.
700 ml - 40% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
399 kr

Motörhead Premium Dark Rum
Motörhead Premium Dark Rum
Nyanserad smak med liten sötma och tydlig fatkaraktär, inslag av torkade dadlar, vaniljfudge, arrak, muscovadosocker och apelsinskal.
700 ml - 40% - Sockerhalt 1.8 g per 100 ml
449 kr

Sweden Rock 21 Single Malt Whisky Ny Amerikansk Ek Limited Edition
Sweden Rock 21 Single Malt Whisky Ny Amerikansk Ek Limited Edition
En whisky med djup smak som karaktäriseras av rostade toner, fruktighet med lätt citrus och vaniljtoner.
700 ml - 40% -
749 kr

Hammerfall Premium Vodka
Hammerfall Premium Vodka
HammerFall Premium Vodka har en ren och klar smak med ”spår av citrus och mandel”
700 ml - 40% -
399 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fantasifulla nyheter på likörhyllan

Fantasifulla nyheter på likörhyllan

Det har hänt något i likörvärlden! Från att vara stort på 80-talet, till att ha tappat sin glans, är nu likörerna på stark frammarsch igen. På Systembolaget finns numera ett utbud av poppiga likörer..

Läs mer
Akvavit – vad är det egentligen?

Akvavit – vad är det egentligen?

Kummin. Sill. Kall potatis. Dill. Små grodorna. Akvavit. Den elegant kryddade spritdrycken som ofta förknippas med smörgåsbord och midsommar är lika populär idag som förr. För att uttrycka det milt ..

Läs mer
Årets snaps till julbordet

Årets snaps till julbordet

Julsnapsen är för många pricken över i:et på julbordet – en liten nubbe förhöjer upplevelsen av julmaten. I år släpps fem speciella julsnapsar på Systembolaget – men storsäljarna kommer från d..

Läs mer
Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrink..

Nya melonvodkan – perfekt för fräscha vårdrink..

Vårens och sommarens fräschaste vodkanyhet gör entré. Absolut Watermelon släpps med fruktiga och uppfriskande smaker – perfekt för drinkar. – Smakerna i Absolut Watermelon är naturligt utvunna, säge..

Läs mer
Finska vodkan – en hyllning till midsommaren

Finska vodkan – en hyllning till midsommaren

Koskenkorva skrudar upp sig med blomster lagom till sommaren. Och smaken på den nya vodkan är annorlunda, med både citrus, blommiga toner och örtighet. – Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är den en hyl..

Läs mer
5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer