HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Här är Systembolagets största flaska

Det här är vinflaskan som tar rejäl plats i Systembolagets hyllor. Eller vad sägs om The Butcher Pinot Noir på 18 liter?
– Många har tidigare frågat varför The Butcher inte finns på större flaskor. Nu kan vi tillmötesgå deras önskemål – med en 18-litersflaska, säger familjen Schwarz i Österrike.

En magnumflaska rymmer 1,5 liter och kan vara nog så mycket att dela på för oss normala vinälskare. Så vad ska man säga när vinprodenten familjen Schwarz från Österrike har skeppat över en av de största flaskorna som skådats på Systembolaget? 18 liter The Butcher Pinot Noir! På vilken fest eller jubileum kan en sån vinbjässe passa?

The Butcher Pinot Noir har blivit ett av Sveriges mest älskade vin från Österrike sedan det lanserades våren 2018.

– Och under åren har vi som leverantör tillsammans med våra fantastiska partners, krogar och marknadsförare fått många frågor om varför The Butcher inte finns på större flaskor, berättar svenska importören Lively Wines. Att lansera den på magnumflaska var alltså inte tillräckligt.

Så familjen Schwarz i Österrike tog önskemålet på största allvar – och resultatet är alltså den här 18-litersbjässen.

Varför namnet ”The Butcher”? Jo, Hans Schwarz är nämligen slaktaren från Andau som blev övertalad att byta bana och istället fokusera på att producera vin. Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer, men för 26 år sedan upptäcktes Hans Schwarz av Österrikes bäste vinmakare och blev övertalad att producera vin under eget namn.

The Butcher Pinot Noir
2020
The Butcher Pinot Noir
Vinet har en generös pinot-fruktig doft med inslag av hallon, körsbär, jordgubbar, örter och fat. Smaken brukar beskrivas som fruktig och nyanserad med toner av hallon, körsbär, jordgubbar, nejlika och fat. Syran är frisk och balanserar den generösa frukten, de mjuka tanninerna mynnar ut i ett långt, elegant avslut.

Och som sagt: det är väldigt mycket vin i flaskan…

18000 ml - 13% -
5499 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Carl Jan: Rött vin kan hjälpa dig att gå ner

Carl Jan: Rött vin kan hjälpa dig att gå ner

Ett glas rött vin på kvällen kan hjälpa dig att gå ner i vikt, visar ny forskning. Vinoraklet Carl Jan Granqvist bekräftar att forskningen stämmer. – Det stämmer på mitt leverne, dessutom sover jag ..

Läs mer
Bästa av två världar: Vin och choklad

Bästa av två världar: Vin och choklad

Varför nöja sig med bara vin när man dränka flaskorna i choklad? Nu har den lilla amerikanska butiken gjort succé i USA och öppnat nätbutik för att klara efterfrågan. Kunderna vill uppleva det bästa..

Läs mer
Välj rätt vin till höstens skräckfilmer

Välj rätt vin till höstens skräckfilmer

Vin och skräckfilm – en oslagbar kombo, eller hur? Nu när hösten är här på riktigt. Under Alla Helgona går vi till graven och tänder ljus och sedan vill vi hem till tv-soffan för att njuta av en rik..

Läs mer
Vin till pizza? Här är våra favoriter just nu

Vin till pizza? Här är våra favoriter just nu

Vad dricker för vin till pizza egentligen? När skålarna tystnat och det nya årets ljus nalkas är det många som längtar efter en god pizza. Däremot söker inte alla efter ett bra vin till pizza just p..

Läs mer
Vinguiden testar amaroneviner

Vinguiden testar amaroneviner

Amarone gick från trend till folkrörelse på några månader. Efter det var svenska vinkonsumenter fast. Sverige var under några skälvande år också den största marknaden för amaronevinerna. Men hur stå..

Läs mer
Tips på viner under 100 kronor

Tips på viner under 100 kronor

Finns det bra budgetvin? Januari månad är för många den månad där det finns minst pengar att röra sig med. Men det betyder inte att du helt måste avstå från bra vin. Här är sex riktigt bra viner för..

Läs mer