HEM

Aktuellt

Gin & tonic glöggen är här

Älskar du både glögg och gin och tonic? Här är den perfekta glöggen för dig? Swedish Tonic släpper en speciell Gin & Tonic-glögg.

Årets stora trend är att släppa glögg med olika smakinfluenser. Det finns chokladglögg, glöggöl och nu kommer gin&tonic-glöggen.
Nyheten kommer från Swedish Tonic som redan förra året släppte en GT-Glögg tillsammans med Stockholms bränneri. Nu släpper de den på egen hand. Glöggen innehåller både gin och klassiska glöggkryddor – samt tonic-sirap.

– I GT-glöggen har vi utgått från vår tonicsirap. Sedan har vi tillsatt gin samt smaksatt den med kryddor som kanel, kryddpeppar & stjärnanis. Det ger en en värmande och kryddig glögg med många klassiska julsmaker där beskan från tonicen är distinkt och sötman är balanserad tack vare ett fint samarbete mellan agavesirapen och rårörsockret i produkten, berättar grundarna bakom Swedish Tonic och fortsätter. För att alla ska få en möjlighet att dricka vår tolkning av glögg släpper vi utöver en stark glögg på 12% även en lågalkoholhaltig variant, berättar de bland annat i pressutskicket.

Den nya Gin & Tonic-glöggen är självklart ekologisk och dricks varm, gärna tillsammans med en kvist rosmarin eller en kanelstång och torkad apelsinskiva. Den kommer i två varianter, en starkare med 12 procent alkohol och en som du kan köra bil på, 2,2 procent alkohol. Glöggen kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment 28 oktober. Den svagare varianten finns i de flesta livsmedelsaffärer.

Gin & Tonic Glögg
Gin & Tonic Glögg
500 ml - 12% - Sockerhalt 13.2 g per 100 ml
149 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Våga prova nya varianter av klassikern GT

Våga prova nya varianter av klassikern GT

Gin och tonic – eller bara GT – är en av Sveriges populäraste drinkar. Men känslan av en GT kan variera mycket beroende på vilken gin och tonic du väljer att kombinera. Tack vare nya gin..

Läs mer
Guinness hakar på glöggtrenden – med nya cocktails

Guinness hakar på glöggtrenden – med nya cocktails

Den irländska stouten Guinness ger sig in i julfirandet. Tillsammans med den prisbelönte bartendern Jens Dahlberg har Guinness tagit fram två moderna tolkningar av den klassiska glöggen – i cocktail..

Läs mer
Bästa glöggen på Systembolaget

Bästa glöggen på Systembolaget

Aldrig har mångfalden på glöggen varit så stor som nu. Den kommer i alla slags smaker, från mörk körsbärspralin till limoncello. Och så har vi klassikerna. Vi tipsar om den bästa glöggen på Systembo..

Läs mer
Här är nya svenska drycken: Gin & tonic-snapsen

Här är nya svenska drycken: Gin & tonic-snapsen

Vad händer om man mixar en gin & tonic med snaps? Man får en helt ny svensk produkt! Nu kommer företaget Swedish Tonic med den spännande blandningen lagom till sommaren. – Vi har skapat vår tol..

Läs mer
Vuxna glöggen för dig som vill ha mindre socker

Vuxna glöggen för dig som vill ha mindre socker

Nu släpps årgångsglöggen med rekordlite socker. 2019 års Tegnér & Son Torr Glögg har mindre än en tredjedel så mycket socker som vanlig glögg. – Vi har höga förväntningar på Torr Glögg, s..

Läs mer
Glöggen där du slipper sötchocken

Glöggen där du slipper sötchocken

Glögg och bubbel på samma gång verkar vara vinterns melodi. Efter Blossas mousserande kommer nu Glöet Sparkling tillbaka. Med Glöet ska du kunna dricka mer än en liten kopp utan att få sötchock. Glö..

Läs mer