HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Gin & tonic glöggen är här

Älskar du både glögg och gin och tonic? Här är den perfekta glöggen för dig? Swedish Tonic släpper en speciell Gin & Tonic-glögg.

Årets stora trend är att släppa glögg med olika smakinfluenser. Det finns chokladglögg, glöggöl och nu kommer gin&tonic-glöggen.
Nyheten kommer från Swedish Tonic som redan förra året släppte en GT-Glögg tillsammans med Stockholms bränneri. Nu släpper de den på egen hand. Glöggen innehåller både gin och klassiska glöggkryddor – samt tonic-sirap.

– I GT-glöggen har vi utgått från vår tonicsirap. Sedan har vi tillsatt gin samt smaksatt den med kryddor som kanel, kryddpeppar & stjärnanis. Det ger en en värmande och kryddig glögg med många klassiska julsmaker där beskan från tonicen är distinkt och sötman är balanserad tack vare ett fint samarbete mellan agavesirapen och rårörsockret i produkten, berättar grundarna bakom Swedish Tonic och fortsätter. För att alla ska få en möjlighet att dricka vår tolkning av glögg släpper vi utöver en stark glögg på 12% även en lågalkoholhaltig variant, berättar de bland annat i pressutskicket.

Den nya Gin & Tonic-glöggen är självklart ekologisk och dricks varm, gärna tillsammans med en kvist rosmarin eller en kanelstång och torkad apelsinskiva. Den kommer i två varianter, en starkare med 12 procent alkohol och en som du kan köra bil på, 2,2 procent alkohol. Glöggen kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment 28 oktober. Den svagare varianten finns i de flesta livsmedelsaffärer.

500 ml - 12% - Sockerhalt 14.3 g per 100 ml
170 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa