HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fira International Bubbly Day med sprakande bubbel

Varje år firas International Bubbly Day som alltid infaller den första lördagen i juni. I år är alltså den 4 juni som gäller. Ta fram dina finaste champagneglas, låt champagnekorkarna smälla och de skimrande bubblorna sprudla mot stjärnhimlen.

I den här artikeln tipsar vi om fem härliga bubbel i olika prisklasser att njuta av. Eller varför inte ge bort en flaska till någon du tycker om?

Guldkula Premier Cru
Guldkula Premier Cru
En fin och prisvärd champagne med ett glamouröst namn. Drycken har en utvecklad och frisk smak med lockande toner av rostat bröd, nougat, röda äpplen och citrusskal. Champagnen passar både till fisk, skaldjur och vegetarisk mat eller som aperitif.

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 299 kr.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
329 kr

Pizzolato Spumante d'Italia Pinot Grigio
Pizzolato Spumante d'Italia Pinot Grigio
Detta ekologiska mousserande vin har en mycket frisk och bärig smak, med nyanser av hallon, persika, smultron och jordgubbar. Drycken har en elegant bouquet och kommer i en förtjusande flaska.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 89 kr.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.6 g per 100 ml
89 kr

Barton & Guestier Crémant de Bourgogne
Barton & Guestier Crémant de Bourgogne
Crémant är ett franskt bubbel som tillverkas på samma sätt som champagne, fast i ett annat vindistrikt. Barton & Guestier, Crémant de Bourgogne har en frisk samt fruktig smak av gula äpplen, nougat, kex, mineral och apelsin. Passar både som aperitif och till exempelvis vegetariska rätter. Njut av ett glas tillsammans med smörgåsrån och mild getost!

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 119 kr.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
129 kr

Gosset Grand Rosé Brut
Gosset Grand Rosé Brut
Gosset Grand Rosé Brut är en champagne med bärig och mycket frisk bouquet. Vinet bjuder på smak av smultron, röda vinbär, nötter, kex och blodgrapefrukt. Ett riktigt härligt bubbel att välkomna sommaren med!

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 499 kr.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
499 kr

KWV Cuvée Rosé
KWV Cuvée Rosé
Detta mousserande rosévin kommer från Sydafrika. Vinet har en fruktig och söt smak med inslag av jordgubbar, rosor och persika. Passar perfekt en varm sommarkväll tillsammans med vännerna.

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 69 kr.
750 ml - 7% - Sockerhalt 6.7 g per 100 ml
69 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Glöggen där du slipper sötchocken

Glöggen där du slipper sötchocken

Glögg och bubbel på samma gång verkar vara vinterns melodi. Efter Blossas mousserande kommer nu Glöet Sparkling tillbaka. Med Glöet ska du kunna dricka mer än en liten kopp utan att få sötchock. Glö..

Läs mer
Konsten att dricka en champagne

Konsten att dricka en champagne

Champagnen på kylning, gästerna börjar anlända, nyårsraketerna i tryggt förvar. Vi plockar fram amusen på gåslever, kanske lite pata negra och löjrom på surdegsbröd. Och till sist serverar vi årgång..

Läs mer
Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Ice Pear Skumpa och Crushed Pineapple Skumpa gjorde succé förra sommaren. Nu är ”godis-bubblet” tillbaka i Systembolagets fasta sortiment. – Mousserande viner med smak är något som växer..

Läs mer
Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Ett bord för två – Michael Anderquim gästas av mannen bakom Champagne Sweden.

Läs mer
Småpartier – bubbelfavoriter

Småpartier – bubbelfavoriter

Lagom till stora bubbelhelgen släpper Systembolaget en rad riktigt bra mousserande viner. Men det är inga stora volymer, så det gäller att skynda på. Vinguiden tipsar om inte bara de bästa, utan ock..

Läs mer
Triss i druvor bakom bästa cavan

Triss i druvor bakom bästa cavan

En klassisk cava är tillverkad på lokala druvsorter. Sedan får vinsnobbarna säga vad de vill. Så resonerar man mer och mer på plats där cavan produceras. Allt för den unika smakens skull. Cavan gick..

Läs mer