HEM

Aktuellt

Fira International Bubbly Day med sprakande bubbel

Varje år firas International Bubbly Day som alltid infaller den första lördagen i juni. I år är alltså den 4 juni som gäller. Ta fram dina finaste champagneglas, låt champagnekorkarna smälla och de skimrande bubblorna sprudla mot stjärnhimlen.

I den här artikeln tipsar vi om fem härliga bubbel i olika prisklasser att njuta av. Eller varför inte ge bort en flaska till någon du tycker om?

Guldkula Premier Cru
Guldkula Premier Cru
En fin och prisvärd champagne med ett glamouröst namn. Drycken har en utvecklad och frisk smak med lockande toner av rostat bröd, nougat, röda äpplen och citrusskal. Champagnen passar både till fisk, skaldjur och vegetarisk mat eller som aperitif.

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 299 kr.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
379 kr

Pizzolato Spumante d'Italia Pinot Grigio
Pizzolato Spumante d'Italia Pinot Grigio
Detta ekologiska mousserande vin har en mycket frisk och bärig smak, med nyanser av hallon, persika, smultron och jordgubbar. Drycken har en elegant bouquet och kommer i en förtjusande flaska.

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 89 kr.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.6 g per 100 ml
99 kr

Barton & Guestier Crémant de Bourgogne
Barton & Guestier Crémant de Bourgogne
Crémant är ett franskt bubbel som tillverkas på samma sätt som champagne, fast i ett annat vindistrikt. Barton & Guestier, Crémant de Bourgogne har en frisk samt fruktig smak av gula äpplen, nougat, kex, mineral och apelsin. Passar både som aperitif och till exempelvis vegetariska rätter. Njut av ett glas tillsammans med smörgåsrån och mild getost!

Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 119 kr.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
139 kr

Gosset Grand Rosé Brut
Gosset Grand Rosé Brut
Gosset Grand Rosé Brut är en champagne med bärig och mycket frisk bouquet. Vinet bjuder på smak av smultron, röda vinbär, nötter, kex och blodgrapefrukt. Ett riktigt härligt bubbel att välkomna sommaren med!

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 499 kr.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
699 kr

KWV Cuvée Rosé
KWV Cuvée Rosé
Detta mousserande rosévin kommer från Sydafrika. Vinet har en fruktig och söt smak med inslag av jordgubbar, rosor och persika. Passar perfekt en varm sommarkväll tillsammans med vännerna.

Drycken finns i Systembolagets fasta sortiment och kostar 69 kr.
750 ml - 7% - Sockerhalt 6.7 g per 100 ml
79 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Vinguidens 10 mest populära mousserande viner 2023

Vinguidens 10 mest populära mousserande viner 2023

Har cavan tagit över tronen? Det verkar så. Låt oss presentera förra årets mest populära mousserande viner på Vinguiden. Förutom blanc de blancs sticker cavan ut samtidigt som proseccon lyser med si..

Läs mer
Njut av skaldjur – med rätt vin

Njut av skaldjur – med rätt vin

Krabba, musslor, räkor, hummer eller havskräftor…vattnas det i munnen nu? Havets läckerheter är ju både gott, festligt och lyxigt. Och för att göra upplevelsen extra bra rekommenderar vi några..

Läs mer
Fem bra bubbel från Italien

Fem bra bubbel från Italien

Bubbelvin från Italien är mer än prosecco. Det finns torrt, komplext och sött konsumtionsvänligt. Rätt bubbel i rätt sammanhang är emellertid det viktiga att tänka på. Här hittar du fem kul bubbel f..

Läs mer
Bästa proseccon

Bästa proseccon

Visst håller trenden i sig, proseccon i var mans bubbelglas. Men nu börjar vi – äntligen – ställa krav på bubblet. Inte lika sött, aningen mer friskhet och bort med piggelin-tonen… så blir det rikti..

Läs mer
Tio champagnefavoriter

Tio champagnefavoriter

Champagne heter bubblet från Champagne. Allt annat är mousserande, fast med olika namn. Alltså: Det finns champagne och så finns det övrigt bubbel. Det är också så många resonerar när det kommer til..

Läs mer
Glöggen där du slipper sötchocken

Glöggen där du slipper sötchocken

Glögg och bubbel på samma gång verkar vara vinterns melodi. Efter Blossas mousserande kommer nu Glöet Sparkling tillbaka. Med Glöet ska du kunna dricka mer än en liten kopp utan att få sötchock. Glö..

Läs mer