HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Gin & tonic glöggen är här

Älskar du både glögg och gin och tonic? Här är den perfekta glöggen för dig? Swedish Tonic släpper en speciell Gin & Tonic-glögg.

Årets stora trend är att släppa glögg med olika smakinfluenser. Det finns chokladglögg, glöggöl och nu kommer gin&tonic-glöggen.
Nyheten kommer från Swedish Tonic som redan förra året släppte en GT-Glögg tillsammans med Stockholms bränneri. Nu släpper de den på egen hand. Glöggen innehåller både gin och klassiska glöggkryddor – samt tonic-sirap.

– I GT-glöggen har vi utgått från vår tonicsirap. Sedan har vi tillsatt gin samt smaksatt den med kryddor som kanel, kryddpeppar & stjärnanis. Det ger en en värmande och kryddig glögg med många klassiska julsmaker där beskan från tonicen är distinkt och sötman är balanserad tack vare ett fint samarbete mellan agavesirapen och rårörsockret i produkten, berättar grundarna bakom Swedish Tonic och fortsätter. För att alla ska få en möjlighet att dricka vår tolkning av glögg släpper vi utöver en stark glögg på 12% även en lågalkoholhaltig variant, berättar de bland annat i pressutskicket.

Den nya Gin & Tonic-glöggen är självklart ekologisk och dricks varm, gärna tillsammans med en kvist rosmarin eller en kanelstång och torkad apelsinskiva. Den kommer i två varianter, en starkare med 12 procent alkohol och en som du kan köra bil på, 2,2 procent alkohol. Glöggen kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment 28 oktober. Den svagare varianten finns i de flesta livsmedelsaffärer.

Gin & Tonic Glögg
Gin & Tonic Glögg
500 ml - 12% - Sockerhalt 14.3 g per 100 ml
170 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Glöggen där du slipper sötchocken

Glöggen där du slipper sötchocken

Glögg och bubbel på samma gång verkar vara vinterns melodi. Efter Blossas mousserande kommer nu Glöet Sparkling tillbaka. Med Glöet ska du kunna dricka mer än en liten kopp utan att få sötchock. Glö..

Läs mer
Nu kommer fjolårets glögg-succé tillbaka

Nu kommer fjolårets glögg-succé tillbaka

I fjol sålde 9000 flaskor slut på några timmar. Nu släpps 2019 års upplaga av succéglöggen, Gin & Tonic Glöggen från Stockholms Bränneri – men med en ny smaktwist. – Förra årets intresse ..

Läs mer
Finns det någon glögg som jag därute?

Finns det någon glögg som jag därute?

Det kom en flaska för prov till redaktionen och ett brev med en förklaring av innehållet. Sällan har jag blivit MER nyfiken!!! ”Hej Vinguiden Vi tvingades (tyvärr) göra glögg 2021 och jag tänk..

Läs mer
Våga prova nya varianter av klassikern GT

Våga prova nya varianter av klassikern GT

Gin och tonic – eller bara GT – är en av Sveriges populäraste drinkar. Men känslan av en GT kan variera mycket beroende på vilken gin och tonic du väljer att kombinera. Tack vare nya gin..

Läs mer
Vi avslöjar årets glögg 2022

Vi avslöjar årets glögg 2022

Snart är det äntligen dags för årets glöggfest! Varje år lanserar flera tillverkare smakrika och innovativa kreationer och i år ser inte ut att bli något undantag. Både Blossa och Saturnhus har håll..

Läs mer
Festligt glöggmingel med julbubbel & snittar

Festligt glöggmingel med julbubbel & snittar

Snart är det första advent och många har glöggmingel med pepparkakor. Men varför inte festa till det med lite mousserande glögg och trevliga snittar med smak av jul. Här tipsar vi om fyra glöggbubbe..

Läs mer