HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Fira International Bubbly Day med sprakande bubbel

Varje år firas International Bubbly Day som alltid infaller den första lördagen i juni. I år är alltså den 4 juni som gäller. Ta fram dina finaste champagneglas, låt champagnekorkarna smälla och de skimrande bubblorna sprudla mot stjärnhimlen.

I den här artikeln tipsar vi om fem härliga bubbel i olika prisklasser att njuta av. Eller varför inte ge bort en flaska till någon du tycker om?

Guldkula Premier Cru

Guldkula Premier Cru

En fin och prisvärd champagne med ett glamouröst namn. Drycken har en utvecklad och frisk smak med lockande toner av rostat bröd, nougat, röda äpplen och citrusskal. Champagnen passar både till fisk, skaldjur och vegetarisk mat eller som aperitif.

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 299 kr.
Art.nr: 73077 - Pris: 299 kr

Pizzolato Spumante d'Italia Pinot Grigio

Pizzolato Spumante d'Italia Pinot Grigio

Detta ekologiska mousserande vin har en mycket frisk och bärig smak, med nyanser av hallon, persika, smultron och jordgubbar. Drycken har en elegant bouquet och kommer i en förtjusande flaska.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 89 kr.
Art.nr: 72749 - Pris: 89 kr

Barton & Guestier Crémant de Bourgogne

Barton & Guestier Crémant de Bourgogne

Crémant är ett franskt bubbel som tillverkas på samma sätt som champagne, fast i ett annat vindistrikt. Barton & Guestier, Crémant de Bourgogne har en frisk samt fruktig smak av gula äpplen, nougat, kex, mineral och apelsin. Passar både som aperitif och till exempelvis vegetariska rätter. Njut av ett glas tillsammans med smörgåsrån och mild getost!

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 119 kr.
Art.nr: 7537 - Pris: 119 kr

Gosset Grand Rosé Brut

Gosset Grand Rosé Brut

Gosset Grand Rosé Brut är en champagne med bärig och mycket frisk bouquet. Vinet bjuder på smak av smultron, röda vinbär, nötter, kex och blodgrapefrukt. Ett riktigt härligt bubbel att välkomna sommaren med!

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 499 kr.
Art.nr: 7405 - Pris: 499 kr

KWV Cuvée Rosé

KWV Cuvée Rosé

Detta mousserande rosévin kommer från Sydafrika. Vinet har en fruktig och söt smak med inslag av jordgubbar, rosor och persika. Passar perfekt en varm sommarkväll tillsammans med vännerna.

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 69 kr.
Art.nr: 71610 - Pris: 69 kr


Du kanske även vill läsa dessa