HEM

Aktuellt

Här är Systembolagets största flaska

Det här är vinflaskan som tar rejäl plats i Systembolagets hyllor. Eller vad sägs om The Butcher Pinot Noir på 18 liter?
– Många har tidigare frågat varför The Butcher inte finns på större flaskor. Nu kan vi tillmötesgå deras önskemål – med en 18-litersflaska, säger familjen Schwarz i Österrike.

En magnumflaska rymmer 1,5 liter och kan vara nog så mycket att dela på för oss normala vinälskare. Så vad ska man säga när vinprodenten familjen Schwarz från Österrike har skeppat över en av de största flaskorna som skådats på Systembolaget? 18 liter The Butcher Pinot Noir! På vilken fest eller jubileum kan en sån vinbjässe passa?

The Butcher Pinot Noir har blivit ett av Sveriges mest älskade vin från Österrike sedan det lanserades våren 2018.

– Och under åren har vi som leverantör tillsammans med våra fantastiska partners, krogar och marknadsförare fått många frågor om varför The Butcher inte finns på större flaskor, berättar svenska importören Lively Wines. Att lansera den på magnumflaska var alltså inte tillräckligt.

Så familjen Schwarz i Österrike tog önskemålet på största allvar – och resultatet är alltså den här 18-litersbjässen.

Varför namnet ”The Butcher”? Jo, Hans Schwarz är nämligen slaktaren från Andau som blev övertalad att byta bana och istället fokusera på att producera vin. Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer, men för 26 år sedan upptäcktes Hans Schwarz av Österrikes bäste vinmakare och blev övertalad att producera vin under eget namn.

The Butcher Pinot Noir
2022
The Butcher Pinot Noir
Vinet har en generös pinot-fruktig doft med inslag av hallon, körsbär, jordgubbar, örter och fat. Smaken brukar beskrivas som fruktig och nyanserad med toner av hallon, körsbär, jordgubbar, nejlika och fat. Syran är frisk och balanserar den generösa frukten, de mjuka tanninerna mynnar ut i ett långt, elegant avslut.

Och som sagt: det är väldigt mycket vin i flaskan…

18000 ml - 13% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
6999 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Viking Line presenterar sju nya fartygsviner

Viking Line presenterar sju nya fartygsviner

Från och med februari presenterar Viking Line sju nya fartygsviner. Vinguiden blev inbjudna till en presentation av vinerna, vilka kommer att finnas ombord på båtarna i två år framöver. Urvalsproces..

Läs mer
Spännande nyheter i Systembolagets fasta sortiment

Spännande nyheter i Systembolagets fasta sortiment

Hösten är här – och Systembolaget har laddat upp rejält med nyheter i sitt fasta sortiment. Vinguiden har tittat närmare på några nykomlingar i rödvinshyllorna. Vi kan konstatera att det finns..

Läs mer
Höstens höjdare: gryta med mustigt vin

Höstens höjdare: gryta med mustigt vin

Temperaturen börjar falla och kvällarna blir mörkare. Det är dags att trösta oss med en härlig gryta och ett glas rött vin. Men tänk på att matcha vinet med grytans smaker. Här är några snabba och e..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Hösten är kommen och det har blivit dags att titta på vinnyheter som släpps på Systembolaget under november månad. Det blir bjussigt och värmande med finbeaujolais, överraskande bubbel och egensinni..

Läs mer
Guide: Röda rariteter på tillfälligt besök

Guide: Röda rariteter på tillfälligt besök

Ett italienskt vin som producerats bland kringströvande gäss, ett franskt vin där druvorna plockats för hand – eller kanske ett rött från en amerikansk familj? Den 30 juni har du chans att sti..

Läs mer
Vilket vin väljer du på Världspastadagen?

Vilket vin väljer du på Världspastadagen?

Världspastadagen firas den 25 oktober varje år och är ett perfekt tillfälle att lägga lite extra energi på vinvalet. Vi hjälper dig hitta rätt kombination och ger dig tipsen du behöver för att lycka..

Läs mer