HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Intensivt vin från 300 år gammalt vinhus

Nu har du chansen att smaka ett exklusivt vin med en 300 år gammal historia. Druvorna odlas endast på 3,94 hektar vilket begränsar produktionen, så det gäller att vara först till kvarn.

Redan år 1731 grundades vinhuset Bouchard Père et Fils, som idag är Bourgognes största Grand Cru- och Premier Cru-ägare. Vinet Savigny-lès-Beaune Lavières är ett av deras exklusiva Pinot Noir med en intensitet som gör att det passar utmärkt till ett stort antal rätter. Vinets struktur kommer av den kalkrika jorden och har efter 12-14 månaders lagring på franska ekfat fått toner av saftiga röda bär, en strukturerad syra samt silkeslena tanniner.

Doften är intensiv och parfymerad med doft av rosor, skogshallon, mogna jordgubbar, kanel och sandelträ. Det svala klimatet ger vinet ett lättsamt och syrligt intryck med eleganta inslag av röda bär, kryddor och örter. Tonerna av hallon, körsbär, röda vinbär och nypon balanseras väl av dess kryddiga inslag av kanel, kakao och nougat. En tydlig mineralitet tar fräschören till nya höjder och avslutet ligger kvar länge.

Denna komplexa smaksensation lämpar sig mycket väl till exempelvis smörstekt torsk, fågel eller vegetariskt. Det passar även utmärkt till ostbrickan, som gärna fylls med krämiga getostar som brillat-savarin, brie med flera.

Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av skogshallon, sandelträ, jordgubbar, vitpeppar, lingon och nougat. Serveras vid cirka 16°C till rätter av feta eller vilda fåglar, samt till rätter av fläsk- eller lammkött.
750 ml - 13.5% -
329 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa